تکاپو برای توسعه بیمههای عمر و زندگی در حالی در سیاستگذاریها کلان کشور و اقدامات بیمهگران آغاز شده است که موفقیت آن در چالش با تورم پایدار اقتصاد با تردیدهایی روبروست.
آینده بیمههای زندگی روشن است
آینده بیمههای زندگی روشن است
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از فارس در تصویب برنامه ششم توسعه گامهای بلندی برای افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور به مدد افزایش سهم بیمههای زندگی در پرتفوی شرکتهای بیمه برداشته شد.
بر اساس پیش بینی نمایندگان مجلس ضریب نفوذ بیمه در کشور باید از دو درصد به 7 درصد ارتقاء یابد و سهم بیمههای زندگی نیر در سبد محصول شرکتهای بیمه از 11 به 50 درصد برسد، گامهایی که اهالی صنعت بیمه به اتفاق با عباراتی چون «بلند پروازنه»،«خوشبینانه» و یا «دستنیافتنی» به آن واکنش نشان دادند.
شاید علت اصلی بدبینی فعالان صنعت بیمه نسبت به افزایش سهم بیمههای زندگی در پرتفو شرکتها به مانع همیشگی آن یعنی «تورم» پایدار اقتصاد برگردد که از قضا بخش جذاب بیمهنامههای عمر یعنی «پسانداز و سرمایهگذاری» را بیاثر کرده است. اگر چه شرکتهای بیمه در تبلیغات خود بازدهیهای جذابی را برای سرمایهگذاری دراز مدت مشتریان ترسیم میکنند اما اغلب سرمایهگذاران معتقدند که در نهایت غول تورم بازدهی پس انداشان در بیمه عمر و زندگی را خواهد بلعید و چیزی جز زمین سوخته باقی نمیگذارد.
در عین حال و علیرغم واکنشهای مایوسکنندهای که به هدفگذاریهای قانون 5 ساله برنامه ششم صورت گرفت،رویکرد صنعت بیمه به سمت بیمههای زندگی چندان ناامیدکننده نیست.
شرکت بیمه خاورمیانه با فعالیت تخصصی در حوزه بیمههای عمر و زندگی اخیرا آغاز به کار کرد، در پی آن رئیس کل بیمه مرکزی از صدور مجوز برای فعالیت تخصصی چند شرکت دیگر در زمینه عمر و زندگی خبر داد، مدیرعامل بیمه ملت اعلام کرد دومین شرکت بیمه تخصصی عمر و زندگی بنام این شرکت ثبت خواهد شد و تکاپوی بیمه عمر و زندگی در سایر شرکتها نیز قابل توجه است، از جمله بحث ایجاد بخشهای تخصصی بیمه های عمر و زندگی در دل شرکتهای بیمه است که در اظهار نظرهای اغلب مدیران صنعت بیمه مطرح و مورد تاکید قرار میگیرد.
عبدالناصر رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص ابهامات و تردیدهای مطرح درباره توسعه بیمههای زندگی به خصوص نقش تورمهای ساختاری اقتصاد ایران بر توسعه این رشته میگوید: شرکتهای بیمه تمام تلاششان این است که در رشته عمر و زندگی بیشترین بازدهی را داشته باشند، بنابراین نباید نگرانی وجود داشته باشد. به اعتقاد همتی بازدهی که شرکتهای بیمه از ذخایر بیمه عمرشان میگیرند از بازدهی که مردم بخواهند از فعالیتهای روزانه اقتصادی بگیرند بهتر خواهد بود.
رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه شرکتهای بیمه باید تلاش خود را در توسعه این رشته بکنند، در خصوص اثرگذاری تورم بر بازدهیهای نجومی که شرکتها در پایان دوره 20-30 ساله به بیمهگذاران وعده میدهند، اظهار داشت: نرخهایی که بیمهها اعلام میکنند حداقل نرخهای تضمینی است.
بسیاری از شرکتهای بیمه با شرکت در پروژهها،بازار مالی و سرمایهگذاریهایی که کردهاند، بالای 24 درصد در ماه بازدهی و سود داشتهاند. همتی اضافه کرد: مردم نباید نگران باشند، چون بیمههای زندگی سرمایهگذاری است که یک نوع پوشش بیمه عمر دارد و خدای ناکرده اگر اتفاقی برای بیمهگذار بیفتد خانوادهاش میتوانند از مزایای آن استفاده کنند. وی گفت: در مجموع با توجه به استقبالی که میشود و در 9 ماهه امسال فروش بیمهنامههای زندگی 38 درصد رشد داشته است، مردم اهمیت بیمه عمر را درک و به آن توجه کردهاند و امیدواریم این استقبال در آینده بیشتر شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد