صدور 800 کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی

مدیرعامل بورس تهران:

صدور 800 کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی

یک‌شنبه, آوریل 9, 2017 - 11:13 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل بورس تهران با بیان این که تاکنون 800 کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی در بازار سرمایه ایران صادر شده است، گفت: با توجه به نیاز بنگاه‌های اقتصادی به تأمین مالی ارزان‌قیمت ایده انتشار اوراق بدهی ارزی در داخل کشور برای متولیان بورس مطرح شد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، حسن قالیباف اصل مدیرعامل بورس و اوراق بهادار بیان داشت: در حالی تاکنون 800 کد معاملاتی برای سرمایه‌گذاران خارجی صادر شده که 140 کد از این تعداد مربوط به اشخاص حقوقی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خارجی است که از این تعداد تاکنون سه کد معاملاتی خارجی پس از برجام در بازار سرمایه فعال شده‌اند.

قالیباف اصل با اشاره به برنامه‌های بورس تهران در سال گذشته به منظور تسهیل تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی گفت: با توجه به اجرای برجام هم‌اکنون فرصت مناسبی برای فعالیت بهتر در بازار سرمایه کشور به منظور استفاده از ظرفیت‌های مختلف بازارهای بین‌المللی از جمله تأمین مالی بهینه فراهم شده است.

وی افزود: بورس تهران پس از برجام توانسته ضمن انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با 12 بورس خارجی زمینه حضور بنگاه‌های اقتصادی را از این طریق در بازارهای بین‌المللی فراهم کند. در این زمینه سال گذشته نیز نشست مشترکی با بورس استانبول به منظور دسترسی بورس‌های دو طرف برگزار و هم‌اکنون کارهای مشترکی در حال انجام است.

این مقام مسئول با بیان اینکه اکنون شرکتی بین بورس‌های ایران و ترکیه به منظور پذیرش سهام شرکت‌ها در هر دو بازار فعالیت می‌کند، عنوان کرد:‌ چنین اقداماتی می‌تواند به ایجاد فرصت‌های خوب تأمین مالی برای بنگاه‌های اقتصادی بینجامد.

به گفته وی، عضویت بورس تهران در فدراسیون جهانی بورس‌‌ها فرصتی برای بنگاه‌های اقتصادی است که با توجه به اعتبار ایجاد شده از سوی این نهادها، بنگاه‌های اقتصادی نیز بتوانند به نحو مطلوب از این فرصت‌ها استفاده کنند.

قالیباف اصل با اشاره به وجود چندین تقاضا برای پذیرش شرکت‌های جدید در بورس تهران گفت: با توجه به نیاز بنگاه‌های اقتصادی به تأمین مالی ارزان‌قیمت ایده انتشار اوراق بدهی ارزی در داخل کشور برای متولیان بورس ایجاد شد که می‌تواند در صورت به کارگیری نیازهای ارزی بنگاه‌های اقتصادی را برطرف کند.

قالیباف اصل با اعتقاد به اینکه هزینه تأمین مالی در بازار مالی ایران بسیار گران است، گفت:‌ با نرخ‌های 20 تا 24 درصدی سود تسهیلات و منابع مالی داخلی هیچ شرکتی به منظور تأمین مالی از بازار داخلی راغب نخواهد بود. این در حالی است که تورم ایران در سال گذشته تک رقمی شد، اما هیچ گاه نتوانست تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی با توجه به نرخ سود بالا با فرایند بهتری انجام شود.

به گفته وی، دستیابی به جریان سرمایه‌ مالی یکی از راههایی است که می‌تواند به شرکت‌هایی که از اعتبار و برند شناخته شده‌ای برخوردارند، از طریق بازارهای بین‌المللی به منظور تأمین مالی استفاده شود.

پس از اجرای برجام و رفع تحریم ها، روند عضویت ارکان بازار سرمایه ایران در نهادهای بورسی بین المللی آغاز شده است.

همچنین برخی شرکت های ایرانی نیز مذاکراتی را برای پذیرش در بورس های اروپایی و آسیایی انجام داده اند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.