نزدیک شدن فاصله نرخ دلار آزاد و نیما به نفع بازار سرمایه است

ولید هلالات، کارشناس بازار سرمایه:

نزدیک شدن فاصله نرخ دلار آزاد و نیما به نفع بازار سرمایه است

ولید هلالات، کارشناس بازار سرمایه با بیان این‌که نزدیک شدن فاصله نرخ دلار آزاد و نیما به نفع بازار سرمایه است، گفت: با نزدیک شدن فاصله این دو نرخ، زنجیره تولید حاشیه سود بهتری خواهد داشت و حجم صادرات رسمی شرکت‌ها نیز بطور قطع افزایش می‌یابد.

به گزارش دیوان اقتصاد، ولید هلالات، در گفت‌وگو با بازار سرمایه ایران(سنا)، با اشاره به تاثیر رشد نرخ دلار نیما بر شرکت‌های بورسی گفت: داده‌های تاریخی از سال ۹۴ تاکنون نشان می‌دهد؛ هر زمان دلار چند نرخی بوده، بازار سهام نسبت به سایر بازارها بازنده بوده اما در مواقعی که دلار چند نرخی نبوده و اختلاف دلار آزاد و نیما به محدوده ۱۰ تا ۱۵ درصد و کمتر رسیده، بازار در بهترین شرایط قرار داشته است.

او، با تاکید بر این‌که نزدیک شدن فاصله نرخ دلار آزاد و نیما قطعا به نفع بازار سرمایه است، افزود: اگر نرخ دلار در بازار آزاد به دلایل سیاسی افزایش یابد و دوباره از نرخ نیما فاصله بگیرد، به نوبه خود بالانس زنجیره تولید در صنایع بهم می‌ریزد اما هر زمان که فاصله این دو نرخ نزدیک و حدود ۱۰ درصد باشد، حالت بهینه‌تری خواهد داشت چرا که در این صورت حاشیه سود شرکت‌ها به صورت منطقی‌تری در زنجیره تولید توزیع می‌شود. به طور نمونه، اگر نرخ دلار آزاد به ۶۰هزار تومان برسد، افزایش نرخ دلار نیما تا محدوده ۱۵ درصد منطقی است.

هلالات با بیان این‌که چسبیده شدن نرخ دلار آزاد و نیما نیز منطقی نبوده و توصیه هم نمی‌شود، گفت: دلار نیما اگر به نرخ دلار آزاد نزدیک شود، زنجیره تولید حاشیه سود بهتری خواهد داشت و حجم صادرات رسمی شرکت‌ها نیز به طور قطع افزایش می‌یابد و بسیاری از مشکلات فعلی در حاشیه سود شرکت‌ها برطرف می‌شود. به بیانی دیگر، شرکت‌هایی که حاشیه سود آنها به صورت تاریخی ۳۰ درصد بوده واکنون ۱۰ درصد است، براحتی با نزدیک شدن این دو نرخ، حاشیه سود منطقی خواهند داشت و اوضاع صنعت بهبود خواهد یافت.

هلالات، حذف دلار نیما در ماه‌های آینده و رونق بازار توافقی ارز را دور از ذهن ندانست و تاکید کرد: به نظر می‌رسد در ماه‌های آینده عملا بازار توافقی ارز به رسمیت شناخته شود. بنابراین تا آن زمان باید منتظر نزدیکی نرخ دلار آزاد و نیما بود، ضمن این‌که به مرور شرکت‌ها و صنایع به سمت بازار توافقی ارز هدایت خواهند شد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه درباره تاثیر رشد دلار نیما بر مثبت شدن گزارش شش ماهه شرکت‌ها نیز توضیح داد: درست است که نرخ دلار نیما افزایش یافته اما به نظر می‌رسد اثر آن بر گزارش‌های فصل تابستان شرکت‌ها محدود باشد، اما برای فصل پاییز، چشم‌انداز بهتری متصور خواهیم بود.

او همچنین، این نکته را هم متذکر شد: در صورتی که ریسک‌های سیاسی و سیستماتیک در محدوده پائین باقی بماند و اتفاق خاصی رخ ندهد و شرایط فعلی تداوم داشته باشد، به نظر می‌رسد، بازار سهام در مقایسه با بازارهای رقیب، در شش ماه دوم سال برنده جدول بازده خواهد بود. این درحالی است که به مرور نرخ بهره نیز منطقی‌تر شده و بر متوسط نسبت قیمت به درآمد بازار تاثیر مثبتی خواهد داشت.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.