هم‌افزایی بانک مرکزی و بورس برای تقویت اقتصاد

هم‌افزایی بانک مرکزی و بورس برای تقویت اقتصاد

جلسه هم‌افزایی میان مدیران ارشد سازمان بورس و بانک مرکزی به منظور هماهنگ‌سازی سیاست‌ها و بررسی مسائل مشترک میان این دو نهاد در بانک مرکزی برگزار شد. 

به گزارش دیوان اقتصاد؛ در این جلسه که با حضور تعدادی از معاونان بانک مرکزی، اعضای هیئت‌مدیره سازمان بورس و مدیران عامل بورس‌ها برگزار شد، بر لزوم کاهش نرخ سود بانکی تأکید و به‌طور خاص ضرورت اقدام جدی در این زمینه مطرح شد.
حجت‌اله صیدی رئیس سازمان بورس در این جلسه از تلاش‌های بانک مرکزی برای اجرای دو پیشنهاد این سازمان در خصوص مدیریت نرخ سود بانکی و تغییر مکانیسم ارز نیمایی تشکر کرد. این اقدامات در راستای تقویت بازار سرمایه و بهبود شرایط اقتصادی کشور مورد توجه قرار گرفت.
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در این نشست با اشاره به هماهنگی بسیار خوب میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در دولت جدید، بیان کرد که این هماهنگی‌ها منجر به اتخاذ تصمیمات درست و مشاهده نتایج مثبت آن در ماه‌های اخیر بوده است.
وی همچنین به وظایف بانک مرکزی اشاره کرد و گفت که مهم‌ترین وظیفه این بانک تنظیم‌گری در بازار پول است.
او تصریح کرد: حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم به عنوان وظایف اصلی بانک مرکزی است. در قانون جدید بانک مرکزی، کمک به رشد اقتصادی نیز جزو اولویت‌ها قرار گرفته است. 
فرزین تأکید کرد که اگرچه کار اصلی بانک مرکزی رگولاتوری است، اما این تنظیم‌گری به‌گونه‌ای است که هیچ وقفه‌ای در فعالیت‌های اقتصادی ایجاد نمی‌کند.

نهادسازی و ایجاد بازار ارز تجاری
رئیس کل بانک مرکزی به اقدامات نهادسازی که طی دو سال گذشته انجام شده اشاره کرد و گفت: یکی از این اقدامات مهم، ایجاد بازار ارز تجاری بوده است. این بازار، اولین بازار ارزی قاعده‌مند در کشور است. بازار سرمایه می‌تواند در معرفی و شناساندن این بازار به مردم کمک کند.

افزایش سهم بورس در تأمین مالی اقتصاد
فرزین در ادامه صحبت‌های خود اشاره کرد که در حال حاضر، بخش عمده‌ای از تأمین مالی اقتصاد از طریق بانک‌ها انجام می‌شود که به‌نوعی تورم‌زاست. بنابراین، برای کاهش اثرات منفی این فرآیند باید سهم بورس در تأمین مالی افزایش یابد.

تصریحات رئیس سازمان بورس
حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این جلسه ضمن تشکر از سیاست‌گذار پولی و حرکت در راستای اجرای پیشنهادات مطرح‌شده، گفت: اجرای این دو پیشنهاد، یعنی مدیریت نرخ سود بانکی و تغییر مکانیسم ارز نیمایی، اقدامی ارزنده بود که بانک مرکزی در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور انجام داد.
صیدی همچنین به افزایش حجم معاملات در بازار سرمایه اشاره کرد و از اقدامات مثبت در جهت توسعه بازار بورس قدردانی کرد.
 او افزود: هرچند هنوز بی‌مهری‌هایی در یک یا دو سال اخیر نسبت به بازار سرمایه صورت گرفته، اما اقداماتی چون ایجاد بازار ارز تجاری و حرکت در راستای کاهش نرخ سود گامی بزرگ بود و شجاعت لازم را از سوی بانک مرکزی نشان داد.

نیاز به هماهنگی بیشتر میان نهادهای رگولاتوری
رئیس سازمان بورس همچنین به اهمیت همکاری بین دو نهاد رگولاتور بازار پول و بازار سرمایه اشاره کرد و توضیح داد: هدف هر دو نهاد کمک به توسعه و رشد اقتصادی کشور است. 
صیدی افزود: با همکاری و هماهنگی بیشتر، قطعاً می‌توان موفقیت‌های بزرگ‌تری به دست آورد و به اقتصاد کشور کمک کرد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.