هوش مصنوعی، پلی به نسل بعدی بانکداری

هوش مصنوعی، پلی به نسل بعدی بانکداری

استاد دانشگاه تهران در مراسم رونمایی از مؤسسه هوش مصنوعی و علوم شناختی، تأکید کرد که هوش مصنوعی آینده بانکداری را شکل می‌دهد و گذر از کامپیوتر به این فناوری، تحولی اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش پایگاه خبری دیوان اقتصاد، سید حسین حسینی در آیین افتتاح موسسه هوش مصنوعی و فناوری شناختی بانک ملت و دانشگاه تهران با اشاره به پژوهش‌های انجام‌شده، گفت: تحلیل داده، افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها از مهم‌ترین مزایای به‌کارگیری هوش مصنوعی در بانک‌ها هستند.

وی اظهار داشت: طبق دو گزارش پژوهشی، ۶۰ درصد متخصصان، تحلیل داده را به‌عنوان نخستین خروجی هوش مصنوعی تأیید کرده‌اند.

به گفته حسینی این فناوری، مشابه تحولات دهه ۷۰ که کامپیوتر به بانک‌ها وارد شد، به نسل بعدی بانکداری شکل خواهد داد و باید به‌عنوان یک ضرورت پذیرفته شود.

بر اساس آمار ارائه‌شده، ایران در تولید علم هوش مصنوعی رتبه ۱۵ جهان و رتبه نخست منطقه را داراست، اما در استفاده از این فناوری در صنعت، فاصله معناداری مشاهده می‌شود.

استاد دانشگاه تهران با انتقاد از محدودیت‌های موجود در دسترسی به داده‌ها و ضعف همکاری میان دانشگاه و بانک‌ها، تأکید کرد که مؤسسه هوش مصنوعی و علوم شناختی برای رفع این موانع و توسعه ارتباط بین دانش و صنعت تأسیس شده است.

او خاطرنشان کرد که بانک ملت، با بیش از ۱۰ میلیارد تراکنش و ۳۰ میلیون کارت بانکی، یکی از بهترین بسترها برای اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی است. اما تحقق این اهداف نیازمند همکاری نظام‌مند میان بانک‌ها و دانشگاه‌هاست.

سید حسین حسینی تصریح کرد که این مؤسسه، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه تهران و حمایت بانک ملت، بستر توسعه استارتاپ‌ها و نوآوری در صنعت بانکداری را فراهم می‌کند.

وی در پایان گفت: راه‌اندازی این مؤسسه می‌تواند علاوه بر رشد اکوسیستم هوش مصنوعی کشور، الگویی برای بهره‌برداری از فناوری‌های پیشرفته در سایر صنایع نیز باشد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.