حسن رضاییپور، دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، ارتقای سواد مالی مدیران ارشد مالی و ارتقای برنامههای نرمافزاری و دانش آی تی را از جمله مهمترین برنامههای این کانون در دوره جدید ذکر کرد.
2 برنامه مهم کانون کارگزاران در سال ۱۴۰۴
2 برنامه مهم کانون کارگزاران در سال ۱۴۰۴

به گزارش دیوان اقتصاد، حسن رضاییپور، در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سئوال«سنا»، با بیان اینکه صنعت کارگزاری نقطه اتصال سرمایهگذاران با بازار سرمایه است، گفت: ما تنوع زیادی در نهادهای مالی داریم، از این رو، کانون کارگزاران نقش قابل توجهی در این میان دارد.
او با اشاره به برنامههای این کانون برای افزایش خدمات بهتر به مشتریان کارگزاری در سال جدید و مدیریت جدید افزود: هدف اول کانون کارگزاران در دوره جدید، ارتقای نرمافزارها و دانش آی تی است که توسط کارگروههای کانون پیگیری خواهد شد.
رضاییپور، ادامه داد: لازمه ارائه خدمات بهتر به مشتریان، اتصال بازارهای دیگر مانند، پول و بیمه به بازار سرمایه است، که این ارتباط از طریق ابزارهای بانکی برقرار خواهد شد. از این رو دعوت از شرکتهای نرم افزاری فینتک برای اتصال به بازار سرمایه در برنامههای این کانون قرار گرفته است.
او، ارتقای سواد مالی را یکی دیگر از برنامههای کانون کارگزاران برای ارایه خدمات بهتر به مشتریان ذکر کرد و گفت: نبود سواد مالی میان تصمیمگیران بازار سرمایه و مدیران مالی و همچنین اشراف نداشتن به ابزارهای موجود در بازار، یکی از مشکلاتی است که با آن دست و پنجه نرم میکنیم.
به گفته رضاییپور، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، با هدف ارتقای ارایه خدمات به مشتریان کارگزاریها، قصد دارد برنامههای آموزشی و سواد مالی ویژه برای تصمیمگیران اقتصادی، اعضای هیات مدیره ناشران و وزارتخانهها برگزار کند.
او، در عین حال، به تجربه ایجاد کارتهای بانکی که توسط برخی کارگزاریها ایجاد شده و توانسته اتصال میان بازارهای مختلف را فراهم کند، گفت: با وجود برخی محدودیتها از سوی بانک مرکزی، در تلاش هستیم با همکاری سازمان بورس راهحلهایی برای رفع موانع اندیشه کنیم و این مسیر را توسعه دهیم.
رضاییپور با تأکید بر اهمیت ارتقاء سواد مالی در میان سرمایهگذاران و تصمیمگیران اقتصادی کشور، گفت: برنامههای آموزشی متعددی در دست اجرا است و در ماههای آینده شاهد اثر آن در سطح تصمیمگیری اقتصادی کشور خواهیم بود.
برنامههای جدید کانون کارگزاران
دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در در ادامه این نشست، در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای آینده این نهاد، گفت: با توجه به ابلاغ برنامههای مصوب شده از سوی هیات مدیره، تمرکز اصلی بر ایجاد تنوع درآمدی برای کارگزاریها و همکاران این حوزه خواهد بود.
او با بیان اینکه در سالهای اخیر به دلیل رکود حاکم بر بازار، بسیاری از کارگزاریها فرصت توسعه و رشد را از دست دادهاند، افزود: درآمد این شرکتها عمدتاً به کارمزد محدود شده و این امر توان توسعه آنها را کاهش داده است.
رضاییپور بیان کرد: برنامههایی مانند توسعه خدمات ارزش افزوده، ایجاد زیرساختهای نرمافزاری و ارائه خدمات جانبی به مشتریان، از جمله رویکردهایی است که به به منظور تنوع بخشی به دنبال آن هستیم.
توکنایز کردن داراییها و آمادهسازی زیرساختها
رضاییپور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به موضوع توکنایز کردن داراییها گفت: مقدمات این طرح در حال آمادهسازی است و دستورالعملهای مربوطه نیز توسط سازمان بورس در حال تدوین است. کانون کارگزاران به عنوان بازوی اجرایی، با تکیه بر دانش متخصصان خود، آماده ورود به این حوزه و ارائه خدمات نوین در بازار سرمایه است.
او، در ادامه بر اهمیت جلوگیری از خروج سرمایه از بازار سرمایه تأکید کرد و افزود: از طریق این اقدامات، سعی داریم جذابیت بیشتری برای سرمایهگذاری در این بازار ایجاد کنیم.
جذب سرمایهگذاری خارجی و آموزش نهادهای مالی
به گفته رضاییپور، آموزش نهادهای مالی به منظور جذب سرمایهگذاری خارجی در دستور کار کانون قرار گرفته است و بهزودی برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی در این زمینه به فعالان بازار ارائه خواهد شد.
او، با مروری بر وضعیت صنعت کارگزاری در پنج سال گذشته، بهویژه سال اخیر، گفت: این دوره یکی از سختترین بازههای زمانی برای کارگزاریها بود؛ از یکسو شاهد هجمههای نهادی به این صنعت بودیم و از سوی دیگر، میزان خروج نقدینگی از صنعت به حدود ۷ هزار میلیارد تومان رسید که فشار زیادی بر شرکتهای کارگزاری وارد کرد.
دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار ادامه داد: درآمد این شرکتها کاهش یافته و برخی منابع نیز در صندوق توسعه بازار دپو شده بود. اکنون باید منتظر صورتهای مالی شرکتها در سامانه کدال باشیم تا تصویر شفافتری از وضعیت ارائه شود.
اصلاح مقررات و توسعه زیرساختها
رضاییپور در بخش دیگری از صحبتهایش ضمن تأکید بر لزوم اصلاحات زیرساختی و مقرراتی در حوزه کارگزاری، گفت: مسئولیت تدوین مقررات و توسعه زیرساختها با سازمان بورس است، اما کانون نیز نقش مؤثری در پیگیری منافع اعضای خود دارد. معاونت حقوقی کانون در این زمینه فعالانه عمل کرده و موفق شده است برخی دستورالعملهای سازمان را که ممکن بود به زیان کارگزاریها باشد، اصلاح یا متوقف کند.
او؛ از اقدامات کانون برای توسعه نرمافزارهای تخصصی در صنعت کارگزاری خبر داد و افزود: در حال حاضر شرکت نرمافزارهای ارائه کننده محدود به چند شرکت است. برنامه ما این است که این خدمات را گسترش دهیم و به شرکتهای نرمافزاری کمک کنیم تا توان ارائه خدمات خود را ارتقا دهند و با شرکتهای تازه همکاری داشته باشیم.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد