در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری «اینوتکس ۲۰۲۵»، رئیس پارک فناوری پردیس، از امضای شش توافقنامه بینالمللی به ارزش تقریبی دو میلیون دلار در جریان این رویداد خبر داد.
۶ توافقنامه بینالمللی به ارزش ۲ میلیون دلار؛ دستاورد اینوتکس ۲۰۲۵
۶ توافقنامه بینالمللی به ارزش ۲ میلیون دلار؛ دستاورد اینوتکس ۲۰۲۵

به گزارش دیوان اقتصاد، مهدی صفارینیا با اشاره به سابقه ۲۴ ساله پارک فناوری پردیس اظهار کرد: «یکی از اهداف اصلی این پارک، تجاریسازی و تولید محصولات رقابتپذیر است و تاکنون با همین رویکرد، بالغ بر ۳.۵ میلیون دلار سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی در این پارک انجام شده است.»
صفارینیا با بیان اینکه تاکنون ۴۰۰ هزار متر مربع فضای تحقیقاتی و فناورانه توسط بخش خصوصی در پارک ایجاد شده است، افزود: «در حال حاضر بیش از ۹ هزار نفر در شرکتها و مجموعههای مستقر در پارک مشغول به فعالیت هستند و این شرکتها موفق به صادراتی به ارزش ۳۴۰ میلیون یورو شدهاند.»
به گفته وی، تاکنون بیش از ۲۵۰۰ محصول دانشبنیان در شرکتهای مستقر در این پارک تولید شده که تنها در یک سال گذشته، تولید این محصولات مانع از خروج ۷۰۰ میلیون یورو ارز از کشور شده است.
رئیس پارک فناوری پردیس ادامه داد: «برخی از طرحهای ملی و بینالمللی نیز به پارک واگذار شده است. بهعنوان نمونه، پلتفرم فنبازار ملی ایران که مسئولیت دادوستد فناوری را بر عهده دارد، از جمله این طرحهاست. همچنین، مدیریت شبکه تبادل فناوری میان هشت کشور اسلامی به پارک فناوری پردیس واگذار شده و در همین راستا، صندوقی مشترک با این کشورها نیز در حال راهاندازی است. علاوه بر آن، تاکنون با ۳۰ مرکز بینالمللی، تفاهمنامه همکاری امضا شده است.»
وی به برگزاری شش رویداد «ریورسپیچ» در طول چهار روز نمایشگاه اشاره کرد و گفت: «این رویدادها در حوزههای صنایع شیمیایی، نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع الکترونیک و مخابرات، فینتک و لوازم خانگی برگزار شد که در جریان آنها، ۲۷۹ جلسه B۲B داخلی برگزار شد و منجر به انعقاد ۹۴ تفاهمنامه به ارزش تقریبی ۳.۷ همت میان شرکتهای داخلی گردید. همچنین در بخش بینالملل نیز ۹۷ جلسه B۲B برگزار شد که حاصل آن، شش توافقنامه بینالمللی به ارزش حدود دو میلیون دلار بود. مذاکرات میان شرکتها پس از پایان نمایشگاه نیز ادامه خواهد داشت.»
صفارینیا از برگزاری دومین دوره المپیک فناوری به عنوان یکی دیگر از برنامههای مهم پارک فناوری پردیس یاد کرد و افزود: «این المپیاد که سال گذشته برای نخستین بار در حوزههایی، چون هوش مصنوعی، رباتیک، پهپاد و برنامهنویسی برگزار شد، در سال جاری وارد مرحله بینالمللی خود خواهد شد.»
وی با اشاره به برگزاری چهاردهمین دوره نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ خاطرنشان کرد: «در این دوره از نمایشگاه ۴۵۰ غرفه برپا شد. شبکهسازی و جذب سرمایهگذار از مهمترین اهداف این رویداد بود و در طول چهار روز برگزاری آن، شش رویداد تقاضا محور در حوزههای شیمیایی، الکترونیک، لوازم خانگی و نفت و گاز برگزار شد. همچنین ۲۵۰ جلسه سرمایهگذاری میان شرکتها و سرمایهگذاران برگزار گردید.»
صفارینیا در پایان، امضای شش توافقنامه بینالمللی به ارزش تقریبی دو میلیون دلار را از مهمترین دستاوردهای اینوتکس ۲۰۲۵ دانست و افزود: «در اختتامیه این نمایشگاه، مراسم معرفی برترینهای مسابقه استارتاپی نیز برگزار شد. همچنین در قالب تور دانشجویی، تعداد ۳۶۰۰ دانشجو از ۵۴ دانشگاه مختلف کشور از نمایشگاه بازدید کردند که این اقدام در راستای آشنایی نسل جوان با فضای نوآوری و فناوری صورت گرفت.»
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد