سالهاست بر روی پروژه های مطالعات ریسکهای اکوسیستم کارآفرینی کشورمان متمرکز شده ام. همه ما میدانیم که برای گذر از رکود تورمی چندین ساله ناشی از بی تدبیریها در اقتصاد کشورمان نیاز به اجرا برنامه اقتصادی اصلاحی عمیق و جهادی نهادینه وجود دارد.
آنان که غنیترند، محتاجترند!؟
آنان که غنیترند، محتاجترند!؟

به گزارش دیوان اقتصاد، در سال ۱۳۸۴ برای اولین بار پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ ، تصمیم قاطع به گسترش دامنه فعالیت های اقتصادی بخش های خصوصی و تعاونی گرفته شد. بهمین دلیل، قانون اصلاح اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تصویب و اجرا شد. مطالعات عمیق این قانون اصلاحی نشان می دهد که چاره اندیشی و رویکرد راهبردی در این قانون در صورت اجرا منطقی و متوازن، به اجبار دگردیسی عظیم اقتصاد جهانی و توفیق اجباری ،شخمی عمیق بر روابط اقتصاد ناسالم و نامتوازنی که از زمان حکومت قاجاریه در ایران در جریان است، خواهد زد. راه گریزی برای ضرورت اجرای اصلاحات بنیادین اقتصاد ملی و برچیدن تسلط سازمانهای دولتی و خصولتی ها بر اکوسیستم محیط کسب و کار برای برون رفت از [ در چاه افتادگی اقتصادی ] وجود ندارد.
گذشته چراغ راه آینده - عنوان پر مفهومی برای مرور نمودار تحلیل SWOT اکوسیستم محیط کسب و کار ایران است . بعنوان یک تحلیلگر ریسک و کارشناس بیمه های بازرگانی که در صحنه های تحقیقاتی ، اجرایی ، داوری ، کارشناسی ، حقوقی با سیستمهای بزرگ و کوچک اقتصادی کار کرده ام ، به وضوح با نقاط قوت و فرصت ها و نقاط ضعف و تهدید های اکوسیستم محیط کسب و کار آشنا هستم . هیچگاه اندیشه های نهیلیستی یا هیچ انگاری را قبول نداشته و ندارم . در قرن گذشته تلاشهای بسیار مثبت و ارزشمندی از سوی مردان و زنان لایق و با تدبیر کشورمان برای اصلاح رویه های ناثواب اقتصادی صورت پذیرفته که جای قدردانی و تقدیر دارد . و در مقابل اشتباهات و تصمیمات غیر راهبردی نیز اجرایی گردیده که آنهم باید شجاعانه و منصفانه به نقد علمی گذارده شود تا ریل اقتصاد ایران در آغازین سالهای [ انقلاب دیجیتال و انقلاب زیست محیطی ] به مسیر منطقی و رشد و توسعه پایدار برود .
اجرای منطقی قوانین و مقررات حامی بخش خصوصی واقعی و تعاونی موجب برطرف شدن رکود تورمی ۶۰ ساله ویران کننده اقتصاد ایران خواهد شد .برای برون رفت از چالش های ناشی از بیکاری ، فقر ، اعتیاد ، جرم ، حوادث و خسارتهای مادی و معنوی وارده اجتماعی ، چرخش سالم پول در جامعه و توزیع مناسب فرصت ها و درآمدها نیاز شدید به همکاری بخش اقتصاد دولتی برای گسترش توانگری بخش خصوصی واقعی و بخش تعاونی به منظور توانگر نمودن کارآفرینان جوان از منظر دانش مدیریتی و افزایش سرمایه های ثابت و درگردش وجود دارد .اجرای دقیق قانون اصلاح اجرای اصل ۴۴ به موازات اجرای دقیق اصل ۴۳ قانون اساسی موجب می گردد تا اقتصاد ملی بطور متوازن با رشد یابد .
ضرب المثل پر مفهوم [ آنان که غنی ترند محتاج ترند ] برای شرایط امروز مدیریت اقتصاد ناسالم ایران زمانی که از بی تحرکی و بی تفاوتی های دستگاههای دولتی و بخش های اقتصاد خصولتی و دولت مردان ، نمایندگان مجلس و ثروتمندانی که هیچ انگیزه و هیچ برنامه ای برای نجات آینده اقتصادی جوانان ( فرزندان خودشان ) و مناطق محروم برای گذر از چالش های مادی و معنوی گرفتار شده ندارند و فقط مشغول شعار دادن محض در توصیف مزایای توسعه و پیشرفت هستند تاسف خوردن کفایت نمی کند. نکوهش و ملامت فرهنگی این رویه ناشایست و خسارت آفرینی که سازمانها و دولتمردان و آدمهای دارای قدرت مالی و اجرایی در حمایت نکردن و بی تفاوتی نسبت به گسترش بخش خصوصی و تعاونی در پیش گرفته اند ، وظیفه اصلی فرهیختگان و اشخاص الیت کنونی جامعه ایران است .باید آنانی که از ثروت و کنزی که در املاک ، اموال ، بانک ها و صندوقهای بورسی و شرکت های بیمه بدلیل قدرت سازمانی به نفع زیاده خواهی های انحصاری خودشان تلمبار کرده اند و کوچکترین مشارکت عملی در [ سرمایه گذاری برای تولید و حمایت از نهضت کارآفرینی جدید در ایران نمی کنند !!! ] هیچ راهی و هیچ کنایه ای و هیچ اعتراضی شایسته تر از استهزا آنان که ناتوان از خیر اندیشی و استاد حبس فرصت ها برای عقب ماندگی اکوسیستم محیط کسب و کار ایران هستند ،وجود ندارد .
آنانی که در ظاهر ثروتمندند اما در باطن در فقر بی تدبیری و فقر اندیشه و فقر بینش علمی در کمک به توسعه اقتصاد ملی میسوزند و بخیال خام خود و با خواب زدگی که در آن گرفتارند از دیگر انسانها برترند !!!؟؟؟ هیچ جمله ای مفید تر از ضرب المثل حکیم شیرازی ، سعدی برای ابراز تاسف نسبت به رفتار آنان و خطاب بدانها ، شایسته نکوهش شان نیست : آنان که غنی ترند ، محتاج ترند !!!
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد