ریسک‌های گردشگری داخلی و فرصت‌های کارآفرینی

ریسک‌های گردشگری داخلی و فرصت‌های کارآفرینی

*حمیدرضا حاجی اشرفی:

امروزه نه تنها صنعت گردشگری ایران بلکه همه مشاغل به برندینگ و پشتیبانی دانش دیجیتال نیاز دارند . جای خالی اینفلوینسر های تخصصی و شرکت های استارتاپ با دانش و تجربه در زمینه علوم نرم افزاری و سخت افزاری بهمراه شرکت های انکوباتور حامی کارآفرینی بخش های خصوصی و تعاونی از نقطه صفر تا صد واقعا احساس می گردد.

به گزارش دیوان اقتصاد، آنروز که مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه پیشین ترکیه در سفر به تهران خطاب به مرحوم امیر عبدالهیان وزیر امور خارجه وقت ایران گفت؛ سهراب سپهری شاعر معاصر ایران شعری دارد بنام ؛ خانه دوست کجاست !  بقول ؛ سهراب سپهری ، ما وقتی به تهران میآییم،احساس می کنیم، ایران خانه دوست است !!!

وقتی متوجه می شویم که غیر ایرانی ها و دیپلمات های خارجی به مفاخر هنر و ادبیات ایران علاقمند هستند و آثارشان را بخاطر سپرده اند ، وظیفه تک تک ایرانی هاست تا برای پاسداشت نام و منزلت فرهیختگان و هنرمندان ایرانی بسیار بیشتر از آنچه که تاکنون انجام داده اند تلاش کنند. از آنجاییکه شناسایی پتانسیل های گردشگری هر منطقه و شناخت فرصت ها ، تهدیدها ، نقاط قوت و ضعف جوامع محلی در حوزه صنعت گردشگری داخلی اهمیت وافر دارد، شناخت نواقص و مزیت های نسبی به اشتغالزایی پایدار این صنعت منجر خواهد شد .رونق صنعت گردشگری باعث اشتغالزایی هزاران هزار نفر در مشاغل وابسته به زنجیره این خوشه و ایجاد گردش مالی سالم در کشور طی سالهای آینده می گردد .

خوشبختانه صنعت گردشگری ایران از چندین دهه پیش دارای تجربیات ارزشمند اجراییست و در این زمینه ،ایران نیازی به شروع از مراحل بدوی و ابتدایی در گردشگری ندارد ! حتی در برخی از دانشکده های مدیریت ، رشته های هتل داری و گردشگری سالهاست تدریس می شوند. سازمان فنی و حرفه ای نیز رشته گردشگری و مشاغل وابسته را ارائه می دهد . در طی سه دهه گذشته ، موسسات گردشگری و راهنمایان تور نیز به میزان قابل توجه ای گسترش یافته اند . توسعه راهها و خطوط ریلی و هوایی در کشور پتانسیل رونق گردشگری را افزایش داده .متاسفانه تکنولوژی دیجیتال مارکتینگ در این بخش همچون سایر بخش ها ضعیف عمل کرده است . گرچه در زیر ساخت ها نیز کمبودهای محسوسی وجود دارد که البته با جذب سرمایه های بخش خصوصی واقعی و تعاونی امکان تقویت زیرساخت ها و تکمیل زنجیره خدمات گردشگری وجود دارد .

برای جذب سرمایه و رونق صنعت گردشگری داخلی و مدیریت دانش محور آن به تاسیس انکوباتورهای تخصصی و فعالیت اینفلو ئنسرهای حرفه ای جهت ؛ پژوهش - آموزش - ترویج رشته گردشگری و مشاغل وابسته احتیاج مبرم وجود دارد .امروزه برای شکل گیری هر خوشه اقتصادی در درون اکو سیستم محیط کسب و کار ملی ،وجود ایفلوئنسر های تخصصی به شکل گیری اصولی زنجیره خلق ارزش کمک می کند .

برای تبیین نقش بی بدیل اینفلوئنسر ها در ایجاد موجهای کارآفرینی در کشور و رونق اقتصادی در  مشاغلی که دارای مزیت نسبی می باشیم، بهترین مثال آموزشی ، بیت معروف حکیم ابوالقاسم فردوسی می باشد : 

[ که رستم یلی بود در سیستان - منش کرده ام رستم داستان ]

در واقع ، حکیم ابوالقاسم فردوسی در این بیت، نقش و تاثیر اینفلوئنسرینگ ( از کمترین پتانسیل حداکثر بهره وری را ساختن ) در شکل گیری فرصت های اعتبار سازی ملی را توضیح می دهد . فردوسی از شخصیت پردازی یک پهلوان محلی که آنرا تبدیل به نماد شجاعت ، غیرت در دفاع از کیان ایران زمین کرده به نسل های بعد روش الگوسازی و اهمیت برندینگ در هر پروژه و هر برنامه اجتماعی ، اقتصادی را یادآور شده است. آشنا نمودن هموطنان با ظرفیت های جذب گردشگر و به موازات اجرای برنامه های آموزشی ساکنین جوامع محلی از مناظر فرهنگی ، مهارت آموزی برای تاسیس شرکت ها و مشاغل حامی گسترش خدمات گردشگری همچون صنایع دستی و پذیرایی و غذا و تامین امکانات بهداشتی ،درمانی ،رفاهی ،ایمنی و وسایل حمل و نقل مناسب به رونق اقتصاد محلی و مالا رشد اقتصاد ملی کمک‌ می کند . 

امروزه نه تنها صنعت گردشگری ایران بلکه همه مشاغل به برندینگ و پشتیبانی دانش دیجیتال نیاز دارند . جای خالی اینفلوینسر های تخصصی و شرکت های استارتاپ با دانش و تجربه در زمینه علوم نرم افزاری و سخت افزاری بهمراه شرکت های انکوباتور حامی کارآفرینی بخش های خصوصی و تعاونی از نقطه صفر تا صد واقعا احساس می گردد .

برای بازسازی و نوسازی اکوسیستم کسب و کار قرن پانزدهم هجری شمسی ایران ، دیگر فقط تامین سرمایه مالی و توجه محض به منابع مادی گره گشا نیست ،اکنون در عصر موج چهارم تمدن بشری توجه همزمان به دانش روح افزایی ، فکر افزایی کارآفرینان جوان و مردم جوامع محلی نیاز مبرم وجود دارد .

با توجه به پتانسیل انسانی ، فرهنگی ، مذهبی ، جغرافیایی و ظرفیت سرمایه پذیری هر منطقه به مطالعه ریسک کارآفرینی و تاسیس خوشه های شغلی باید پرداخته شود...




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.