رشد ۹۷ درصدی سود ایران‌معین در سال ۱۴۰۴

رشد ۹۷ درصدی سود ایران‌معین در سال ۱۴۰۴

مدیرعامل بیمه اتکایی ایران‌معین گفت: ما با عملکرد خودمان ثابت کرده‌ایم که سرمایه‌گذاری تا چه اندازه می‌تواند در شرکت‌های بیمه اهمیت داشته باشد.

به گزارش دیوان اقتصاد، اعظم هنردوست در گفت‌وگو با شهر بورس با اشاره به عملکرد مالی شرکت بیمه اتکایی ایران معین در سال جاری، اظهار داشت: سود امسال ما هزار و ۶۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۹۷ درصد رشد داشته است. همچنین حق بیمه‌های قبولی شرکت سال گذشته ۶۱۸ میلیارد تومان بوده و امسال با رشد ۲۸ درصدی به ۷۹۴ میلیارد تومان رسیده است.

وی با تاکید بر عملکرد مطلوب شرکت در حوزه سرمایه‌گذاری، خاطرنشان کرد: بهترین عملکرد ما مربوط به بخش سرمایه‌گذاری است؛ به‌طوری که سود این بخش از ۴۸۵ میلیارد تومان در سال گذشته به ۸۴۵ میلیارد تومان در سال جاری رسیده و ۷۴ درصد رشد داشته است.

مهر آیندگان

مدیرعامل بیمه اتکایی ایران معین با بیان اینکه موضوع سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه کشور همچنان مغفول مانده، تشریح کرد: در سراسر جهان، شرکت‌های بیمه دو عملکرد اصلی دارند؛ نخست عملکرد فنی یا همان بیمه‌گری و دوم عملکرد سرمایه‌گذاری. معمولا شرکت‌های بیمه از محل بیمه‌گری سود بالایی ندارند یا حتی دچار زیان می‌شوند، در بهترین حالت سر به سر می‌شوند یا سود ناچیزی به دست می‌آورند و عمده سود آن‌ها از محل سرمایه‌گذاری تامین می‌شود.

هنردوست با اشاره به وضعیت صنعت بیمه کشور، افزود: متاسفانه در کشور ما به سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه توجه لازم نشده و همین مسئله موجب شده تا مزیت رقابتی شرکت ایران معین در بخش سرمایه‌گذاری بیشتر نمود پیدا کند. ما با عملکرد خودمان ثابت کرده‌ایم که سرمایه‌گذاری تا چه اندازه می‌تواند در شرکت‌های بیمه اهمیت داشته باشد.

وی با تاکید مجدد بر اهمیت بخش سرمایه‌گذاری، تصریح کرد: اکنون از مجموع هزار و ۶۰ میلیارد تومان سودی که کسب کرده‌ایم، ۸۴۵ میلیارد تومان آن مربوط به سود سرمایه‌گذاری است که این موضوع مزیت رقابتی و سودآوری مطلوب شرکت را رقم زده است.

مدیرعامل بیمه اتکایی ایران معین در ادامه با اشاره به وضعیت کلی سودآوری شرکت‌های بیمه، بیان کرد: در این صنعت معمولا سود چندانی حاصل نمی‌شود. طی شش ماهه گذشته، تعداد شرکت‌هایی که موفق به ثبت سودی بیش از هزار میلیارد تومان شوند بسیار اندک است. بنابراین، دستیابی به چنین عملکردی برای شرکت ایران معین یک موفقیت قابل توجه به شمار می‌آید.

هنردوست با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر صنعت بیمه کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط تحریم، صنعت بیمه عملا امکان واگذاری ریسک به خارج از کشور را ندارد و همکاری‌های بین‌المللی بسیار محدود شده است. البته با برخی کشورها و شرکت‌های معدود، مانند روسیه، تعاملاتی صورت می‌گیرد، اما واگذاری ریسک به بازارهای جهانی تقریبا متوقف شده است. با این حال، صنعت بیمه کشور در حال بهره‌برداری حداکثری از پتانسیل‌های داخلی است و شرکت ما نیز تمام پرتفوی خود را با استفاده از ابزارهای داخلی و قراردادهای مازاد خسارت، تحت پوشش ریسک قرار می‌دهد.

وی با اشاره به چالش‌های تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه توسط فعالان بازار سرمایه، گفت: متاسفانه ساختار متفاوت صورت‌های مالی صنعت بیمه باعث شده سهامداران و تحلیل‌گران بورسی اقبال چندانی به سهم‌های بیمه‌ای نداشته باشند، چرا که مهارت و شناخت لازم برای تحلیل دقیق این شرکت‌ها در بازار سرمایه وجود ندارد. لازم است ارتباط صنعت بیمه و بازار سرمایه تقویت شود تا هم شرکت‌های بیمه به بخش سرمایه‌گذاری خود اهمیت بیشتری دهند و هم فعالان بازار شناخت کامل‌تری از عملکرد و ساختار شرکت‌های بیمه به دست آورند.

هنردوست با اشاره به اهمیت سودآوری از محل سرمایه‌گذاری‌ها، تصریح کرد: در شرکت‌های بیمه، سودآوری عمدتا از محل سرمایه‌گذاری است و فعالان بازار سرمایه باید با دقت بیشتری عملکرد این بخش را در هر شرکت بررسی کنند تا بتوانند شرکت‌هایی را که بهترین بازدهی سرمایه‌گذاری را داشته‌اند، شناسایی کنند.

مدیرعامل بیمه اتکایی ایران معین در خصوص رویکرد این شرکت، گفت: در ایران معین صرفا به دنبال افزایش حجم پورتفوی بیمه‌ای نیستیم. برخلاف بسیاری از شرکت‌های صنعت که صرفا به افزایش حق بیمه قبولی و صدور بیمه‌نامه اتکا دارند، ما تاکید داریم پرتفوی ما مطلوب و کم‌ریسک باشد.

وی افزود: وقوع حوادث غیرقابل پیش‌بینی، مانند حادثه اخیر در بندر شهید رجایی، به‌خوبی نشان می‌دهد هر چه قبولی بیمه‌ای در حوزه‌های پرریسک بیشتر باشد، شرکت در معرض خسارت‌های بزرگ‌تری قرار می‌گیرد. بنابراین ما ترجیح می‌دهیم ریسک پرتفوی را پایین نگه داریم و از سوی دیگر با تقویت بخش سرمایه‌گذاری، سودآوری را افزایش دهیم.

هنردوست با اشاره به عملکرد سال گذشته شرکت گفت: در دوازده ماهه سال گذشته و امسال، با وجود اینکه بین شرکت‌های اتکایی رتبه چهارم و پنجم را در حق بیمه قبولی داشتیم، از لحاظ سود خالص در جایگاه نخست ایستادیم؛ نتیجه تمرکز ما بر انتخاب پورتفوی کم‌ریسک و سرمایه‌گذاری هدفمند بوده است. این رویکرد نشان داد که اولویت ما، افزایش سودآوری و ثبات شرکت است، نه صرفا رشد کمی پورتفوی بیمه‌گری.

وی در ادامه با اشاره به مجمع اخیر شرکت، توضیح داد: مجمع عمومی که سیزدهم اردیبهشت برگزار شد، سرمایه شرکت را از هزار و 250 میلیارد تومان به 2 هزار و 300 میلیارد تومان افزایش داد. اکنون شرکت بیمه اتکایی ایران معین بالاترین سرمایه را در میان شرکت‌های اتکایی کشور دارد و این اختلاف سرمایه با سایر شرکت‌ها چشمگیر است.

مدیرعامل بیمه اتکایی ایران معین افزود: این افزایش سرمایه موجب بهبود وضعیت مالی شرکت شده و ظرفیت مجاز نگهداری ریسک را نیز بالا برده است. همچنین با افزایش سرمایه، منابع ما برای سرمایه‌گذاری بیشتر شده که این موضوع نقش مهمی در سودآوری و توسعه شرکت ایفا می‌کند.

وی درباره زمان برگزاری مجمع که امسال زودتر از همیشه برگزار شد، گفت: برگزاری زودهنگام مجمع در شرکت‌های اتکایی با توجه به ماهیت خاص آن‌ها کار ساده‌ای نیست، اما ما با چابکی و برنامه‌ریزی دقیق توانستیم امسال مجمع را ۴۸ روز زودتر نسبت به سال گذشته برگزار کنیم.

هنردوست با اشاره به مسئولیت‌های شرکت‌های اتکایی، بیان کرد: شرکت‌های اتکایی در سراسر دنیا علاوه بر فعالیت مالی، نقش مهمی در ارتقای دانش صنعت بیمه دارند. ما در بیمه اتکایی ایران معین نیز به این مسئولیت توجه ویژه داشته‌ایم و همواره ارتباط تنگاتنگی با پژوهشکده بیمه و دانشگاه‌ها برقرار کرده‌ایم. هدف ما از این همکاری‌ها، تربیت نیروی انسانی متخصص برای صنعت بیمه و همچنین ارتقای سطح سواد بیمه‌ای در کشور است.
 
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.