جمعیت کشورهای حوزه خلیج فارس از ۶۱ میلیون نفر گذشت

جمعیت کشورهای حوزه خلیج فارس از ۶۱ میلیون نفر گذشت

افزایش جمعیت عربستان سعودی به ۳۵.۳ میلیون نفر

مرکز آمار کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز جمعه اعلام کرد که جمعیت این کشورها تا پایان سال ۲۰۲۴ به حدود ۶۱.۲ میلیون نفر رسیده است؛ این رقم نسبت به سال ۲۰۲۳ حدود ۲.۱ میلیون نفر افزایش داشته و رشد سالانه‌ای معادل ۳.۶ درصد را نشان می‌دهد.

به گزارش دیوان اقتصاد، الخلیج آنلاین نوشت: این آمار به مناسبت «روز جهانی جمعیت« که هر ساله در تاریخ ۱۱ ژوئیه (۲۱ تیر) برگزار می‌شود، منتشر شده است.

بر اساس گزارش این مرکز، پس از همه‌گیری ویروس کرونا، جمعیت منطقه با سرعت قابل توجهی بهبود یافته است؛ به طوری که از سال ۲۰۲۱ تاکنون، جمعیت کشورهای خلیج فارس حدود ۷.۶ میلیون نفر افزایش یافته که معادل رشد ۱۴.۲ درصدی طی سه سال گذشته است.

در این گزارش آمده است که تعداد مردان در این کشورها حدود ۳۸.۵ میلیون نفر است که ۶۲.۸ درصد از کل جمعیت را تشکیل می‌دهد، در حالی که تعداد زنان حدود ۲۲.۷ میلیون نفر (معادل ۳۷.۲ درصد) است. این اختلاف قابل توجه بین جمعیت مردان و زنان بیشتر به دلیل ورود نیروی کار مرد از کشورهای دیگر عنوان شده است.

همچنین، نسبت جمعیتی در کشورهای خلیج فارس به ۱۶۹ مرد در برابر هر ۱۰۰ زن رسیده، در حالی که این نسبت در سطح جهانی به طور متوسط ۱۰۱ مرد در برابر هر ۱۰۰ زن است؛ موضوعی که ساختار جمعیتی کشورهای خلیج را منحصر به فرد در جهان می‌سازد.

در پایان، در این گزارش تأکید شده که جمعیت کشورهای خلیج فارس معادل ۰.۷ درصد از جمعیت کل جهان است؛ رقمی که نشان‌دهنده جایگاه جمعیتی قابل توجه این کشورها در مقیاس جهانی است، هرچند مساحت جغرافیایی آن‌ها متفاوت و نسبتاً محدود است.

افزایش جمعیت عربستان سعودی به ۳۵.۳ میلیون نفر تا پایان سال ۲۰۲۴

از سوی دیگر الخلیج آنلاین همچنین نوشت: بر اساس داده‌های رسمی جدید، جمعیت عربستان سعودی تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۳۵.۳ میلیون نفر رسیده است. از این تعداد، ۱۹.۶۲ میلیون نفر را شهروندان سعودی تشکیل می‌دهند که ۵۵.۶ درصد از کل جمعیت را شامل می‌شود، در حالی که تعداد اتباع خارجی به ۱۵.۶۷ میلیون نفر رسیده که ۴۴.۴ درصد جمعیت را در بر می‌گیرد.

بر پایه گزارش اداره کل آمار عربستان، جمعیت این کشور در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ حدود ۴.۷ درصد رشد داشته که علت اصلی آن، افزایش چشمگیر در تعداد ساکنان خارجی است؛ به طوری که تعداد آنان طی این مدت ۱.۲ میلیون نفر افزایش یافته است.

به گزارش واحد تحلیل مالی روزنامه اقتصادیه در روز جمعه، این رشد جمعیت اتباع خارجی در پی پروژه‌های بزرگ و ملی عربستان و همچنین ورود شرکت‌های بین‌المللی به پایتخت ریاض رخ داده است.

طبق آمارهای جدید، گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال که جمعیت فعال و مولد این کشور را تشکیل می‌دهد، ۷۴.۷ درصد از کل جمعیت را شامل می‌شود؛ معادل بیش از ۲۶.۳۷ میلیون نفر، که بیانگر ساختار پویا و توان تولیدی جامعه عربستان است. در مقابل، گروه سنی ۰ تا ۱۴ سال معادل ۲۲.۵ درصد جمعیت است (حدود ۷.۹۴ میلیون نفر) و سالمندان بالای ۶۵ سال تنها ۲.۸ درصد جمعیت را شامل می‌شوند (معادل ۹۸۸ هزار نفر).

از نظر ترکیب جنسیتی، ۶۲.۱ درصد جمعیت را مردان (حدود ۲۱.۹۲ میلیون نفر) و ۳۷.۹ درصد را زنان (حدود ۱۳.۳۷ میلیون نفر) تشکیل می‌دهند.

بنا بر گزارش روزنامه «الاقتصادیه» عربستان سعودی، این داده‌ها نشان می‌دهند که افزایش در جمعیت مردان این کشور، عمدتاً ناشی از ورود نیروی کار مرد به این کشور است؛ موضوعی که با ماهیت پروژه‌ها و گسترش اقتصادی جاری در عربستان ارتباط مستقیم دارد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.