کرباسیان: ضرورت آمادگی اقتصادی در شرایط بحرانی 

کرباسیان: ضرورت آمادگی اقتصادی در شرایط بحرانی 

وزیر پیشین اقتصاد با تأکید بر ضرورت آمادگی دولت در شرایط خاص تاکید کرد: در شرایط جنگی ستاد بسیج اقتصادی داشتیم، امروز هم باید شورای تجهیز اقتصادی داشته باشیم.

به گزارش دیوان اقتصاد، مسعود کرباسیان وزیر پیشین امور اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین در رابطه با ضرورت آمادگی اقتصادی در شرایط بحرانی اظهار داشت: همان‌طور که در زمان جنگ با وجود یک درصد احتمال، کشور از آمادگی پدافندی برخوردار شد، اکنون نیز حتی اگر با احتمال اندک درگیری مواجه باشیم، باید از منظر اقتصادی مجهز شویم. وی گفت: ما در زمان جنگ توان دفاعی را بالا بردیم تا در صورت وقوع اتفاق، آمادگی داشته باشیم؛ اکنون نیز باید چنین رویکردی در حوزه اقتصاد اعمال شود.

 کرباسیان افزود: از زمانی که مفهوم اقتصاد مقاومتی مطرح شد، هدف آن افزایش توان اقتصادی کشور و توسعه با نگاه سیستم‌محور بود. باید دید که آیا دولت‌ها و مجلس‌ها به این مهم توجه کردند یا خیر؟ آیا هر سال با تغییراتی که مجلس انجام داد، مسیر را از آن خط اصلی منحرف کرد؟ و آیا دولت نیز در عمل بی‌تفاوت بود؟

 وی تصریح کرد: ما باید به سرمایه اجتماعی که شکل گرفته توجه کنیم. مردم می‌توانند بازوی اقتصادی کشور باشند و توان کشور را بالا ببرند. در دوران دفاع مقدس، واحدها بسیج شده بودند و امکانات در خدمت مردم و جنگ بود.

 وزیر پیشین اقتصاد گفت: سال‌هاست بحث یارانه الکترونیک مطرح است. اکنون دوباره به این نقطه برگشته‌ایم که یارانه را نقدی بدهیم یا کالایی؟ آیا دوباره همه بحث‌ها باید از صفر شروع شود؟

وی با انتقاد از بی‌پاسخ ماندن مطالبات معیشتی مردم اظهار داشت: مسئله معیشت مردم باید مشخصاً پاسخ داده شود. جهاد کشاورزی باید مسئولیت‌پذیر باشد. باید مثل ستاد بسیج زمان جنگ، یا یک شورای تجهیز اقتصادی شکل بگیرد تا بتوانیم نیازهای اولیه مردم را در مناطق مختلف تأمین کنیم و در شرایط خاص پاسخگو باشیم.

 کرباسیان افزود: امروز عده‌ای خانه‌شان آسیب دیده است. بندر شهید رجایی مشکل دارد، ولی آیا بانک‌ها، بیمه‌ها و دستگاه‌های مسئول، این مسائل را سامان داده‌اند؟ دولت باید خودش را تجهیز کند تا بتواند به این مسائل رسیدگی کند، چه جنگی بشود، چه نشود. این‌ها قدم‌های اولیه برای تأمین نیاز مردم و دادن اطمینان جهت سرمایه‌گذاری است.

 وی ادامه داد: مردم اگر احساس امنیت و ثبات داشته باشند، پولشان را به بخش‌های سرمایه‌گذاری منتقل می‌کنند، اما الان در قیمت‌ها آشفتگی داریم. باید کالاهای موردنیاز را به‌راحتی در شبکه توزیع قرار داد. فروشگاه‌ها، مردم، اطلاع‌رسانی، همه باید با هم هماهنگ باشند.

وزیر پیشین اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: این تجربه نشان داد که مردم بزرگ‌ترین سرمایه کشورند. ما در حالی سر میز دیپلماسی بودیم که این اتفاقات افتاد. باید بررسی کنیم که آیا دوباره می‌توان به مسیر دیپلماسی برگشت؟ آیا قدرت چانه‌زنی ایران افزایش یافته است؟ چون اقتصاد ما همیشه سیاسی بوده و از سیاست جدا نیست.

وی افزود: تمرکز سیاست‌گذاری خوشبختانه در جای خود شکل گرفته، اما متأسفانه بعضی‌ها که در این حوزه متخصص نیستند، اظهار نظر می‌کنند. رسانه‌ها باید هدف‌گذاری مشخصی داشته باشند. این‌که از مذاکرات چه چیزی می‌خواهیم بگیریم، باید روشن باشد. نباید رفتاری که در زمان ترامپ داشتیم، تکرار شود؛ او رفتاری غیرمنطقی داشت، با چین، اوکراین، اروپا و حتی خانواده خودش به نحوی رفتار کرد که غیرقابل مقایسه است.

 کرباسیان تأکید کرد: صرف‌نظر از اینکه مذاکره انجام شود یا نه، باید اقتصاد را تجهیز کنیم. برخی مشکلات ربطی به تحریم یا مذاکره ندارد. مشکلات واحدهای تولیدی، خاموشی‌ها، بروکراسی پیچیده، مطالبات انباشته، حمل‌ونقل و خدمات، همه این‌ها باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

 وی گفت: واحدهای تولیدی باید در صف طولانی برای تأمین مواد اولیه منتظر بمانند و در عین حال مالیات و بدهی‌ها را پرداخت کنند. ما مشکل را حل نکرده‌ایم. مشکلات حمل و نقل و خدمات هم به قوت خود باقی است.

 کرباسیان در خصوص روی کار آمدن وزیر جدید اقتصاد اظهار داشت: مدت‌ها اقتصاد کشور بدون وزیر بود. حالا که یک فرد جوان به عنوان وزیر اقتصاد منصوب شده، مهم است بداند مسئولیت هماهنگی اقتصادی کشور را برعهده دارد، حتی اگر اختیارات سازمان برنامه و بودجه را نداشته باشد.

 وی تصریح کرد: ایشان باید میان نهادهایی مانند گمرک، بیمه، سازمان مالیاتی و سایر نهادهای وابسته هماهنگی ایجاد کند. همچنین در ارتباط با نظام بانکی، باید پاسخ‌گو باشد.

 وزیر پیشین اقتصاد گفت: یکی از چالش‌های همیشگی، حضور بانک‌ها در عرصه بنگاه‌داری است. بانک‌ها باید واسطه سرمایه‌گذاری مردم باشند، نه رقیب آن‌ها.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.