وحید قاسمی موسسات رتبه بندی را موسساتی معرفی کرد که بانک ها و موسسات مالی را به طور حرفه اي و بر اساس استانداردهاي بين المللي و شاخص های از پیش تعیین شده رتبه بندی می کنند.
کیفیت اعتباری مطلوب بانک توسعه صادرات از نگاه کپیتال اینتلیجنس
کیفیت اعتباری مطلوب بانک توسعه صادرات از نگاه کپیتال اینتلیجنس
به گزارش دیوان اقتصاد ، چندی پیش موسسه بین المللی کپیتال اینتلیجنس (Capital Intelligence) در گزارش منتشره خود در جولای سال جاری رتبه توان مالی (FSR) بانک توسعه صادرات ایران را BB- با چشم انداز اعتباری پایدار اعلام کرد. اگزیم نیوز در گفتگو با وحید قاسمی معاون اداره مدیریت طرح های راهبردی و مدیر پروژه رتبه بندی بانک توسعه صادرات ایران به تشریح روند رتبه بندی و بررسی مزایا و شاخص های رتبه بندی بانک توسعه صادرات ایران پرداخته است.
معاون اداره مدیریت طرح های راهبردی گفت: رتبه بندی این پيام را به سرمایه گذاران مي دهد که ریسک سرمایه گذاری در کار با بانک مربوطه به چه ميزان است و آيا آن بانك از اعتبار کافی برای ايفاي تعهدات خود برخوردار است يا خير.
وحید قاسمی تشریح کرد: رتبه بندی بانک ها در چند شاخص اعلام می شود که یکی از آنها رتبه ارزي (FCR) بلند مدت و كوتاه مدت است. بانک توسعه صادرات ايران همانطور که در اخبار اعلام شد، بانك در شاخص رتبه بلند مدت ارزي رتبه BB_ و در شاخص رتبه كوتاه مدت ارزي رتبه B را، با چشم انداز با ثبات دريافت كرده است. چشم انداز با ثبات یعنی علي رغم اینکه ما در شرایطی هستیم که قیمت نفت کاهش داشته و چالش هایی را نیز در منطقه شاهد هستيم در صورتی که اتفاق غير مترقبه اي پيش نيايد، ظرف یکسال آینده جايگاه اعتباری بانک در همين شرايط خواهد بود.
وی در ادامه رتبه توان مالی اعلام شده از سوی موسسه رتبه بدی CI را BB- اعلام کرد و گفت: این رتبه در شرایطی که اقتصاد ما در سطح کلان در شرايط خاص و تحت فشار بود، قابل توجه است و بیانگر این است که بانک توسعه صادرات از کیفیت اعتباری نسبتا مناسبی برخوردار است و از عهده تعهداتش بر خواهد آمد.
قاسمی اظهار داشت رتبه کفایت مالی بانک توسعه صادرات ايران قوی ارزیابی شده و این موضوع بیانگر این است که بانک توان دسترسی به منابع با قیمت پایین را دارد و گرچه محیط عملیاتی دشواری را پيش رو داشته اما دو عامل دسترسی به منابع ارزان و مدیریت خوب هزینه باعث شده که کفایت سرمایه قوی داشته باشد که اين موضوع از نقاط قوت مديريت بانک به شمار می رود.
وی رتبه حمایتی کسب شده بانک توسعه صادرات ايران را از سوی موسسه رتبه بندی 2 اعلام کرد و اذعان داشت: این رتبه نشان می دهد که امکان تامین نقدینگی ارزی بانک و حمایت سرمایه ای از بانک توسط دولت زیاد است و بانک از اين نظر داراي مزيت مي باشد. اين موضوع در برقراري روابط بانكي براي بانك توسعه صادرات ايران از اهميت بسياري برخوردار مي باشد.
وحید قاسمی موسسات رتبه بندی را موسساتی معرفی کرد که بانک ها و موسسات مالی را به طور حرفه اي و بر اساس استانداردهاي بين المللي و شاخص های از پیش تعیین شده رتبه بندی می کنند. وی تشریح کرد: کلیت رتبه بندی به معنای تعیین سطح توانايي مالي با در نظر گرفتن محيط كسب و كار موسسات مالی و بانک هاست. موسسات رتبه بندی از کارشناسان خبره و حرفه ای برخوردارند که بر مبنای اطلاعاتی که در چارچوب های تعریف شده از بانک ها می گیرند آنها را رتبه بندی می کنند. چارچوب کلی كه این موسسه برای رتبه بندی دارد فاکتورهایی چون «اندازه بانک» ، «کیفیت دارایی ها»، «کفایت سرمایه بانک»، « نقدینگی»، «سودآوری» و «ریسک» هایی است که بانك با آن مواجه است.
قاسمی در ادامه گفت: لازم به ذکر است این موسسه بانک ها را در فضای اقتصادی و رتبه اعتباري كشورها بررسی می کند. بنابراین نرخ برابری ارز با سایر ارزها، تورم و نرخ سودی که در نظام بانکی وجود دارد و همچنين محيط كلان كسب و كار را براي تعيين رتبه كشوري در نظر می گیرند.
مدیر پروژه رتبه بندی بانک توسعه صادرات ايران توضیح داد: تعیین رتبه بیانگر رعايت استانداردهای اعتباری و مالی است. در مواجهه بین بانک ها و موسسات اعتباری اولین پرسش و پاسخي که رد و بدل می شود این است که شما دارای چه رتبه ای هستید؟ در واقع تعیین رتبه توسط این موسسات اولین استاندارد و حد نصابی است که هر موسسه و بانک باید داشته باشد و نشانگر شفافيت بانك در افشاي اطلاعات مي باشد.
وحید قاسمی افزود: بانکی که رتبه بندی نشده باشد در فضای بین المللی دارای ریسک بالاتری در مقابل بانک های دیگر محسوب مي شود و موسسه ای که فاقد رتبه بندی باشد ممكن است از سوی سایر بانک ها و موسسات مالی به عنوان يك موسسه مالي پر ریسک و فاقد شفافيت محسوب شود.
وی از مزایای اخذ رتبه از سوی موسسات رتبه بندی بین المللی را دسترسی بیشتر به منابع مالی خارجی ارزان قيمت (با نرخ سود كمتر) برای بانک برشمرد. از طرفی سرمایه گذاران یا تامین کنندگان مالی بر اساس رتبه بندی بانک ها ریسک آنها را سنجیده و با اطمينان بيشتري با آنها تعامل نموده و وارد مراودات مالي می شوند. این یک برگ برنده برای بانک هایی است که رتبه بندی شده اند.
قاسمی از دیگر امتیازات رتبه بندی را تسهیل فرایند تامین مالی عنوان کرد و گفت: بانکی که رتبه خوبی داشته باشد راحت تر می تواند تسهیلات مالی دریافت کند و وقتی درخواست تامین مالی داشته باشد سرمایه گذاران بیشتری داوطلب ارائه تسهیلات
می شوند. رتبه بندی مزیت رقابتی و تبلیغاتی نیز برای بانک به همراه می آورد. داشتن رتبه اعتباری بین رقبای داخلی و خارجی یک مزیت به شمار می رود چرا که نشان از دارا بودن شفافيت، رعايت استاندارد هاي مالی، انظباط مالی در به كار گيري منابع و مصارف و اعمال كنترلهاي لازم در فرایند های داخلی بانک مي باشد.
وی خاطرنشان کرد: جذب منابع خارجی و ایجاد تعامل بیشتر و برقراری ارتباط با کارگزاران خارجی از دیگر نکات مثبتی است که با داشتن رتبه مالی بهتر انجام می گیرند. همچنین تعیین نقاط قوت و ضعف یک بانک طی رتبه بندی منجر به تعیین استراتژی مناسب و به موقع برای رفع مشکلات و نقطه ضعف ها خواهد شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد