ورود کارگزاری های متعدد برای صادرات پسته از طریق بورس

ورود کارگزاری های متعدد برای صادرات پسته از طریق بورس

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به تعیین مشوق هایی برای توسعه صادرات پسته از طریق بورس کالا اشاره کرد و گفت: کارگزاری های متعددی برای ورود صادرکنندگان پسته به بورس پسته اعلام آمادگی کرده اند.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، محمدرضا پورابراهیمی روز شنبه در شورای عالی پسته با حضور مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: هفته گذشته در نشستسی با حضور استاندار کرمان جمع بندی بر این شد که بخشی از اعتبارات مورد نیاز در حوزه صادرات پسته از صندوق توسعه ملی دریافت شود و در این رابطه قرار شد بین 100 تا 200 میلیارد تومان اعتبار به بانک کشاورزی اختصاص یابد.
وی اظهار کرد: همچنین سپرده ارزی از صندوق توسعه ملی نزد بانک کشاورزی دیده شده و راهکارهای استفاده از این منابع نیز در نظر گرفته می شود.
پورابراهیمی استفاده از منابع داخلی بانک کشاورزی را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: بانک کشاورزی یکی از بانک هایی است که در عرصه خدمت رسانی به مردم طی سال های اخیر در رتبه های برتر کشوری بوده است.
وی هدف از تشکیل نشست های قبلی ستاد عالی پسته را تجهیز منابع و تصمیم گیری در حوزه صادرات پسته دانست و گفت: در سال گذشته اقدامات خوبی از سوی بانک کشاورزی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در شرایط نامطلوب وضعیت پسته، نشستی برگزار شد و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، قیمت پسته 25 درصد افزایش یافت.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: سال جاری پیشهاد شد که مسیر سال گذشته را برای حمایت از صادرکنندگان پسته دنبال کرده و در کنار آن به صادرات پوست پسته نیز توجه شود.
پور ابراهیمی بر استفاده از ظرفیت بورس کالا در حوزه صادرات پسته تاکید کرد و گفت: صادرات سنتی پسته نیز می تواند ادامه یابد.
وی با تاکید بر اینکه تشکیل صندق پسته امروز کلید خواهد خورد عنوان کرد: قرار است در شهرستان های پسته خیز استان کرمان شعبه های بانک کشاورزی در اختیار قرار گیرد تا به عنوان عوامل بورس کالایی در حوزه پسته فعال باشند و در این زمینه عملیات بخش تولیدکنندگان و صادر کنندگان نیز دیده شده است.
وی با بیان اینکه نظام بانکی باید روند ورود صادرکنندگان پسته به بورس کالا را تسهیل کند گفت: برای تامین مالی صادرات خرما نیز در هفته آینده نشستی در تهران برگزار می شود و راهکارهای این حوزه نیز بررسی خواهد شد.
** شناسایی بازارهای هدف، نیاز اساسی کشور
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیزدر این نشست گفت: نیاز اساسی کشور این است که محل امنی را در خارج از کشور برای شناسایی بازارهای هدف داشته باشیم.
شهباز حسن پور با تاکید بر اینکه استان کرمان در تمام زمینه ها در حال جهش بزرگ اقتصادی است ادامه داد: امروز 6 گمرک فعال در استان کرمان وجود دارد و این در حالی است که برخی استان ها حتی یک گمرک ندارند.
وی از اقدامات بانک کشاورزی نیز تقدیر کرد و گفت: بانک کشاورزی را محور توسعه پایدار کشور می دانیم.
** لزوم افزایش راندمان تولید پسته در هکتار
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: هزینه تولید پسته در حال حاضر بالا است و انتظار می رود که تسهیلاتی به تولیدکنندگان داده شود تا در زمینه اصلاح، بازسازی و بهینه سازی برای افزایش تولید در هکتار به کار رود.
محمد مهدی زاهدی افزود:کاهش سود تسهیلات و اعتبارات نیز از دیگر مواردی است که حوزه پسته باید مد نظر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه صادرات سیر نیز می توانیم از صادرکنندگان خوب کشور و دنیا باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز گفت: اگر منابع اختصاص یافته از سوی استان در حوزه صادرات پسته با منابع صندوق توسعه ملی تلفیق کنیم و درصد سود کمتر شود، مطلوب تر خواهد بود.
مهدی طبیب زاده افزود: پیش بینی شده که در سال جاری 150 هزار تن پسته در استان کرمان تولید شود.
استان کرمان با تولید حدود 80درصد از محصول پسته کشور به لحاظ ارزاوری از قبل صادرات این محصول به خارج از کشور در تقویت بنیه اقتصادی کشور سهم عمده ای دارد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.