مدیرعامل بانک انصار در مصاحبهای، کاهش نرخ سود سپردهها را باعث تقویت واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط دانست و گشایشهای بینالمللی را شرط مهمی برای توسعه و پیشرفت آنها معرفی کرد.
کاهش نرخ سودسپردهها عامل تقویت واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط
کاهش نرخ سودسپردهها عامل تقویت واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط
به گزارش دیوان اقتصاد ، آیتالله ابراهیمی مدیرعامل بانک انصار درحاشیه بیستوهشتمین همایش بانکداریاسلامی که با محوریت نقش نظام اعتباری بانکها در حمایت از تولید و اشتغال در مرکز همایشهای سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی برگزار شد در مصاحبه ای با اشاره به ضرورت توجه به واحدهای اقتصادی کوچک ومتوسط، نقش دولت را در تقویت این واحدها برجسته و اساسی قلمداد کرد.
وی با برشمردن محدودیت های سیستم بانکی در کمک به بنگاههای کوچک ومتوسط گفت: مشکل این واحدها اعم از خدماتی و تولیدی، تنها تأمین مالی نیست، این واحدها از فضای مناسب کسب وکار، سیستم فروش پیشرفته، شبکه های توزیع، الگوی مصرف بهینه خانوارها و تأمین اقلام موردنیاز نیز محروم هستند.
مدیرعامل بانک انصار در پاسخ به پرسشی پیرامون نقش شبکه بانکی در تقویت بنگاه های کوچک ومتوسط؛ تأمین مالی این شرکتها را منوط به گشایش های بین المللی وافزایش ظرفیت های رقابتی آن ها با موسسات خارجی دانست و تصریح کرد: امروز یکی از آسیبهای بزرگ کشور مشکل قیمت بالای تأمین پول و منابع است. در شرایط نامناسب بودن فضای کسب وکار، فقدان حمایت دولت از طریق صندوق توسعه ملی و سایر منابع دولتی و فقدان گشایشهای بینالمللی، این بنگاهها به موفقیت نمی رسند؛ درحالی که راه نجات اقتصاد کشور توسعه و تعمیق فعالیتهای این واحدهاست.
وی در ادامه، یکی از راه حل های تامین نقدینگی و تأمین مالی یادشده را استفاده از ابزارها وتامین مالی بینالمللی دانست و افزود: بدون گشایش بینالمللی امکان ارزان شدن قیمت تمام شده پول مشکل است. از سوی دیگر باید امکان سرمایه گذاری مجدد فراهم شود.
ابراهیمی همچنین تصریح کرد : در شرایطی که تورم و رشد قیمتها زیر ۱۰ درصد و تأمین پول گرانقیمت است، دولت باید به کمک این واحدها بیاید تا مشکل بیکاری و اشتغال حل شود؛ همچنین دولت میتواند از طریق صندوق توسعه ملی، وجوه اداره شده و حمایتهای ویژه را با استفاده از اهرم بانکها به عنوان ابزارهای مالی دراختیار خود، پول ارزان در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهد.
وی در مورد تأثیر تزریق پول به شبکه تولیدی نیز اظهار کرد: در سال گذشته ۸ محور از تولید صنعتی رشد مثبت داشت، درحالی که سال قبل از آن در این حوزه ها رشد منفی بوده است. وقتی منابع ارزان قیمت از سوی دولت و بانکها به واحدهای تولیدی کوچک و متوسط تزریق می شود، این امر تأثیر خود را می گذارد؛ این تأثیر در درازمدت است و استفاده از همه ظرفیت های تولیدی به تأثیر این تزریق کمک میکند. دولت باید کمک کند که امکانات و سرمایه های موجود مستهلک نشود.
مدیرعامل بانک انصار در پاسخ به پرسش پیرامون اجرایی شدن کاهش نرخ سود بانکی، بیان داشت: مشکل اساسی در کشور نرخ بالای سود سپردهها و تسهیلات است. دست اندرکاران نظام بانکی باید بدانند که نرخ بالای پرداخت سود به سپردهها و اخذ سود زیاد از تسهیلات اعطایی، به اقتصاد، اشتغال و تولید کشور صدمات جدی وارد میکند.
وی اضافه کرد: تصمیم بانک مرکزی و متولیان امور اقتصادی کشور درخصوص کاهش نرخ سودسپرده بانکی برای همه سودمند است و برندگان اصلی آن نسلهای آینده هستند. ما باید به جای دلخوشی به سودهای بالای سپرده، بخش واقعی اقتصاد کشور را تقویت کنیم.
ابراهیمی با اشاره به عملکرد بانک ها نسبت به مصوبات پیشین بانک مرکزی یادآور شد: متأسفانه بانک ها در مراحل گذشته همکاری لازم را انجام ندادهاند ولی به نظرمیرسد در مرحله جدید شرایط به گونهای است که همه همکاری کنند. با این وجود، بانک انصار هرگز به افزایش سود سپرده ها دامن نزد و برای این امر وارد رقابت با دیگران نشد و علیرغم اجرای مصوبات بانک مرکزی ، خوشبختانه نه تنها با مشکل خاصی رو به رو نشد بلکه در سال ۱۳۹۵علاوه بر سود علی الحساب ، سود قطعی به سپرده گذاران پرداخت و ۳درصد حق الوکاله نیز اخذ شد.
وی افزود: همه کسانی که به این نرخ از جنبه شرعی حساسیت دارند و همه دست اندرکاران امور اقتصادی باید بدانند که افزایش نرخ سودبانکی دلایل و عوامل متعددی دارد. ایجاد صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت، اوراق قرضه دولتی با سود بالا، موسسات غیرمجاز که خوشبختانه کنترل شدند و اقداماتی نظیر اینها باعث شد تا بانک ها به مسابقه افزایش نرخ سود سپرده ها کشیده شوند. بنابراین برای کاهش نرخ سود سپرده های بانکی باید زمینه ها وعوامل فراهم کننده امکان افزایش از بین بروند و یا اثرشان بر شبکه بانکی خنثی شود. ما باید نرخ را به۱۰درصد برسانیم.
مدیرعامل بانک انصار در پایان گفت: افزایش نرخ سود سپردهها باعث میشود که تأمین مالی موسسات کوچک و متوسط و استارت آپها با چالش جدی روبهرو و سرمایه گذاری مجدد نیز که راه حل توسعه تولید است، دچار اختلال شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد