کمتر از20 درصد از نقدینگی درخدمت تولید بوده است

مستخدمین حسینی :

کمتر از20 درصد از نقدینگی درخدمت تولید بوده است

بر اساس گزارش بانک مرکزی ج.ا.ا نقدینگی درپایان دی ماه سال 94 به 980 هزار میلیارد تومان و در پایان بهمن ماه به مرز هزارهزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به دو سال گذشته دوبرابر شده است.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از نسیم اقتصاد، مستخدمین حسینی، کارشناس اقتصادی و معاون سابق بانک مرکزی، درگفتگوی ویژه خبری شبکه یک سیما  به تاریخ 19 اردیبهشت درپاسخ به این سوال که چرا این افزایش نقدینگی درظرف این دوسال اخیر که به دوبرابر رسیده است، آثاری بر روی تورم نداشته است، گفت : نکته کلیدی این بحث این است که این نقدینگی 50 درصد آن در شبکه بانکی قفل شده است. به لحاظ شرایط رکوردی که در اقتصاد ما حاکم است، تسهیلاتی که به بخش مستغلات و ساختمان داده شده که حدود 150 هزار میلیارد تومان است برگشت نشده و به لحاظ رکود در بخش ساختمان  فروش نرفته  و صاحبان کار، برج سازان و ... نتوانستند دارایی فیزیکی را تبدیل به نقدینگی در گردش کنند و بانکها از آن بهره گیرند.

وی در پاسخ به سوال مطرح شده که به نقل از مسئولین بانک مرکزی گفته شده که در انعکاس رقم هزار هزار میلیارد تومان بزرگ‌نمایی شده است، گفت: کمتر از20 درصد ازنقدینگی درخدمت تولید بوده است و الباقی در حوزه خدمات بکار رفته است.نقدینگی اگر سرنخش به صورت دقیق در اختیار سیاست گذاران اقتصادی نباشد که ندانند که چه باید بکنند می تواند خطر آفرین باشد.این نقدینگی 50 درصدش یعنی 500هزار میلیارد تومان آن در بانک ها قفل است. بخشی از آن بدهی دولت به بانک مرکزی است. بخشی از آن بدهی دولت به بانک هاست. بخشی از آن بدهی های هستند که مردم و بنگاه های اقتصادی و تولیدکنندگان نتوانستند کالاهایشان را بفروشند و نتوانستند بدهی هایشان را بدهند.استهمال کردند و تسهیلاتی را که قبلا گرفته شده را تمدید کردند.

وی افزود: بنابراین با فعال شدن این حلقه و پرداخت های بدهی و بازپرداخت های بدهی های بنگاه های اقتصادی به شبکه بانکی، این نقدینگی در واقع می تواند به گردش دربیاید. اگر بانک ها مکانیزمی اتخاذ کنند که در خدمت تولید قرار بگیرند، نگرانی کاهش پیدا می کند ولی اگر در خدمت واردات و خدمات واسطه گری قرار بگیرندمی تواند معضلاتی را برای اقتصادما ایجاد کنند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.