وزارت بهداشت برای احداث بیمارستان‌های جدید و تجهیز آنها با شرکت‌های خصوصی و خارجی قرارداد می‌بندند

مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی:

وزارت بهداشت برای احداث بیمارستان‌های جدید و تجهیز آنها با شرکت‌های خصوصی و خارجی قرارداد می‌بندند

مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی در مورد نخستین همایش فرصت های اقتصادی حوزه سلامت گفت:این همایش در راستای شناسایی شرکت‌های خصوصی خارجی است تا بتوانیم از آنها قرض بگیریم و فضای مناسب سرمایه‌گذاری برایشان فراهم کنیم تا بیمارستان‌ها و تخت‌ها تشکیل شوند.

به گزارش دیوان اقتصاد، داود دانش‌جعفری افزود: وزارت بهداشت تجارتخانه نشده است بلکه به دنبال منابع جدید مالی است تا نیازهایش را برطرف کند و در این زمینه برای احداث بیمارستان‌های جدید و تجهیز آنها با شرکت‌های خصوصی و خارجی قرارداد جدید می‌بندند. وی تصریح کرد:در حال حاضر برای هر هزار نفر 1.7 تخت وجود دارد و این رقم که حدود 95 هزار تخت است، شامل تخت‌های دولتی و خصوصی است به طوریکه 20 درصد آن مربوط به بخش خصوصی و 80 درصد آن دولتی است.وی ادامه داد: نمی‌خواهیم به استانداردهای کشورهای خیلی پیشرفته برسیم در حد معمول بنا داریم این شاخص را به 2.8 برسانیم. این برنامه‌ای است که طراحی شده و مستلزم احداث 100 هزار تخت جدید هستیم.مشاور اقتصادی وزیر بهداشت، گفت:‌ توانایی کشور در بهترین سال‌های درآمدی حدود 1600 تخت در سال بوده که توانسته‌ای به مجموعه اضافه کنیم و اگر به همین روال جلو برویم 60 سال زمان نیاز داریم تا به ایده‌آل برسیم برای ایجاد تحول بنابر این باید فکر دیگری کنیم و به دنبال منابع دیگری باشیم.

دانش‌جعفری تصریح کرد: باید بخش خصوصی برای بیمارستان‌سازی اقدام کند اما مشکلی که هست تعرفه خصوصی و دولتی در کشور متفاوت است و برای اینکه بخواهیم خدمات بخش خصوصی را ارزان به مردم بدهیم باید مابه‌التفاوت آن را خودمان که 4 برابر می‌شود بپردازیم. هم اکنون در بیمارستان آبیک قزوین بخش خصوصی بیمارستانی با هزینه خود ساخته اما با تعرفه دولتی پذیرش می‌کند و ما مابه‌التفاوت را به بخش خصوصی می‌پردازیم در این بیمارستان 30 درصد هزینه‌ها کمتر از بیمارستان‌های کاملاً‌ دولتی است و این به صرفه است.

مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی افزود: راه دیگر این است که از بخش خصوصی استفاده کنیم، دولت از این بخش قرض بگیرد و بیمارستان بسازد و پس از تحویل به دولت، به صورت اقساطی به بخش خصوصی آن را واگذار کند در واقع همان طرح مشارکت عمومی و خصوصی چون منابع دولت کافی نیست و باید از امکانات بخش خصوصی کمک بگیریم. وی همچنین گفت: با استفاده از منابع بورس در نظر داریم شرکتی ایجاد شود تا از سهام خود در بورس استفاده کرده و در جهت سرمایه‌گذاری در بخش سلامت استفاده کنیم. در این صورت اشتغال‌زایی هم فراهم خواهد شد. دانش‌جعفری با اشاره به سرمایه‌گذاری جدید شرکت‌های کره‌ای در کشور گفت:‌ بانک کره‌ای 13 میلیون یورو معادل 15 میلیارد دلار در اختیار کشور ما گذاشته که بخش‌های مختلف علاقه‌مند از راه و ترابری،  صنعت، سلامت و ... از آن بهره‌مند می‌شوند ما هم در حال بررسی هستیم تا بتوانیم از بخشی از این اعتبار استفاده کنیم.وی در مورد بازپرداخت این سرمایه‌گذاری‌ها گفت:‌ اگر دولت بخواهد قرض کند بدهی برایش ایجاد می‌شود که باید از محل درآمد بیمارستانی آن را پس دهد، بنابر این قبل از سرمایه‌گذاری باید ببینیم توان بازپرداخت را داریم یا خیر،‌در صورتی تصمیم می‌گیریم که توانش را داشته باشیم و پروژه‌هایی که خودشان بازپرداخت دارند را می‌پذیریم.مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی، ادامه داد: حجم سرمایه‌گذاری برای 20 هزار تخت بیمارستانی از منابع غیردولتی بالاست به طوریکه قیمت تجهیز هر تخت حدود 700 میلیون تومان می‌شود.

**ساخت 24 بیمارستان جدید از سوی سرمایه‌گذاران خارجی**

قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین‌الملل، گفت: یک لیست که شامل ساخت 24 بیمارستان است، در ستاد سرمایه‌گذاری خارجی وزارت بهداشت به تصویب رسیده است این بیمارستان‌های ظرفیت 20 هزار تختخواب را دارند. اسدی لاری افزود: شرکای بیمارستان‌سازی در لیست سازمان برنامه‌ریزی و مدیریت قرار می‌گیرند و وزارت بهداشت آنها را معرفی می‌کند، اما از حیطه کاری وزارت بهداشت خارج است هیچ قراردادی با وزارت بهداشت منعقد نمی‌کنند فقط در حد انعقاد تفاهمنامه و برقراری روابط خارجی با آنها ورود می‌کنیم.قائم مقام وزیر بهداشت در امور بین‌الملل گفت:‌در سال 2014، از طرف بانک صادرات و واردات کره قرار بود 5 میلیارد دلار در اختیار نظام سلامت قرار گیرد که دستخوش تغییرات بین‌المللی شد اما پس از برجام شرکت سامسونگ که در زمینه بیمارستان‌سازی فعال است، با بیمارستان قلب شهید رجایی تفاهمنامه‌هایی امضا کرده است و قرار است 1200 تخت ظرف 3 سال به مجموعه این بیمارستان افزوده شود.وی گفت: یک لیست 24 بیمارستانی در ستاد سرمایه‌گذاری خارجی تصویب شده با ظرفیت ساخت 20 هزار تخت بیمارستانی که امیدواریم انجام شود. در تهران بیمارستان المهدی در محوطه بیمارستان امام خمینی که توسط خیرین ساخته می‌شد، توسط شرکت کره‌ای به اتمام می‌رسد.اسدی لاری گفت: همچنین در محوطه بیمارستان امام حسین (ع)، بیمارستان نمازی 2 شیراز، بیمارستان کرج و تبریز از جمله بیمارستان‌هایی است که در دستور ساخت قرار دارند.گفتنی است، نخستین همایش فرصت های اقتصادی حوزه سلامت با هدف قابلیت های موجود در کشور25و 26 اردیبهشت برگزار می شود.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.