مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: ما تنها کشور دنیا هستیم که با بحث قاچاق کالا رو به رو می باشیم؛ چراکه ورود کالا به کشورمان سازمان یافته نیست.
ایران تنها کشور قاچاق پذیر دنیاست
ایران تنها کشور قاچاق پذیر دنیاست
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم، محمدعلی اسفنانی در مصاحبه با رادیو برخورد با کالای قاچاق را از وظایف ذاتی سازمان تعزیرات دانست و افزود: «تلاش داریم ضمن تغییراتی، در قانون تعزیرات اصلاحیه ای به تصویب برسانیم و این قانون باید به روز رسانی شود.»
وی با بیان اینکه تعزیرات به تنهایی قادر به جلوگیری از تخلفات نیست، گفت: «اقداماتی در بحث ورود کالا از مبادی قانونی و غیر قانونی باید در نظر گرفته شود. ما تنها کشور دنیا هستیم که با بحث قاچاق کالا رو به رو می باشیم؛ چراکه ورود کالا به کشورمان سازمان یافته نیست.»
اسفنانی ادامه داد: «مرز هوایی قابل کنترل است اما مرزهای دریایی و زمینی گاه غیر قابل کنترل هستند؛ لذا اگر دولت توان خود را بر کنترل مبادی ورودی بگذارد، برخورد منطقی و موفق تر خواهد بود. از طرفی سازمان تعزیرات قادر است با کالای ورودی و عرضه شده بشکل قاچاق برخورد کند.»
وی خاطرنشان کرد: «هرچه تلاش شود جلوی قاچاق گرفته شود، باز هم تخلفاتی صورت می گیرد که باید با آن برخورد شود. اما نمی توان توقع داشت مبادی ورودی کشور به هر میزان اجازه واردات هر کالایی را داشته باشند؛ در حالی که هم اینک با یک برگ سبز چندین قلم کالا وارد کشور شده است.»
اسفنانی کنترل در کنار برخورد قاطع را بصورت توامان راهگشا دانست و تصریح کرد: «نمی توان توقع داشت در شهری مثل تهران با این وسعت زیاد هر یک از مغازه ها مورد سرکشی قرار گیرد و با کالای قاچاق برخورد شود؛ چراکه این چاره کار نیست.»
مدیرکل تعزیرات استان تهران با اشاره به قانون قاچاق در کشف و ضبط آن گفت: «مجلس تصمیم گیرنده نهایی است اما اینکه آیا مصوبه کمیسیون تلفیق [برای جمع آوری و فروش انبارهای قاچاق] در صحن رای بیاورد یا در شورای نگهبان تایید شود، جای بحث دارد.»
اسفنانی این تصمیم را غیر منطقی خواند و افزود: «اگر بنا باشد که اجازه داده شود کالای قاچاق با هر روشی در حوزه عرضه ی بازار قرار گیرد، فلسفه ی مبارزه با قاچاق را زیر سوال می برد. زیر ساخت ها باید فراهم شود و وضعیت گذشته اصلا ملاک نظر ما نیست.»
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد