بازسازی مناطق زلزله زده شتاب گرفت

بازسازی مناطق زلزله زده شتاب گرفت

بیش از 6 ماه از وقوع زلزله هفت و سه دهم ریشتری آبان پارسال غرب کرمانشاه گذشت و اکنون با تلاش مردم و مسئولان ، روند بازسازی مناطق زلزله زده استان شتاب و سرعت بالایی به خود گرفته است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا ، زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای کرمانشاه خسارت وارد کرد.
براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در این مناطق آسیب کلی و جزئی دیده اند و این زلزله مخرب علاوه بر خسارت مادی فراوان 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
دغدغه این روزهای مردم و مسئولان در مناطق زلزله زده غرب کرمانشاه ، ساخت واحدهای مسکونی آسیب دیده و بازگشت مردم به زندگی عادی و آرامش قبل از زلزله است.
با شروع فصل گرمای طاقت فرسای شهرستان های گرمسیر قصرشیرین ، سرپل ذهاب و گیلانغرب روند بازسازی شتاب گرفت و مردم در تلاشند تا هرچه زودتر سقف های بالای سرشان را بنا کنند.
اگر این روزها سری به مناطق زلزله زده بزنید با وجود اینکه در ماه مبارک رمضان هستیم ، مردم روزه دار با کمک و همراهی مسئولان مشغول ساخت و ساز هستند و امیدها دوباره برای از سرگیری زندگی آغاز شده است.
آواربرداری ها تقریبا در برخی از مناطق زلزله زده پایان یافته و در برخی روستاها با همت والای گروه های جهادی و مسئولان مختلف دستگاه هایی که بعد از زلزله به یاری زلزله زدگان شتافتند ، هر روز واحدهای بیشتری ساخته و تکمیل می شود.
اکنون بسیاری از زلزله زدگان هستند که با زندگی در شرایط اسکان موقت خداحافظی کردند و در منازلی که ساخته اند و یا تعمیر منزل سابقشان که طبق اظهارنظر کارشناسان فنی بنیاد مسکن قابل سکونت بوده ، زندگی جدید خود را همانند قبل با این تفاوت در سازه ای مقاوم در برابر زلزله آغاز کرده اند.
در شهرها که مشکلات نظام مهندسی و شهرداری برای صدور پروانه ساخت قدری روند ساخت و ساز را تحت شعاع قرار داده نیز هر روز شاهد شتاب بیشتری در ساخت و سازها هستیم و هر روز پی کنی و اسکلت بندی بسیاری از واحدها آغاز می شود.
رفت و آمد ماشین آلات استان های معین که به یاری زلزله زدگان غرب کرمانشاه آمده اند نیز خستگی ناپذیر است و نشان از تلاش و همت همگانی برای بنا نهادن واحدهای مسکونی مردم دارد و با گذشت بیش از 6 ماه از زلزله آبان پارسال ، این شعار روزهای ابتدایی عزم همگانی ملت ایران که 'تا آخر در کنار شما می مانیم' را برای زلزله زدگان عینیت بخشیده است.
کار در مناطق زلزله زده غرب کرمانشاه مسئول و غیر مسئول نمی شناسد ، چه بسا هستند فرماندهان ارشد نظامی و یا مسئولان بلند پایه سازمان های مختلف و وزارتخانه ها که هر روز کیلومترها مسافت را تا این مناطق طی می کنند تا به یاری زلزله زدگان بیایند که آنان را در امر ساخت و سازها کمک کنند و به حق تاکنون اقدام های بسیار موثری را انجام داده اند.
طبق آمارهایی که رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه ارائه کرد، اکنون واحدهایی زیادی در مناطق زلزله زده ساخته و یا تعمیر شده و استاندار کرمانشاه نیز اعلام کرد که با وجود ماه مبارک رمضان و ماه روزه داری و عبادت مومنان ، روند بازسازی نباید کند شود.
اکنون بنا نهادن هر خشتی برای بازگشت آرامش به خانواده های حادثه دیده زلزله پارسال در واقع بنای خشتی در بهشت و توشه ای برای آخرت است.
معاون پشتیبانی و جانشین ستاد بازسازی کرمانشاه در جلسه هفته گذشته برنامه ریزی و هماهنگی شرکت های تولیدی مصالح ساختمانی و ستادهای معین بنیاد مسکن مستقر در سرپل ذهاب گفت: 12 ستاد معین در شهرستان های آسیب دیده استان در حال فعالیتند و آمادگی دارند در راستای ایجاد زمینه عرضه و فروش مصالح شرکت های تولیدی بومی نهایت همکاری را با آن ها داشته باشند.
علی فولادی افزود: به غیر از نیروهای کلیدی که از استان های مبدا به شهرستان های آسیب دیده مامور شده اند ، تلاش کرده ایم از ظرفیت نیروهای بومی در بحث ساخت و ساز ، تولید و خدمات استفاده کنیم.

** بازسازی 32 هزار واحد زلزله زده
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: عملیات تعمیر و بازسازی 32 هزار واحد آسیب دیده در مناطق زلزله زده این استان به پایان رسید.
رضا خواجه ای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات بازسازی 44 هزار و 700 واحد مسکونی تعمیری آسیب دیده زلزله آبان 96 آغاز شده و این روند با قدرت همچنان در حال انجام است.
وی از پایان آواربرداری 23 هزار و 300 واحد آسیب دیده نیز خبر داد و گفت: عملیات آواربرداری و پی کنی واحدهای تخریبی بر عهده بنیاد مسکن بوده که این مهم هر روز با سرعت بیشتری در حال اجراست.
وی اضافه کرد: با توجه به روند آواربرداری و تسریع در روند ساخت و ساز در مناطق زلزله زده ، تاکنون آرماتوربندی بیش از 11 هزار واحد انجام شده و کار بتن ریزی و فونداسیون 10 هزار واحد نیز پایان یافته است.
وی اظهار داشت: کار اسکلت بندی هفت هزار واحد و سقف چینی سه هزار و 700 واحد مسکونی آسیب دیده نیز در مناطق زلزله زده انجام شد و چهار هزار واحد مسکونی نیز به مرحله دیوارچینی رسیده است.
رییس بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه، همچنین از معرفی 88 هزار واحد آسیب دیده در مناطق زلزله زده به بانک های عامل خبرداد که از این تعداد 58 هزار واحد با بانک ها عقد قرارداد بسته اند و بقیه هم در مرحله عقد قرارداد هستند.
خواجه ای گفت که برای یاری رساندن به زلزله زدگان و شتاب بخشیدن در ساخت و سازها ، علاوه بر اهدای هشت تن سیمان رایگان ، میلگردها و مصالح ساختمانی نیز با قیمت مناسب در اختیار واحدهای تخریبی قرار می گیرد.

** 1400 واحد شهری سرپل ذهاب پروانه ساخت گرفتند
سرپرست فرمانداری سرپل ذهاب گفت: از مجموع 32 هزار و 280 واحد مسکونی آسیب دیده ناشی از زلزله در سرپل ذهاب ، 14 هزار و 769 واحد احداثی و 17 هزار و 511 واحد تعمیری در چرخه بازسازی قرار گرفته اند.
محبت جمالی نیا، در جلسه اخیر ستاد بازسازی سرپل ذهاب از معرفی 27 هزار و 974 فقره پرونده ساخت واحدهای مسکونی آسیب دیده از زلزله 21 آبان 96 در این شهرستان برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل خبر داد.
وی اظهار داشت: از مجموع این واحدها، مالکان 19 هزار و 289 واحد مسکونی برای دریافت تسهیلات موردنظر موفق به عقد قرارداد با بانک های عامل شدند.

** صدور یک هزار و 400 پروانه ساخت در سرپل ذهاب
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه نیز گفت: تاکنون پروانه ساخت برای یک هزار و 400 واحد آسیب دیده زلزله 7 و سه دهم ریشتری 21 آبان سال 96 در شهر سرپل ذهاب صادر شده که یک هزار واحد آن ها اکنون در مرحله پی کنی هستند.
خواجه ای افزود: در سرپل ذهاب بیش از 9 هزار و 500 واحد تعمیری برای دریافت تسهیلات مورد نیاز به بانک های عامل معرفی شده اند و کار تعمیرات منازل مسکونی خود را آغاز کرده اند.
وی همچنین از پرداخت تسهیلات مورد نیاز به هفت هزار واحد مسکونی تعمیری در شهر سرپل ذهاب خبر داد و بیان کرد: وضعیت بازسازی در روستاهای زلزله زده این شهرستان نیز مطلوب و با سرعت بالایی این روند رو به پیشرفت است.

** 4535 واحد زلزله زده قصرشیرین به بانک ها معرفی شدند
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرماندار قصرشیرین گفت: چهار هزار و 535 واحد مسکونی آسیب دیده ناشی از زلزله 7.3 دهم ریشتری 21 آبان سال 96، برای دریافت تسهیلات بازسازی به بانک های عامل معرفی شدند.
حشمت الله رضایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مجموع واحدهای معرفی شده به بانک های عامل ، 431 واحد مسکونی تخریبی و چهار هزار و 104 واحد مسکونی نیز تعمیری است.
وی اضافه کرد که از مجموع واحدهای احداثی شهری و روستایی معرفی شده به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات ساخت ، تاکنون صاحبان 308 واحد مسکونی موفق به عقد قرارداد با بانک ها شده اند.
وی بیان کرد: همچنین 2 هزار و 503 واحد تعمیری شهری و روستایی نیز برای دریافت تسهیلات مورد نیاز با بانک های عامل قرارداد منعقد کرده اند.
معاون فرماندار قصرشیرین ادامه داد: تاکنون از مجموع واحدهای آسیب دیده ، 511 واحد مسکونی آواربرداری شده که از این تعداد 202 واحد شهری و 309 واحد روستایی هستند.
رضایی گفت: هم اکنون 315 واحد مسکونی روستایی و 123 واحد شهری در مرحله پی کنی ، 24 واحد شهری و 242 واحد روستایی نیز در مرحله پی سازی و 248 واحد شهری و روستایی در مرحله اسکلت بندی است.
وی افزود: در مجموع 74 درصد واحدهای احداثی روستایی در مرحله فونداسیون است و روند تکمیل واحدهای احداثی با قدرت در حال انجام است.
وی، میانگین پیشرفت فیزیکی ساخت و ساز واحدهای مسکونی روستایی را بسیار مطلوب ارزیابی کرد.
معاون فرماندار قصرشیرین از ارزیابی پنج هزار و 928 واحد مسکونی در این شهرستان از سوی بنیاد مسکن استان تهران به عنوان معین بازسازی این منطقه مرزی خبر داد که از این تعداد چهار هزار و 429 واحد تعمیری و 960 واحد تخریبی و 539 واحد مسکونی سالم است.

** پرداخت تسهیلات ساخت و ساز به پنج هزار و 892 واحد تعمیری و احداثی در گیلانغرب
سرپرست فرمانداری گیلانغرب نیز از پرداخت تسهیلات به پنج هزار و 892 واحد مسکونی آسیب دیده شامل 941 واحد احداثی و چهار هزار و 951 واحد تعمیری در این شهرستان خبرداد.
کوروش محمودیان افزود: از مجموع 17 هزار واحد مسکونی ارزیابی شده ، چهار هزار و 584 واحد مسکونی در این شهرستان تخریب و 11 هزار و 77 واحد نیز آسیب دیده اند و بقیه نیز سالم هستند.
وی اظهارداشت: تاکنون 2 هزار و 70 واحد مسکونی در مرحله پی سازی و فونداسیون ، 390 واحد در مرحله دیوار چینی ، 560 واحد در مرحله اسکلت بندی ، 142 واحد در مرحله اجرای سقف و 15 واحد نیز تکمیل و تحویل مالکان شده است.
با توجه به گرمای طاقت فرسا در شهرستان های غرب کرمانشاه و احتمال شیوع بیماری های واگیردار ، تمام همت مسئولان این است که با تکمیل واحدهای مسکونی در حال ساخت ، علاوه بر رفع و جلوگیری از برخی مشکلات زلزله زدگان در فصل گرما ، مردم هر چه زودتر به شرایط عادی زندگی بازگردند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.