چرا مخابرات هنوز آبونمان تلفن ثابت می‌گیرد؟

وزیر ارتباطات پاسخ داد:

چرا مخابرات هنوز آبونمان تلفن ثابت می‌گیرد؟

دوشنبه, سپتامبر 10, 2018 - 12:08 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

وزیر ارتباطات با اشاره به موضوع حذف آبونمان از قبض تلفن‌های ثابت گفت: هرچند ظاهر این حذف آبونمان به نفع مردم است اما اثر اجرایی این حکم درنهایت با توجه به مدل‌های اقتصادی، فشار به پرسنل مخابرات و نارضایتی کارگری است و همچنین موجب کند شدن فرآیند توسعه می‌شود. البته درنهایت این حکم قانونی دیوان عدالت لازم‌الاجراست.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به علت ادامه روند دریافت آبونمان در قبوض تلفن ثابت اظهار کرد: حکم دیوان عدالت اداری لازم‌الاجراست؛ ما هم حکم را که در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات بوده به مخابرات ارجاع دادیم اما اینکه هنوز این آبونمان را می‌گیرند، بالاخره روال اجرایی فرآیند خود را دارد.

او ادامه داد: ضمن اینکه این تصمیم تاثیر بسیار بزرگی بر درآمدهای شرکت مخابرات دارد، آن هم در زمانی که هزینه‌ها به صورت سرسام‌آور بالا رفته و مخابرات در عرصه توسعه هزینه‌های زیادی داشته که با توجه به افزایش نرخ ارز هم این هزینه‌ها افزایش یافته است.

وی افزود: هزینه‌های توسعه شبکه در کشور بالا رفته است؛ هرچند ظاهر این حذف آبونمان به نفع مردم است اما با توجه به اینکه توسعه را دچار تاخیر می‌کند، حذف درآمدهای شرکت مخابرات باعث‌ می شود که اولا کارمندان تحت فشار قرار بگیرند؛ اثر اجرایی این حکم درنهایت با توجه به مدل‌های اقتصادی فشار به پرسنل مخابرات و نارضایتی کارگری است و هم‌چنین موجب کند شدن فرآیند توسعه می‌شود.

وزیر ارتباطات افزود: برای رییس دیوان عدالت نامه نوشتیم که در این حوزه با توجه به اثرگذاری زیادی که وجود دارد زمانی را قرار دهند، اما به هر صورت تصمیم گرفته شده و حکم قضایی لازم‌الاجراست و ما هم از قانون تبعیت می‌کنیم؛ در هر صورت اینها تبعاتی است که صدور یک تصمیم بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی بر مجموعه ما تاثیر می‌گذارد. آبونمان چیزی نبوده که امروز  و دیروز گرفته شود، از ابتدای انقلاب می‌گرفتند و روال‌هایی در صورت‌حساب مشترکان همواره لحاظ می‌شد، البته مشکلاتی در این روال‌ها وجود داشته اما برای حل این مشکل‌ها شاید می‌شد راه‌حل‌های بهتری ارایه کرد. اما درنهایت این حکم قانونی لازم‌الاجراست.

آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر دریافت ارز دولتی نسخه‌های فارسی تلگرام بیان کرد: هیچ اطلاعی درباره اینکه هاتگرام و تلگرام طلایی برای واردات سرور ارز دولتی گرفته‌اند ندارم و تاکنون دستوری برای فیلتر نسخه‌های فارسی تلگرام نیامده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره شایعاتی مبنی بر حذف آمار میزان اشتغال زنان از سایت وزارت ارتباطات گفت: من هم این موضوع را در شبکه‌های اجتماعی دیدم و از بخش فناوری توضیح خواستم که هنوز گزارش را نخوانده‌ام و هروقت ببینم توضیح می‌دهم، اما این آمار منتشر شده و در گزارش سالانه ما هم آمده است و موضوع ویژه‌ای نیست؛ اما به نظر این مباحث بیشتر موارد ژورنالیستی است که مطرح شده و برخی‌ می‌خواهند حرفی زده باشند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره استفاده از ظرفیت‌های وزارت نیرو در توسعه فیبر نوری خاطرنشان کرد: ۷۰۰ هزار کیلومتر طول شبکه توزیع برق در سراسر کشور است. این ظرفیتی که یک شبکه گسترده و قوی در کشور  وجود دارد و می‌توان برای توسعه ارتباطات از آن استفاده کرد، بی‌نظیر است. ۴۰۰ هزار  کیلومتر از این ۷۰۰ هزار در شهر هدف اول ماست. حفر زمین و خواباندن فیبر هم هزینه‌بر است و هم برای مردم دردسر دارد، این ظرفیتی ایجاد می‌کند که بتوانیم FTTH را سریع‌تر توسعه بدهیم.

جهرمی درباره توافق مشترک بین وزارت نیرو و ارتباطات نیز گفت: بنا به دستور رییس جمهور  و تعیین تکلیف در هیات دولت، وزارت ارتباطات موظف شد سند تحول دیجیتال در ایران را برای توسعه اقتصاد دیجیتال پیگیری کند. بر این اساس چند حوزه از ابتدا شاخص‌گذاری شد که بخشی مربوط به حوزه انرژی بود، بیشتر متمرکز بر آب و برق، بخش کشاورزی، شهر هوشمند و سلامت؛ اینها حوزه‌هایی بود که هدف‌گذاری و بنا شد ما کار را پیش ببریم.

مردم نباید هزینه هوشمندسازی را بدهند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه نیرو و صنعت آب و برق گفت: با توجه به منابع مالی پست بانک در حوزه هوشمندسازی، برای شرکت‌های که به‌صورت اولیه وارد این جریان می‌شوند، سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

نشست مشترک بین وزارت نیرو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بررسی ظرفیت‌های ICT در حوزه صنعت آب و برق، در وزارت ارتباطات برگزار شد.

محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در این نشست با اشاره به توافق بین دو وزارتخانه اظهار کرد: این توافق با توسعه اقتصاد دیجیتالی برای صنعت آب و برق کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این جلسه هم بخش خصوصی، هم فعالان آب و برق و هم ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور دارند، البته اصلی‌ترین مدل بعد از این توافق، مدل اقتصادی است که این اقدامات چطور باید انجام شود.

وی ادامه داد: اینکه کنتورها باید هوشمند شوند، در سال‌های گذشته مورد توجه قرار داشته اما هزینه‌ی این هوشمندسازی را مردم نباید بدهند. باید یک مدل اقتصادی خوب و موفق استخراج شود. درخواست ما هم از وزارت نیرو این است که از تصدی‌گری در این حوزه خارج شود و اجازه دهد بخش‌های مختلف خصوصی فعالیت کنند. ما نیز استانداردگذاری می‌کنیم و داده‌ها را آزاد می‌کنیم که بخش خصوصی هم فعالیت کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هدف افزایش بهره‌وری و صرفی‌جویی است، افزود: این اقدامات آورده‌ی اولیه می‌خواهد. ما به عنوان حوزه ارتباطات با توجه به اینکه پست بانک در این حوزه منابع مالی دارد، برای شرکت‌های فاوا که به صورت اولیه وارد این جریان هوشمندسازی می‌شوند، سرمایه‌گذاری می‌کنیم. باید عزم خود را جزم کنیم و به محصول خارجی راه ندهیم. از جمله برای ساختن کنتورهای هوشمند نباید از ابزارهای خارجی استفاده کنیم، مگر در موارد ضروری؛ برای اینکه زنجیره ثبات برای ما بچرخد.

وی با بیان اینکه اقتصاد ما توسعه صنایع داخلی است، گفت: مهم‌ترین دستاورد این همایش این است که به یک مدل اقتصادی موفق برسیم. سپس به عنوان دولت کنار بنشینیم و اجازه دهیم افرادی که در این عرصه کار می‌کنند، از جمله بخش خصوصی فعالیت کند و ما ناظران منطقی باشیم و آنها را هدایت کنیم.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.