پوشش راداری منطقه راهبردی هرمز و دريای عمان تکمیل شد

پوشش راداری منطقه راهبردی هرمز و دريای عمان تکمیل شد

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها گفت: با افتتاح دو سامانه راداری فرودگاه بندرعباس، ضمن تكميل پوشش راداری منطقه راهبردی هرمز و درياي عمان، حجم بالايی از ترافيك هوايی در پهنه خليج‌فارس تحت نظارت رادار و سامانه بك‌آپ نصب شده در بندرعباس قرار خواهد گرفت.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از روابط‎ عمومی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوای ایران، امروز در مراسمی با حضور‌ رئیس مجلس شورای اسلامی، ‌مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران، استاندار هرمزگان و ‌نمایندگان مردم ‌هرمزگان در مجلس، سامانه راداری فرودگاه بندرعباس بهره برداری رسمی شد.

این مراسم که امروز همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس برگزار شد، با پرده‎برداری از نماد یادبود افتتاح این سامانه راداری را که به ترمیم پوشش راداری و پشتیبانی رادارهای جنوب کشور، استفاده بهینه از فضای کشور، تسهیل در طرح اپروچ فرودگاه بندرعباس و افزایش ضریب ایمنی در عملیات پروازی کمک خواهد کرد، همراه بود.

‌این رادار پیشرفته با دانش و توان متخصصان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوای ایران و با صرفه‎جویی حدود 780 هزار یورویی نصب شده است.

*‌ مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها:‌ ضریب ایمنی پروازها به سطح بی‎نظیری ارتقا می‎یابد

در این مراسم مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران‌ با اشاره به بهره‎برداری اخیر از رادار فرودگاه لارستان بیان کرد: تعداد ایستگاه‌های راداری کشور به 17 ایستگاه فعال و تعداد سامانه‌های رادارهای عملیاتی به 24 سامانه و تعداد ایستگاه‌های کمک ناوبری به 124 ایستگاه افزایش یافته است.

رحمت‌الله مه‌آبادی گفت: با نصب سامانه بک آپ راداری جهت پشتیبانی از پایداری ارائه سرویس راداری به پروازهای عبوری و ایجاد امکان نظارت در محدوده اپروچ پایانه هوایی بندرعباس و فرودگاه‌های محدوده این ایستگاه، ضریب ایمنی پروازها به سطح بی نظیری ارتقا خواهد یافت.

‌وی اضافه کرد: کمتر از دو هفته پیش ترمینال جدید فرودگاه لارستان افتتاح و بهره‌برداری شد، پروژه‌ای که یکی از ده‌ها پروژه عمرانی با سرمایه‌گذاری 1000 میلیارد تومانی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران بود که تنها طی حدود 3.5سال گذشته اجرایی شده است.

مه‌آبادی گفت: شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران در این فرصت، انبوهی از تجهیزات مدرن ناوبری هوایی و فرودگاهی را با سرمایه‌‌گذاری حدود 1000 میلیارد تومان خریداری کرد و امروز دو پروژه راهبردی ناوبری هوایی کشور یعنی سامانه‌های راداری SSR و PSR بندرعباس از میان ده‌ها مجموعه تجهیزات مدرن خریداری شده به بهره‌برداری می‌رسد که ارزش حال آن حدود 100 میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: در آخرین روز شهریور ماه سال 1397 و در سی و هشتمین سالروز آغاز هفته دفاع مقدس و در دوره دیگری از عرصه جنگ تمام عیار اقتصادی، رزمندگان متخصص جبهه ناوبری هوایی ایران‌ موفق به افتتاح دو سامانه بسیار مهم راداری می‌شوند که با بهره‌برداری از آنها ضمن تکمیل پوشش راداری منطقه راهبردی هرمز و دریای عمان، حجم بسیار بالایی از ترافیک هوایی در پهنه خلیج همیشه فارس تحت نظارت رادار و سامانه بک آپ منصوبه در بندرعباس قرار خواهد گرفت و ارائه سرویس راداری در کریدور خلیج فارس به آتلانتیک نیز کامل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران، در مورد اهمیت این اقدام گفت: این اقدام مهمی است که ضمن اجرای تکالیف قانون‎گذار در قوانین برنامه‎های توسعه سوم، چهارم و پنجم جهت تکمیل پوشش راداری کشور، به دلیل تحقق کامل تعهدات بین‎المللی دولت جمهوری اسلامی ایران برای تکمیل پوشش راداری شبکه جهانی ترافیک هوایی، ارزشی بین‌المللی داشته و با تسهیل جریان تبادل ترافیک هوایی میان ایران، امارات و عمان، به بهبود و ارتقای ایمنی و کیفیت کنترل ترافیک منطقه نیز خواهد افزود.

وی افزود: بهره‌برداری از این دو سامانه، علاوه بر تسهیل جریان ترافیک پروازهای عبوری در کریدورهای بین‌المللی کشور و تسهیل ناوبری پروازهای بین‌المللی و داخلی در فضای سرزمینی ایران اسلامی، از طریق ایجاد امکان نوین ارائه سرویس راداری تقرب در ترمینال هوایی استان هرمزگان، به تسهیل کیفیت ناوبری، ایمنی پروازها و نشست و برخاست هواپیماها در فرودگاه‌های این استان ساحلی و حساس نیز خواهد افزود.

رئیس هیأت مدیره شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران، گفت: از جنبه دیگر این پروژه را باید نمونه‌ای از تلفیق هنر و هوشمندی مدیریت کشور در استفاده عملی همزمان و حداکثری از فرصت پسابرجام از یک سو و بهره‌گیری از ظرفیت حداکثری از توان متخصصان داخل و دانش بومی شرکت‌های دانش بنیان از سوی دیگر نیز نامید.

وی با بیان اینکه در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری و در مقام اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، همه عملیات نصب و راه‎اندازی این دو سامانه راهبردی، برای اولین بار در شرایطی ویژه و با استفاده از توان متخصصان شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران انجام شده است، گفت: همچنین دو بخش مهم دکل و ریدوم آنتن رادارِ آماده بهره‌برداری نیز توسط شرکت‌های دانش بنیان ساخته شده است؛ البته وقتی‎ بدانیم که این اقدام به همراه تبحر تیم خرید تجهیزات، فقط تا این تاریخ موجب صرفه‎جویی بیش از 80 میلیارد تومانی در پروژه تکمیل پوشش راداری کشور شده است‌ ‌ارزش کار دو چندان خواهد شد.

مه‌آبادی افزود: صنعت فرودگاهی و ناوبری هوایی کشور که در چندین سال گذشته به علت کم توجهی‎ها و فشار تحریم‎ها، شرایط سختی را گذرانده است، ‌‌با اجرای انبوهی از پروژه‎های مهم و زیربنایی، امروز مسیر رشد و توسعه خود را به سرعت در پیش گرفته است.

وی افزود: هم اکنون همه فرودگاه‎های کشور و 124 ایستگاه ارتباطی، کمک ناوبری و راداری به کارگاه‎های فعال و پرنشاط سازندگی تبدیل شده است.

وی افزود: اجرای نزدیک به 1000 میلیارد تومان پروژه عمرانی و خرید بیش از 1000 میلیارد تومان از انواع تجهیزات مدرن فرودگاهی و ناوبری هوایی‌ فقط در حدود 3.5 سال اخیر، که در این ایام با توجه به اجرا شدن قبل از افزایش نرخ تسعیر ارز در این حوزه، به جای تحمیل هزینه فرصت سنگین به کشور، سرمایه فرصتی به میزان بیش از 4000 میلیارد تومان آفریده، نویددهنده رشد و شکوفایی در صنعت فرودگاهی و ناوبری هوایی کشور است.

وی تأکید کرد: با تلاش‎هایی که در سه سال گذشته انجام شده است در زمینه تجهیزات فرودگاهی و ناوبری هوایی تا دو دهه آینده، هیچ دغدغه و نگرانی مهمی برای مسئولان ارشد کشور ایجاد نخواهد نشد.

وی با اشاره به طرح‎های انجام شده در فرودگاه‎های استان هرمزگان گفت: فقط در فرودگاه‎های این استان و در شهرهای بندرعباس، میناب، بستک و پارسیان، ابوموسی و بندرلنگه بالغ بر90 میلیارد تومان اعتبار به اجرای طرح‎های توسعه فرودگاهی و ناوبری هوایی از منابع شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران اختصاص یافته است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها اظهار داشت: این طرح‌ها شامل شامل هشت طرح عمرانی معطوف به احداث و توسعه ترمینال‎ها، ‌باند و عوامل میدان پروازی و محوطه‎سازی،‌ پنج پروژه بهسازی، پنج پروژه تأسیساتی و تجهیزاتی و بیش از شش پروژه نوسازی تجهیزات کمک ناوبری هوایی را شامل می‎شود.

وی اضافه کرد: البته موارد یاد شده جدا از 100 میلیارد تومان اعتبار تخصیصی برای خرید تجهیزات، ‌نصب و راه‎اندازی رادارهای روت و تقرب استان هرمزگان است که این مراسم برای بهره‌برداری از آن برگزار می‌شود.

مه‎آبادی بیان کرد: امیدواریم در مهرماه امسال نیز با حضور مقامات کشوری و لشکری از چند پروژه عظیم و مهم زیرساختی و ایمنی بهره‌برداری کنیم و ‌‌شاهد آغاز رسمی نصب دو سامانه راداری جدید دیگر در استان تهران و ترمینال هوایی مهرآباد باشیم.

انتهای پیام/ب




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.