سازوکار جدید تامین ارز خدماتی بانک مرکزی در بخشنامه ای موارد تامین ارز به صورت اسکناس برای بخشی از مصارف ارزی خدماتی را به ۱۱ بانک عامل ابلاغ کرد.
ساز و کار جدید تامین ارز خدماتی
ساز و کار جدید تامین ارز خدماتی
به گزارش دیوان اقتصاد، این بانک در بخشنامه ای به شماره ۹۷.۲۳۳۴۵۲، مورخ ۸ مهر ماه ۱۳۹۷ به ۱۱ بانک ملی، ملت، تجارت، سپه، صادرات، کشاورزی، توسعه صادرات، اقتصاد نوین، پارسیان، سامان و پاسارگاد ضمن اعلام اینکه تامین ارز به منظور حواله ارزی از طریق روابط کارگزاری بانک های نامبرده یا صرافیهای مجاز امکانپذیر است، تأکید کرده است که در صورت عدم امکان حواله به روشهای فوق، تأمین ارز به صورت اسکناس نیز برای بخشی از مصارف ارزی خدماتی مندرج در بخش سوم مجموعه مقررات ارزی و بخشنامه فوق به شرح زیر و با رعایت مقررات مربوطه میسر است:
۱ـ تامین و پرداخت ارز بابت شهریه دانشجویان.
۲ـ هزینه شرکت های هواپیمایی ایرانی اعم از دولتی و غیردولتی.
۳- هزینه ثبت نام برای شرکت در آزمونهای بینالمللی از جمله TOEFL، GRE، IELTS و ...
۴- هزینه شرکت در دورههای آموزشی و پژوهشی خارج از کشور و هزینههای ارزی دورههای آموزشی داخل کشور متقاضیان آزاد.
۵- هزینه دفاتر خارج از کشور وزارتخانهها، سازمانها یا موسسات و شرکتهای دولتی و واحدهای وابسته، سفارتخانهها و نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیر دولتی.
۶- هزینه برگزاری یا شرکت در همایشهای بینالمللی و اعطای جوایز جشنوارهها و مسابقات بخش دولتی.
۷- هزینه انجام آزمایشهای علمی و فنی، انتشار آگهی در خارج از کشور و دریافت گواهیهای بینالمللی (استاندارد، کیفیت و ...) بخش دولتی و متقاضیان بخش غیر دولتی.
۸- هزینه حق عضویت و حق ثبت نام در سازمانها و مجامع بینالمللی و محافل علمی و هزینه چاپ مقالات علمی در خارج از کشور بخش دولتی و متقاضیان بخش غیردولتی.
۹- کماکان تامین ارز توسط آن بانک بابت کلیه مصارف ارزی خدماتی درج شده در بخش سوم مجموعه مقررات ارزی و بخشنامه ذکر شده و این بخشنامه در چارچوب مقررات مربوطه امکانپذیر است.
۱۰- تامین و پرداخت ارز درمانی (به عاملیت بانکهای عامل تجارت و سامان) برای مبالغ بیش از ده هزار دلار (یا معادل آن به سایر ارزها) که دارای مجوز شورای عالی پزشکی هستند، نیازی به اخذ مجوز موردی از این بانک ندارد.
۱۱- فرآیند تخصیص و تامین ارز به شرح زیر است:
الف) در مواردی که درخواست تامین ارز خارج از دسترسیهای بانک مرکزی مطرح است، درصورت تغییر مقصد ارز مورد درخواست در گواهی ثبت آماری مربوطه، تامین آن از سوی این بانک امکان پذیر است.
ب) درصورت عدم امکان حواله از طریق روابط کارگزاری، آن بانک میتواند از خدمات صرافی خود و یا سایر صرافیهای مجاز برای این منظور استفاده کند.
ج) مبنای نرخ ارز درخصوص حوالههای ارزی، نرخ ارز حواله مندرج در سامانه «معاملات الکترونیکی ارز» (ETS) و درمورد اسکناس، نرخ ارز اسکناس درج شده در سامانه مورد اشاره خواهد بود.
د) لازم است آن بانک در رابطه با درخواستهای تامین اسکناس در محل کد بخشنامه در گواهی ثبت آماری مربوطه با کد ۱۳۹۳۵۸۳۷ و برای درخواستهای تامین حواله در محل موردنظر با درج کد ۲۳۹۳۵۸۳۷ با نوع نرخ ارز آزاد (کد ۵) اقدام کند.
هـ) درهنگام ثبت درخواست گواهی ثبت آماری خدمت با شرایط درج شده در بند «د» توسط بانک عامل، کنترلهای سیستمی لازم در سامانه «نمایش و مدیریت اطلاعات گواهی ثبت آماری»به نحوی انجام گیرد که از امکان ثبت درخواست غیرمجاز اجتناب شود.
گفتنی است برای تامین اسکناس موردنیاز، با اداره عملیات ارزی این بانک هماهنگی لازم انجام گرفته است و در صورت هرگونه ابهام در رابطه با فرآیند تخصیص و تامین ارز، با ادارات مرتبط این بانک (آمار و تعهدات ارزی، نظارت ارز، عملیات ارزی، بین الملل) هماهنگی انجام شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد