مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس با بیان اینکه در تخلفات مربوط به دستکاری قیمت ها با هیچ فردی، برادرخواندگی و تعارف نداریم، گفت: جلسه با دادستان عمومی و انقلاب تهران برای گسترش همکاری ها و نظارت بیشتر برگزار شده و درباره موضوع خاصی نبوده است.
در برخورد با تخلفات، اهمال و تعارف وجود ندارد
در برخورد با تخلفات، اهمال و تعارف وجود ندارد
به گزارش دیوان اقتصاد،محسن خدابخش درگفت وگو با ایرنا درباره نشست مشترک دادستان عمومی و انقلاب تهران با مدیران بازار سرمایه، افزود: درباره موضوع نشست مشترک با دادستان، در برخی موارد سوءبرداشت انجام شده در حالی که یک نشست عادی برای همکاری بوده است.
وی اضافه کرد: بخش عمده جلسه درباره معاملات بورس کالا بود که عمده مسایل مربوط به آن برطرف شده است.
خدابخش ادامه داد: سازمان بورس نیز به عنوان نهاد ناظر، وظیفه خود برای برخورد با تخلفات را انجام می دهد.
وی درباره تشکیل 75 پرونده مجرمانه درباره تخلفات بورسی، گفت: این پرونده ها مربوط به تخلفات برخی ناشران، نهادهای مالی، صندوق ها، سبدگردان ها و بقیه بوده است.
خدابخش درباره تخلفات مربوط به دستکاری قیمت ها، اضافه کرد: در برخورد با تخلفات، اهمال و تعارف وجود ندارد و هرگاه تخلفی انجام شود به سرعت رسیدگی می شد.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: وضعیت معاملات و فعالیت های بازار سرمایه به طور مستمر رصد می شود و اگر تخلفی صورت گرفته و جرم محرز شود، به مراجع قضایی معرفی می شود.
وی درباره ادعاهای مربوط به تخلفات یک صندوق سرمایه گذاری در روزهای گذشته و نقش آن در ایجاد صف های فروش و افت شاخص، گفت: نگاهی به سایت مدیریت فناوری بورس تهران (http://www.tsetmc.com) نشان می دهد، سهم اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی از خرید و فروش چه میزان بوده است.
به گفته وی، بررسی ها مشخص می کند حقوقی ها بیشترین خرید را انجام داده اند.
خدابخش ادامه داد: اگرچه بر عملکرد حقوقی ها باید نظارت بیشتری باشد، اما نباید این تلقی ایجاد شود که حقوقی ها هیچ سهمی را نفروشند.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: اگر حقوقی ها به ایجاد صف های فروش دامن بزنند، سازمان بورس به آنها تذکر می دهد و اگر تخلف کرده باشند به نهادهای ذیربط معرفی می شوند.
افت بیش از 20 هزار واحدی شاخص بورس در روزهای اخیر، علاوه بر گلایه سهامداران، زمینه طرح ادعاها و شایعاتی مبنی بر سوءاستفاده و دستکاری قیمت ها را ایجاد کرده است.
تغییر مسیر بورس و افت شدید شاخص در روزهای اخیر، شرایط را تغییر داده به طوری که بازار شایعات و ادعاهای منفی داغ شده است و همه به دنبال یافتن مقصر و عامل کاهش شاخص بورس هستند.
حتی در این میان، شایعات و ادعاهای فراوانی درباره دستکاری شاخص و سوءاستفاده در برخی صندوق های سرمایه گذاری مطرح شده است که هیچ گاه به طور رسمی تایید نشدند و در حد شایعه باقی ماندند.
احتمال دستکاری در شرکت های کوچک بورس
در این میان، برگزاری نشست مشترک دادستان عمومی و انقلاب تهران با مدیران بازار سرمایه کشور در روز شنبه مورد توجه اهالی بازار سرمایه قرار گرفت.
شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در این نشست به پیگیری 75 پرونده مصادیق جرم در دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: همیشه به مردم توصیه شده است که با شایعات و امواج و جو بازار حرکت نکنند و سودآوری شرکت ها را مدنظر داشته باشند و سازمان بورس درباره شایعات، پرونده هایی را به دستگاه قضایی ارسال کرده است.
وی افزود: سازمان بورس از 20 سایت «سیگنال و علامت فروش» به قوه قضائیه شکایت کرده و نیروی انتظامی نیز در این خصوص به ما کمک کرده است.
محمدی درباره چگونگی دستکاری در بورس نیز گفت: شرکت های کوچک را می توان دستکاری کرد اما این تخلف در شرکت های بزرگ قابل تحقق نیست.
وی درباره دستکاری قیمت ها نیز گفت: یکی از جرم هایی که سازمان بورس از آن شکایت می کند بحث دستکاری قیمت است؛ اگر کسی سهمی را به طور عمد با هدف بالا بردن قیمت بخرد و بعد سهمش را به صورت گسترده عرضه کند این، نوعی دستکاری قیمت است.
عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این نشست با تاکید بر اینکه بورس یک بازار مالی است و می تواند التهاب را در برخی از بازارها مهار کند، گفت: تقویت وظیفه نظارتی بورس و ارتباط بورس کالا با سامانه های نظارتی نهادهای دیگر ضروری است.
وی، به بازدارنده نبودن برخی مجازاتها و مقررات اشاره کرد و افزود: مسئولان بورس لوایح پیشنهادی داده اند که قرار شد آنها بررسی شود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد