مدير عامل بانك صادرات گفت:در شرايط فعلي (در يك بازه ١٠ساله) مخالف بازنگري قوانين بانكي هستم چرا كه ابزاري شده است تا به كارهاي اجرايي و اصلي نپردازيم.
تغییر قوانین بانکداری فعلی ما را از اجرا باز میدارد
تغییر قوانین بانکداری فعلی ما را از اجرا باز میدارد
به گزارش ديوان اقتصاد ، حجت اله صيدي با اشاره به این نکته که هیچ قانوني۱۰۰ درصد ی نیست گفت: قانون بانکدراری هم از این مساله طبیعت ميکند و شعار تغییر قانون درست نیست ، چرا که وقتی با چالش های اجرایی مواجه هستیم از کار اصلی يعنياجرا و رعایت قوانین غافل می شویم.اولویت مادر حال حاضر قوانین جاری بانكداري است.
حجت اله صیدیگفت: پاسخگویی بانک ها اثر گذار است اما با داوری و قضاوت خیلی موافق نیستم.
صیدی افزود: درست است که بانک ها با عاملی بنام ریسک مواجه هستند اما کار بانک اعتبار دادن است و خوب نیست بانک ها بیش از حد محتاط باشد .
مدیرعامل بانک صادرات ایران درباره دلایل نا اطمینانی توضیح داد: نداشتن طرح توجیهی مناسب توسط بنگاه های اقتصادی و گاهی عدم ارزیابی مناسب از سوی بانک ها موجب می شود تا در تامین مالی دچار مشکل شویم .مهمتر از موارد مذکور روان نبودن گردش نقدینگی است که موثرترین علت ها به شمار می رود.
مدیر عامل بانک صادرات ایران سپس مشکلات اقتصاد کشور را به دو دسته خرد و کلان تقسیم کرد و گفت: مشکلات اقتصادی کشور در سطح کلان عدم تعادل موجود در اقتصاد می باشد و هنگامی که اقتصاد دچار این عارضه است طبیعتا باز پرداخت بدهی در زمام معین محقق نمی شود، همچنین عامل رکود و ارز نیز در توان باز پرداخت بدهی ها اثر گذار می باشند.
وی افزود: دخالت در سیاستگذاری های بانکی همانند تسهیلات تکلیفی نیز ریشه در سطح کلان مشکلات دارد، یعنی در بعضی موارد هوشمندانه عمل نکرده ایم به عنوان مثال لزومی ندارد الزاما وام کشاورزی در مکانی که توجیه اقتصادی ندارد پرداخت شود،چرا که امروز طرح هایی داریم که گرفتار تامین مالی هستند و برای حل به سرانجام رساندن آنها هنوز راه بجایی نبرده ایم.
مدیر عامل بانک صادرات درباره مشکلات خرد نیز گفت: عدم ارزیابی و نبود مدیریت در مصارف، مشکلات خرد را ایجاد می کند به صورتی که بانک تحث تاثیر عوامل محیطی، احساسی و بدون اعتبار سنجی کافی وامی را پرداخت می کند که بازگشت بدهی آن در توان بنگاه ها نمی باشد.
وی درباره چالش موجود نظام بانکی از جمله بدهی دولت به بانک ها نیز گفت: ما برای برون رفت از چالش بدهی دولت به بانک ها بحث تهاتر را مطرح کردیم به عنوان مثال گروهی از پیمانکاران از دولت طلب دارند و برخی از آنها به بانک ها بدهی دارند و متقابلا بانک ها هم به بانک مرکزی بدهی دارند، با توجه به این شرایط می توان با جابجایی بدهی ها در قالب تهاتر بخشی از مساله را حل و فصل کرد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران از واگذاری غیر نقدی دارایی ها از سوی دولت به بانک ها و تقسیط بدهی ها به عنوان راه کارهای دیگری جهت حل مساله بحران بدهی دولت به بانکها نام برد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد