وزیر پیشنهادی اقتصاد با اشاره به اینکه بانک ها گرفتار شرکت داری شده اند، گفت: هیچ فردی در این شرایط نمی تواند ادعای معجزه داشته باشد.
بانکها گرفتار شرکتداری هستند
بانکها گرفتار شرکتداری هستند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، فرهاد دژپسند؛ وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی عصر امروز شنبه در صحن علنی مجلس با بیان اینکه در این شرایط هیچ فردی نمی تواند ادعای معجزه داشته باشد مگر با همکاری مستمر و چندجانبه، گفت: یکی از برنامه های من تشکیل هسته های اندیشه ورزی است و این هسته ها متشکل از دولت، مجلس، بخش خصوصی و دانشگاه است.
وزیر پیشنهادی اقتصاد خروج از جنگ اقتصادی فعلی را نیز مبتنی بر همکاری دانست و افزود: در گذشته نیز برنامه اقتصاد بدون نفت را تدوین کردم و این برنامه در یک تعامل چندجانبه تدوین شد و امروز نیز از همان تجربه استفاده می کنم. در آن زمان برنامه تحقق عدالت اجتماعی را در یک قالب تعاملی تدوین کردم که امروز در شرایطی که اقشار آسیب پذیر تحت فشار هستند می توان از آنها استفاده کرد.
وی ادامه داد: در نیمه اول دهه ۸۰ با این رویه، موفق به اصلاح و بازنگری چند قانون مهم کشور شد و می توان از این تجربه استفاده کرد. در هسته های اندیشه ورزی حتما باید نمایندگان صاحبنظر نیز حضور داشته باشند. امروز شرایط متفاوت است و آنچه از برنامه من گفته شد درباره ابرتورم، عرض کردم برای جلوگیری از ابرتورم باید اقدامات خاص انجام شود.
وزیر پیشنهادی اقتصاد تاکید کرد: می دانم ظرفیت های وزارت اقتصاد چقدر گسترده است، ولی اتکاء به آن برای برون رفت از شرایط کافی نیست. امروز تامین مالی از مشکلات در کشور است و این موضوع باید در این شرایط یکی از برنامه های اصلی ما باشد و علاوه بر استفاده از ظرفیت های داخلی، از تامین مالی خارجی نیز استفاده کنیم.
دژپسند با تاکید بر لزوم اصلاح نظام بانکی، گفت: اصلاح نظام بانکی به ویژه در زمانی که وزیر اقتصاد رییس مجمع ۱۰ بانک بزرگ کشور است باید از این قدرت استفاده کند تا قدرت تسهیلات دهی بانک ها افزایش یابد. بانک ها از موارد رنج می برند و آنها از طریق مطالبات معوق زمین گیر شده اند.
به گفته وی، معوقات بانکی باید بازگردد و سازوکارهای تشویقی و تنبیهی تدوین شود. منابع بانک ها باید بازگردد تا منبع تسهیلات جدید قرار بگیرد. بانک ها متاسفانه گرفتار شرکت داری و اموال مازاد هستند و این امر موجب می شود امکان اعطای تسهیلات کاهش یابد و این امر موجب می شود تا کار دچار آسیب شود. قرار ما با مدیران بانک های دولتی این است که باید در اجرای قانون رفع موانع تولید و پایش مستمر، دارایی های منجمد را واگذار کنیم.
وزیر پیشنهادی اقتصاد با طرح این سوال که چرا بانک ها باید گرفتار بنگاه داری شوند؟ افزود: باید مطالبات دولت ینز به بانک ها پرداخت شود ولی ما شرایط خزانه را می دانیم و برای این امر باید مدیران بانک ها هم اندیشی کنند تا این امر به نحوی تسهیل شود که بتوان بازپرداخت بدهی دولت به بانک ها انجام شود.
دژپسند با اشاره به حجم بالای نقدینگی، تصریح کرد: باید تدابیری اندیشیده شود که نقدینگی برای رونق اقتصادی به اهرم تبدیل شود. با مشاوره رییس بورس، اهرم شدن نقدینگی برای برون رفت از مشکلات فعلی مورد تاکید قرار گرفت و مردم امروز دغدغه کاهش ارزش پول را دارند و حاضر نیستند در هر جایی سرمایه گذاری کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد