دبیر انجمن صنفی شرکت های هواپیمایی گفت: در نشستی که با بانک مرکزی داشتیم، قرار شد مطالبات وزارت نیرو از عراق بابت فروش برق به این کشور، با بدهی ایرلاین ها به فرودگاه نجف تهاتر شود.
تهاتر بدهی ایرلاینها به فرودگاه نجف با طلب «برق» ایران از عراق
تهاتر بدهی ایرلاینها به فرودگاه نجف با طلب «برق» ایران از عراق
به گزارش دیوان اقتصاد,مقصود اسعدی سامانی در گفت وگو با مهر، با اشاره به سفر روز دوشنبه هیئت ایرانی متشکل از مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه ها و نمایندگان برخی شرکت های هواپیمایی به عراق و دیدار آنها با مسئولان سازمان هواپیمایی این کشور و فرودگاه نجف، در خصوص رسیدگی به وضعیت پروازهای اربعین زوار ایرانی اظهار داشت: در این سفر نمایندگان شرکت های هواپیمایی ایرانی مسائل و مشکلات خود را با مسئولان فرودگاه نجف مطرح کردند.
وی گفت: علی رغم ضعف مدیریتی فرودگاه نجف و مشکلاتی که در سطح مدیریت این فرودگاه وجود دارد، اما به خاطر ارادتی که به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) دارند برای زائران ایرانی اربعین مشکلی نداریم و پروازها به خوبی انجام می شود؛ در این سفر هماهنگی های لازم انجام شد؛ با این حال عمده ترین دغدغه ای که مسئولان فرودگاه نجف داشتند، بحث بدهی ایرلاین های ایرانی به این فرودگاه بود که قرار است با راهکارهایی، بدهیهای شرکت های هواپیمایی به فرودگاه های نجف و بغداد را پرداخت کنیم.
دبیر انجمن صنفی شرکت های هواپیمایی یادآور شد: امیدوار بودیم تسهیلات لازم برای زائران اربعین فراهم شده باشد که بررسی های ما نشان می داد این تسهیلات فراهم شده است؛ امیدواریم همانگونه که زائران در پروازهای رفت، با کمترین تأخیر به نجف و بغداد اعزام شدند، پروازهای برگشت را هم با همین روال به پایان برسانند.
به گفته اسعدی سامانی، میزان تأخیرات پروازهای اربعین شرکت های هواپیمایی ایرانی امسال در مقایسه با سال گذشته کمتر بوده است.
وی با اشاره به حضور هیئت ایرانی به ریاست مرتضی دهقان معاون عملیات پرواز و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری و تعدادی از مدیران دیگر این سازمان و شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در نشستی با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری عراق، گفت: تفاهمنامه جدیدی امضا شد و تعداد پروازهای هفتگی ایران به عراق را که ۹۰ پرواز در هفته است، به ۱۲۰ پرواز در هفته افزایش دادیم. البته درخواست ما انجام پرواز به عراق به صورت نامحدود بود که مورد موافقت عراقی ها قرار نگرفت و فعلا با ۱۲۰ پرواز در هفته موافقت کردند.
این فعال صنفی صنعت هوانوردی افزود: موافقتنامه ای هم در زمینه ترافیک هوایی ایران و عراق و همچنین توافقنامه های دو جانبه دیگری میان دو کشور از جمله تجسس و نجات هوایی به امضا رسید. امیدواریم دو ماه دیگر نشست جدیدی داشته باشیم و برخی موارد که نیاز به بازنگری دارد را بررسی کنیم.
وی درباره نحوه رفع مشکل بدهی شرکت های هواپیمایی ایرانی به فرودگاه نجف تصریح کرد: در این زمینه نشستی با بانک مرکزی داشتیم و قرار شد از محل طلب هایی که وزارت نیروی ایران از عراق بابت فروش برق به این کشور دارد، بتوانیم بدهی هایمان را تهاتر کنیم.
دبیر انجمن صنفی شرکت های هواپیمایی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه مطالبات وزارت نیرو از عراقی ها بابت فروش برق، از اموال دولتی است اما بدهی های ایرلاین ها به فرودگاه نجف، بدهی های بخش خصوصی است، آیا این توافق، مشکل قانونی ندارد؟، تأکید کرد: در این زمینه قرار است مطالبات ما از محل فروش برق به عراق به صورت دینار و از سوی وزارت نیرو به فرودگاه نجف تعلق گیرد و از سوی دیگر شرکت های هواپیمایی نیز بدهی خود را به وزارت نیرو به صورت ریالی پرداخت کنند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد