معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران گفت: از طریق راه اندازی بخش نظارتی سامانه «فراسا» و اطلاع رسانی سریع، امکان وقوع تخلفات در بازار سرمایه که منجر به تشکیل پروندههای حقوقی میشود کاهش خواهد یافت.
راه اندازی سامانه جدید نظارتی، تخلفات بورسی را کاهش می دهد
راه اندازی سامانه جدید نظارتی، تخلفات بورسی را کاهش می دهد
به گزارش دیوان اقتصاد از ایرنا، بهنام محسنی امروز (شنبه) در نشست خبری عرضه سهام پتروشیمی قائدبصیر (متعلق به ستاد اجرایی حضرت امام) با اشاره به راهاندازی بخش نظارتی در سامانه فراسا گفت: سامانه فراسا یک سامانه تعاملی میان کارگزاران و فرابورس است که ارتباطات را به شکل اتوماتیک و مکانیزه تبدیل کرده است، در حالی که در گذشته به صورت دستی و کاغذی این ارتباط برقرار می شد.
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس یادآور شد: با راهاندازی بخش نظارتی در این سامانه، هرگونه تحرکات مشکوک معاملهگران کارگزاریها و سایر معاملهگران در بازار سهام رصد شده و از طریق ارسال پیامک به اطلاع مدیرانعامل کارگزاریها میرساند.
وی درباره عملیات بازارگردانی در فرابورس، گفت: با توجه به دستورالعمل فعلی، بازارگردانی برای شرکتهای پذیرششده در بورس انجام می شود و شرکت های موجود در «بازار پایه» امکان بازار گردانی ندارند، اما بر اساس پیشنهادات ارایه شده، قرار است که امکان فعالیت صندوقهای بازارگردانی و پوششی در این بازار فراهم شود.
معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس اضافه کرد: با راه اندازی سامانه های جدید، علاوه بر بالارفتن ظرفیت عملکرد بازار فرابورس، نظارت بر آن نیز شفافتر می شود.
**ورود یک پتروشیمی جدید به بازار سرمایه
رضا فرزادی مدیرعامل شرکت پتروشیمی قائد بصیر نیز در این نشست گفت: با انجام عرضه اولیه این پتروشیمی، 10 درصد از سهام آن در فرابورس به فروش خواهد رسید.
وی اضافه کرد: حدود 25 درصد مواد اولیه مورد نیاز این پتروشیمی از خارج وارد می شود که مشکلی در تامین آنها نداریم، زیرا برای مصرف یک سال آینده، وارد کرده ایم.
وی افزود: این مجتمع پتروشیمی انواع ای.بی. اس رنگی را برای مصرف کنندگان در بخش های لوازم خانگی، خودرو و تولید می کند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی قائد بصیر با بیان اینکه اکنون ارز ناشی از صادرات را در سامانه نیما به فروش می رسانیم، افزود: هر تصمیمی که درباره نحوه عرضه ارز اخذ شود، همان را اجرا می کنیم.
وی اضافه کرد: حدود 10 درصد ABS تولیدی صادر می شود که کشورهای آسیای مرکزی، هند، چین و ترکیه از جمله مقاصد صادراتی هستند.
فرزادی یادآور شد: تقاضای خرید این محصول از ایران در کشورهای همسایه بالاست، اما به دلیل نیاز داخل، ترجیح می دهیم که تامین بخش داخل را در اولویت قرار دهیم.
رئیس هیات مدیره هلدینگ انرژی تدبیر نیز از برنامه ریزی برای عرضه شرکت نفتی زیر مجموعه ستاد اجرایی حضرت امام (نفت و گاز پرشیا) خبر داد و گفت: قرار بود سهام شرکت نفتی پرشیا نیز در بورس عرضه شود، اما به دلیل رخ دادن مسایل مربوط به تحریم، تصمیم گرفته شد که عرضه این شرکت با تاخیر انجام شود تا سهامداران آتی، دچار مشکل نشوند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد