خُلف وعده اروپایی‌ها در پرتاب ماهواره «مصباح»

وزیر ارتباطات مطرح کرد:

خُلف وعده اروپایی‌ها در پرتاب ماهواره «مصباح»

دوشنبه, ژانویه 7, 2019 - 12:57 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

وزیر ارتباطات با اشاره به خُلف وعده همکاری‌ بین‌المللی در پرتاب ماهواره «مصباح» گفت: نباید معطل پرتاب ماهواره‌هایمان از طریق دیگر کشورها باشیم.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، محمدجواد آذری جهرمی در مراسم بازدید خبرنگاران از دستاوردهای فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به خُلف وعده همکاری‌های بین‌المللی در عرصه فضایی اظهار داشت: با وجود اینکه ماهواره‌هایی مانند «مصباح»، «پیام» و «دوستی»، اهدافی برای ارتقای زندگی بشر و استفاده کاملاً صلح‌آمیز دارند، اما شواهد نشان می‌دهد که همکاری‌های بین‌المللی خوبی در حوزه فضایی با ایران صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه ما یک ماهواره مشترک با نام «مصباح» با کشورهای خارجی تولید کردیم اما سال‌ها منتظر پرتاب آن هستیم، افزود: این ماهواره هم‌اکنون در کشوری نگهداری می‌شود که با وجود اینکه استفاده کاملاً صلح‌آمیز و کاربردهای مخابراتی برای آن دیده شده است، هیچ همکاری بین‌المللی برای پرتاب آن انجام نمی‌گیرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ماهواره مصباح از سال ۸۰ تاکنون در یک کشور اروپایی منتظر پرتاب است، تصریح کرد: این ماهواره طول عمر مفیدی داشت و با وجود خُلف وعده‌های بین‌المللی، هم‌اکنون از رده خارج شده است.

آذری جهرمی با تأکید بر اینکه به همین دلیل نباید منتظر همکاری‌های بین‌المللی ماند و معطل پرتاب ماهواره، با همکاری‌های بین‌المللی نمی‌مانیم، گفت: در زمینه پرتاب دو ماهواره «پیام» دانشگاه امیرکبیر و «دوستی» دانشگاه شریف، معطل دیگر کشورها نمی‌شویم و کسانی که ادعا می‌کنند ایران نباید در صنعت صلح‌آمیز فضایی توسعه یابد، حرف بی‌ربط می‌زنند.

وی در مورد زمان تقریبی پرتاب ماهواره‌های «پیام» و «دوستی» گفت: ما مسئول توسعه صنعت فضایی هستیم و برای قرار دادن این ماهواره‌ها در مدار، وزارت دفاع باید پاسخگو باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر قرار باشد این دو ماهواره با پرتابگر داخلی در مدار قرار گیرد، ماهواره دوستی در ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری زمین با ماهواره‌بر سفیر امتحان خواهد شد که این پرتابگر در دهه ۸۰ آزمایش شده است. همچنین اگر صلاح مسئولان دفاعی به پرتاب ماهواره «پیام» با پرتابگر بومی باشند، پرتابگر «سیمرغ» در نظر گرفته شده که قبلاً نیز تست شده و جزو دستاوردهای قدیمی کشور است.

آذری جهرمی با تأکید بر اینکه ما سابقه خوبی از همکاری‌های خوب فضایی بین‌المللی نداریم، افزود: وزارت ارتباطات و سازمان فضایی ایران توسعه دانش فضایی را پیش می‌برند و در مورد زمان پرتاب ماهواره، وزارت دفاع باید اظهارنظر کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.