مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به جایگاه بازار سرمایه ایران گفت: هر چند ارزش معاملات بازار سرمایه ما بالا نیست اما در دنیا در زمینه بازار ثانویه بدهی حرفی برای گفتن داریم.
ایران در ارزش معاملات بازار ثانویه بدهی در غرب آسیا اول است
ایران در ارزش معاملات بازار ثانویه بدهی در غرب آسیا اول است
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایسنا، امیر هامونی امروز در نشستی که در کانون نهادهای سرمایهگذاری برگزار شد، اظهار کرد: جایگاه بینالمللی بازار سرمایه ایران نسبتا خوب است اما در مورد ارزش بازار تفاوت بسیار زیادی با بازار سرمایه دیگر کشورها داریم.
وی ضمن یادآوری ورود دوباره ایران به فدراسیون جهانی بورسها اظهار کرد: عضویت سازمان بورس در WFE ( فدراسیون جهانی بورسها) اتفاق بسیار خوبی بود و باعث مطرح شدن بازار سرمایه ما میشود. در حال حاضر اعداد مربوط به معاملات بازار سرمایه کشور، به صورت ماهانه در سایت WFE منتشر میشود.
هامونی افزود: در دنیا در بازار بدهی حرفی برای گفتن داریم. در دنیا بازار اولیه بدهی، بازار بزرگی است و بازار ثانویه ضعیف است اما در ایران بازار ثانویه رشد خوبی داشته و در جایگاه بین المللی نیز وضعیت خوبی دارد. در حال حاضر به لحاظ ارزش معاملات بازار ثانویه بازار بدهی در غرب آسیا اول هستیم و در دنیا حرفی برای گفتن داریم؛ به طوری که دو کارگزاری ایرانی یعنی کارگزاریهای بانک پارسیان و ملت در رتبهبندی فدراسیون بورسهای اروپایی و آسیایی در جایگاه سوم برترین کارگزاران عضو فیاس ( فدراسیون بورس های اروپا آسیایی) در زمینه بازار بدهی قرار گرفتند.
وی افزود: در فیاس سعی کردیم که نهادهای مالی اعضای را بتوانیم رتبهبندی کنیم در نهایت دو کارگزاری در این حوزه رتبه آوردند.
هامونی گفت: بر اساس طرح جدید سازمان ملل بورسها باید هدف پایداری در زمینههایی همچون مدیریت منابع آبی و اشتغال را مدنظر قرار دهد و تنها به مساله شفافیت و نقدشوندگی توجه نکنند.
وی درباره عملکرد سامانه کدال نیز گفت: سامانه کدال بسیار خوب است و برای سیاستگذاران مرجع شده است. ما از سامانه کدال میتوانیم در طرح بورس های پایدار کمک بگیریم. همچنین بر اساس ظرفیتهای سامانه کدال میتوانیم بحث پایداری را به موازات ارتقای شفافیت و کارایی بازار سرمایه پیش ببریم، چراکه اطلاعات موجود در سامانه کدال میتواند با شاخصسازی و تحلیل دیتاهای به روز، به تصمیمسازی صحیح سیاست گذاران کمک کند.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به بودجه سال آینده گفت: در این لایحه به دولت اجازه داده شده در صورت اجرای عملیات بازار باز و نیز توثیق اوراق مالی اسلامی دولتی نزد بانکها توسط بانک مرکزی، بخشی از بدهیهای قطعی و حسابرسی شده خود به بانکها که در چارچوب قوانین و مقررات تا پایان سال١٣٩٧ ایجاد شده است، تا سقف ۲۰۰ هزار میلیارد ریال را بهادار کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد