وزیر ارتباطات گفت: ماهواره دوستی با دقت تصویر برداری ١٠ متر صدای ایرانیان را در فضا طنین انداز می کند.
ماهواره دوستی صدای ایرانیان را در فضا طنین انداز می کند
ماهواره دوستی صدای ایرانیان را در فضا طنین انداز می کند
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از مهر، محمدجواد آذری جهرمی در مراسم روز ملی فناوری فضایی گفت: ماهواره دوستی به زودی به فضا مخابره می شود.
وزیر ارتباطات گفت: طنین پیام دوستی ما در هفته های پیش رو با ماهواره دوستی به فضا مخابره می شود.
وی افزود: ماهواره دوستی با دقت تصویر برداری ١٠ متر صدای ایرانیان را در فضا طنین انداز می کند.
وی همچنین افزود: صدای روشن ایرانیان به زودی در آسمان خواهد پیچید.
فرآیند تحویل گیری ماهواره مخابراتی ناهید یک آغاز شد
وزیر ارتباطات گفت: طراحی و ساخت ماهواره ناهید یک به اتمام رسیده است و فرآیند تحویل گیری تست های نهایی این ماهواره مخابراتی به زودی از سوی سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی آغاز می شود.
وی با اشاره به اینکه این پروژه اولین پروژه پژوهشی است که در حوزه ماهواره های مخابراتی امکان تست سلول های خورشیدی را به ما می دهد ادامه داد: همچنین ماهواره ناهید دو به عنوان اولین ماهواره مخابراتی عملیاتی در دست ساخت قرار دارد که می تواند پایه ساخت منظومه های ماهواره ای مخابراتی باشد.
جهرمی با بیان اینکه ماهواره ظفر نیز در دست طراحی و ساخت توسط دانشگاه علم و صنعت قرار دارد، اضافه کرد: این ماهواره شهریور ۹۸ آماده می شود و امیدواریم در آن از تجربه ماهواره دوستی بتوانیم استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات تأکید کرد: ما پرتاب ماهواره پیام را یک پروژه شکست خورده نمی دانیم بلکه یک پروژه موفقیت آمیز در توسعه فناوری فضایی می دانیم و تا سه سال آینده تیم ماهواره پیام، ماهواره ای با ۴۰ برابر دقت این ماهواره آماده پرتاب خواهد کرد.
ساخت ماهواره پر هزینه نیست
وی با بیان اینکه به رغم اظهاراتی که درمورد ساخت پرهزینه ماهواره پیام منتشر شد، این پروژه به طور کل در ۱۰ سال ۱.۲ میلیون یورو برای ما هزینه داشت و ماهواره دوستی هزینه کمتری از این دارد، یادآور شد: در همین حال طراحی و ساخت ماهواره ظفر نیز همین حدود هزینه را در پی خواهد داشت و اینکه گفته می شود ساخت ماهواره بسیار پرهزینه است، این طور نیست و اینها سرمایه ملی کشور به حساب می آیند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: دانش فضایی در اختیار کشاورزی، مدیریت منابع آبی، آمایش سرزمینی و سایر موضوعات قرار می گیرد به نحوی که اگر بتوانیم جلوی کشت خشخاش و تجارت مرگ را در کشور بگیریم به دستگاه انتظامی کمک کرده ایم چون خیلی بهتر است در لایه تولید جلوی این تولید گرفته شود این موضوع یکی از دستاوردهای استفاه از پایش ماهواره فضایی است.
رصد زمین خواری نور چشمی ها
جهرمی ادامه داد: همچنین در مناطقی که نور چشمی ها، خلاف قانون عمل کرده، زمین خواری کرده اند از طریق پایش ماهواره ای می توانیم رصد کنیم و به طور کلی می توانیم بگوییم فناوری فضایی در خدمت شفافیت است.
وی با اشاره به اینکه پارک فناوری توسعه اقتصاد فضاپایه در مازندران به تازگی راه اندازی شده است و بخشی از منابع وجوه اداره شده وزارت ارتباطات را به این پارک اختصاص داده ایم، گفت: روزانه چندین ماهواره سنجش از راه دور با اهداف کنترل از راه دور و یا جاسوسی از بالای سر ما رد می شوند و اطلاعات را مخابره می کنند برای اینکه بتوانیم با این تهدیدات جمع آوری اطلاعات مقابله کنیم ما نیز باید در عرصه فناوری فضایی حرفی برای گفتن داشته باشیم.
2 مرجع معتبر بین المللی اعلام کردند که برنامه فضایی ایران صلح آمیز است
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: برخی بدشان می آید که ما وارد حوزه قدرت در موازنات بین المللی فناوری فضایی شویم و به دروغ می گویند اهداف ما غیر صلح آمیز است و این در حالی است که دو مرجع معتبر بین المللی پس از پرتاب ماهواره پیام در گزارشی اعلام کردند برنامه فضایی ایران صلح آمیز است و هدف پوششی برای پرتاب موشک پشت سر آن نیست.
جهرمی با اشاره به خلف وعده بین المللی در عرصه ماهواره و ماهواره بر اظهار داشت: ما روی پای خود ایستاده ایم و توانستیم در حوزه ماهواره و ماهواره بر از قدرت خودمان استفاده کنیم. این در حالی است که برخی از کشورها تلاش دارند با ایران ایجاد چالش کنند و قدرت فناوری فضایی ایران را نپذیرند.
وی ادامه داد: دقت ماهواره های ما مشخص است و اهداف آن نیز در حوزه کشاورزی، مدیریت منابع آب، بحران های طبیعی و ناوبری مشخص شده است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه ما در عرصه فضای مجازی نیز مانند عرصه فضایی با تهدید جمع آوری اطلاعات مواجه هستیم، گفت: نوع رویکرد تهاجمی در حوزه فضا و فضای مجازی یکسان است و این فرصت ها و تهدیدها با حضور جریان ساز ما می تواند مدیریت شود. در این عرصه تنها با مواجهه هوشمندانه می توانیم بر مشکلات فائق آئیم و نباید در این شرایط ناامیدی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه نسل جدید به منابع آب و نفت کشور متکی نیست، تصریح کرد: دوره مدیریت نفت و اقتصاد انحصاری به اتمام رسیده و نسل جدید با ایده ها و خلاقیت، اقتصاد انفجاری و جهشی ایجاد می کند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد