درآمدهای بانک مرکزی هیچ جای جهان مشمول مالیات نیست

درآمدهای بانک مرکزی هیچ جای جهان مشمول مالیات نیست

یک اقتصاددان با بیان اینکه معمولا درآمد بانک‌های مرکزی مشمول مالیات نمی‌شود، گفت: اخذ مالیات از بانک مرکزی در شرایط فعلی منطقی نیست و بهتر است این درآمد به عنوان افزایش سرمایه بانک مرکزی و پوشش هزینه سیاست‌های پولی در نظر گرفته شود.

به گزارش دیوان اقتصاد، کامران ندری در گفت‌وگو با فارس، درباره طرح یک فوریتی پرداخت علی الحساب سود و مالیات خرید و فروش ارز و تاثیر آن بر پایه پولی اظهارداشت: اگر ارز‌های بانک مرکزی در بازار فروخته و ریال آن از درون اقتصاد گرفته شود پرداخت مالیات آن منجر به افزایش پایه پولی نمی‌شود.

وی افزود: بانک مرکزی عملیات خرید و فروش ارز را انجام می‌‌دهد و در کشورهای دیگر علاوه بر آن بانک‌های مرکزی از طریق عملیات بازار باز هم خرید و فروش می‌کند و ممکن است درآمد کسب کنند اما این درآمد به حساب سرمایه بانک مرکزی اضافه می‌شود و مالیات برای آن وضع نمی‌شود.

این اقتصاددان گفت: علت اینکه در اغلب کشورها از درآمد بانک مرکزی مالیات نمی‌گیرند این است که این نهاد ممکن است در برخی معاملات و خرید و فروش‌ها زیان کند و درآمدهای قبلی برای پوشش آن زیان به کار گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک مرکزی سیاست‌هایی اتخاذ می‌کند که ممکن است هزینه‌زا باشد، تصریح کرد: اگر این هزینه‌ها از محل درآمدهای بانک مرکزی تامین شود، تاثیری کمتری در پایه پولی خواهد داشت. به عنوان مثال ممکن است بانک مرکزی یک سپرده ویژه باز کند و به بانک‌ها اعلام کند شما سپرده از مردم بگیرید و در بانک مرکزی سپرده‌گذاری کنید و این بانک سود آن را پرداخت می‌کند. این سیاست ممکن است در شرایط ویژه اتخاذ شود که هزینه آن می‌تواند از محل درآمدهای بانک مرکزی تامین شود.

ندری گفت: اخذ مالیات از بانک مرکزی در شرایط فعلی منطقی نیست و بهتر است این درآمد به عنوان افزایش سرمایه بانک مرکزی و پوشش هزینه سیاست‌های پولی در نظر گرفته شود. البته تحلیل‌های دقیق‌تر نیازمند به بررسی بیشتر این پیشنهاد است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.