سرمایه‌گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی درمنطقه آزاد ارس

سرمایه‌گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی درمنطقه آزاد ارس

یک‌شنبه, فوریه 17, 2019 - 12:54 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ۱۰ ماهه امسال سرمایه گذاری در منطقه ارس صورت گرفته که ۹۰ درصد آن در بخش تولید بوده است.

 

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، محسن نریمان در یک نشست خبری با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس، صنعتی‌ترین منطقه کشور است، گفت: این منطقه در همسایگی کشورهای ارمنستان، آذربایجان و نخجوان قرار دارد و ۴ بخش مختلف در قالب یک منطقه آزاد فعالیت دارد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس اظهارداشت: در مجموع حدود ۵۱ هزار هکتار مساحت این منطقه بوده که در کنار رود ارس تعریف شده است.

وی ادامه داد: کشاورزی و آثار تاریخی از مزایای منطقه آزاد ارس است. نگاه مجلس از گذشته بر این بود که مناطق آزاد را به صورت جداگانه از سرزمین اصلی مقررات گذاری کند و از این طریق تاکنون ۷ منطقه آزاد شکل گرفته است که از جمله آنها منطقه آزاد ارس است. نریمان تاکید کرد: از مزایای همسایگی با کشورها در منطقه آزاد ارس گره خوردن منافع مشترک است و تعاملات اقتصادی برد- برد می تواند شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: مشوق هایی در مناطق آزاد مانند معافیت مالیاتی وجود دارد که در راستای حمایت از تولید صورت می گیرد. وی با بیان اینکه معادل هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ۱۰ ماهه امسال سرمایه گذاری در منطقه ارس صورت گرفته که ۹۰ درصد آن در بخش تولید بوده است. همچنین حدود ۴۰ میلیون دلار نسبت به سال گذشته افزایش سرمایه گذاری داشتیم.

رییس هیات مدیره منطقه آزاد ارس افزود: با وجود مباحث تحریم، سرمایه گذاران ارمنی، ترک و آذربایجانی در ارس فعال شده اند. سرمایه گذاری ها بیشتر در بخش های تولیدی، سلولوزی، آهن، فولاد، نفت و پالایشگاه و... و. صورت می گیرد.

نریمان خاطرنشان کرد: یکی از برنامه ها برای اشتغال زایی، راه اندازی خط تولید برندهای خارجی در منطقه آزاد ارس است. با وجود بخشنامه های متعدد در سال جاری، مجموع صادرات از ابتدای سال ۹۷ تا دی ماه ۲۱۳ میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل مناسب است. از سویی مجموع واردات صورت گرفته ۴۹ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل کاهش چشمگیری داشته است.

رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ارس اظهارداشت: بخشی از واردات مواد اولیه صورت گرفته با ارز ۴۲۰۰ تومان و بخشی نیز با ارز نیمایی بوده است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.