نشست آموزشی تجدید ارزیابی املاک بانک ملی ایران به منظور افزایش سرمایه امروز با حضور اعضای هیات مدیره، معاونان و روسای ادارات بانک برگزار شد.
تاکید بر ضرورت تجدید ارزیابی داراییهای بانک ملی ایران
تاکید بر ضرورت تجدید ارزیابی داراییهای بانک ملی ایران
به گزارش دیوان اقتصاد، در این نشست که با حضور مسعود خاتونی و ناصر شاهباز اعضای هیات مدیره، عباس شفیعی معاون پشتیبانی بانک، تنی چند از روسا و معاونان ادارات کل و ادارات امور شعب کشور در اداره کل آموزش برگزار شد، ضرورت های مالی و مقرراتی، نحوه ارزیابی از املاک بانک و نحوه ثبت و بارگذاری مستندات و اطلاعات در سامانه سجا (سامانه جامع املاک) مورد بررسی قرار گرفت.
عضو هیات مدیره و معاون مالی بانک در این نشست با اشاره به لزوم تجدید ارزیابی املاک بانک ملی ایران به منظور افزایش سرمایه گفت: بر اساس قانون تجارت، بانک ها می توانند سرمایه خود را از محل تجدید ارزیابی املاک افزایش دهند که خوشبختانه دارایی های بانکی یکی از نقاط قوت بانک ملی ایران است.
ناصر شاهباز با بیان اینکه امیدواریم اصلاح سرمایه خوبی در بانک صورت گیرد و به نتایج دلخواه برسیم، افزود: تاکید اصلی ما بر روی عرصه و اعیان است و باید به طور خاص در این بخش تمرکز کنیم.
وی با بیان اینکه امروز کشور با رشد نقدینگی و رکود همراه است که این عوامل روی عملکرد بنگاه های اقتصادی و گردش پول نیز اثرگذار هستند؛ عنوان کرد: بانک ها نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود و اگر بانکی با زیان مواجه باشد، سهامداران باید افزایش سرمایه دهند که دو بانک در سال گذشته این اقدام را عملی کردند.
همچنین دیگر عضو هیات مدیره و معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک نیز در این نشست با بیان اینکه باید رویکرد جدیدی در بانک شکل گیرد؛ گفت: آیا ما باید اعطای تسهیلات، جذب منابع و ارایه خدمات را همانند گذشته ادامه دهیم؟
مسعود خاتونی با تاکید بر اینکه مفاهیم بانکی باید تغییر کنند، افزود: امروز پلتفرم های جامعی در بانک ها نصب شده اند تا منابع بانکی را در محل های جدید مصرف کنند و به نوعی منابع مولد شوند.
وی با بیان اینکه امروز باید منابع کمتری را مصرف کنیم و در آمد بیشتری داشته باشیم، تصریح کرد: باید همه دست به دست هم دهیم تا نقطه اثر مثبتی را در بانک شاهد باشیم. شاید طی چند سال آینده نیز باز نیاز به ارزیابی دارایی های بانکی باشد اما باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که با به کارگیری ابزارها، مفاهیم و تکنیک های جدید، صورت های مالی بانک تحت تاثیر قرارگرفته و فرآیندهایی همچون ارزیابی مجدد دارایی های بانک، رتبه بعدی را در اثرگذاری صورت های مالی به خود اختصاص دهند.
معاون پشتیبانی بانک نیز با بیان اینکه هدف از این تجدید ارزیابی درواقع تجدید ارزیابی وثایق، فروش و تهاتر نیست بلکه افزایش سرمایه مدنظر است، گفت: آخرین تجدید ارزیابی صورت گرفته در بانک برای افزایش سرمایه مربوط به سال ٩١ است که از آن سال به بعد با رشد کم سابقه ارزش ملک مواجه شدیم و این امر باید در این دوره تجدید ارزیابی املاک مدنظر قرار گیرد.
عباس شفیعی اظهار کرد: برآورد اولیه ارزش املاک در بانک صورت گرفته است که در برخی نقاط از کشور با افزایش قیمت چند برابری نسبت به ارزیابی اولیه مواجه بودیم.
وی تاکید کرد: همواره این دغدغه وجود داشت که اطلاعات اموال در یک بخش به طور کامل ثبت و در دسترس باشد که امروز سامانه سجا این امر را ممکن می سازد و این اتفاق برای نخستین بار رقم می خورد.
همچنین رییس اداره کل حسابداری و بودجه بانک در این نشست با بیان اینکه امروز دارایی های ثابت، دارایی بدون بازده تلقی می شوند اما ما از این دارایی ها افزایش سرمایه خواهیم داد، گفت: اصلاح ساختار مالی خوبی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها شکل خواهد گرفت که باید نهایت استفاده را از فرصت پیش آمده ببریم.
مختار محمدی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی یکی از الزامات کاهش سپرده قانونی را ثبت اطلاعات املاک در سامانه سجا قرار داده است، بیان کرد: هر یک درصد کاهش سپرده قانونی، 30 هزار میلیارد ریال از منابع بانکی را آزاد می کند و همکاران باید در تکمیل و بارگذاری اطلاعات در سامانه سجا دقت لازم را داشته باشند.
رییس اداره کل ارزیابی و نظارت بر مصارف بانک نیز گفت: برخی از املاک بانک را نمی توان به لحاظ قیمت ارزش گذاری کرد اما با این حال ارزش گذاری ها باید منصفانه باشند.
هادی نیک قلب تاکید کرد: در بحث ارزیابی نگاه ها به سمت و سوی ارزیابی وثیقه می رود درحالی که ارزیابی دارایی مد نظر است و باید در ارزیابی املاک تغییرات مثبت ملک نیز مورد توجه قرار گیرند.
رییس اداره کل کارپردازی نیز با بیان اینکه معامله نشدن یک ملک دلیلی بر بی ارزشی آن نیست، عنوان کرد: برخی از املاک و شعب قابل ارزش گذاری نیست.
شهریار سعادت از همکاران خواست در ارزیابی ها و ثبت اطلاعات املاک بانک در سامانه سجا دقت لازم صورت گیرد تا مستندسازی دقیقی صورت گیرد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد