مهم‌ترین تعامل ۴۰ سال اخیر بورس و بانک مرکزی

مدیرعامل فرابورس اعلام کرد:

مهم‌ترین تعامل ۴۰ سال اخیر بورس و بانک مرکزی

بازار متشکل ارزی هفته آینده راه اندازی می شود

مدیرعامل فرابورس اعلام کرد: اجرای عملیات بازار باز در بازار بدهی و صکوک بزرگترین همکاری بین بانک مرکزی و بازار سرمایه در ۴۰ سال گذشته است که باعث متعادل سازی بازار بدهی و حتی سهام می‌شود.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا، امیر هامونی در نشست خبری اظهار داشت: در حالی در دهه دوم عمر فرابورس قرار داریم که در ابتدا چشم انداز مثبتی برای فعالیت این بازار وجود نداشت اما با اجرای اهداف توسعه ای به جایگاه فعلی رسید به طوری که در حال حاضر میانگین روزانه معاملات در فرابورس به سطح مناسبی دست پیدا کرده و این بازار در نهادهای بین المللی همانند فدراسیون های جهانی و منطقه ای در رده های مناسبی قرار دارد.

وی در ادامه گفت: بر اساس آمارهای موجود، تامین مالی بنگاه ها و خانوار در سال ۹۷ نیز در فرابورس در وضعیت مطلوبی قرار داشت به طوری که به تامین مالی خانوار از مسیر اوراق تسهیلات مسکن از ۷۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ به ۴۲۰۰۰ میلیارد تومان رسید که نشان می دهد سهم قابل اعتنایی را بر عهده داشته است.

هامونی با اعلام اینکه راه اندازی بازار عملیات بازار باز با کمک بانک مرکزی از جمله برنامه های ویژه فرابورس در سال جاری است اظهار داشت: توسعه حوزه تکنولوژی و حمایت از شرکت های دانش بنیان نیز در راستای کیفی سازی اهداف پیاده سازی می شود.

وی با بیان این مسئله که ارزش سهم فرابورس در طی ۱۰ سال گذشته ۱۴۰ برابر شده گفت: انتقال نماد فرابورس به بازار اول در ۲۰ مرداد ماه انجام می شود و کشف نماد با انتقال به بازار بالاتر صورت می گیرد.

مدیرعامل فرابورس در ادامه اظهار داشت: در ۱۰ سال گذشته در فرابورس، ۴۰۶ هزار انواع اوراق با حجم ۷۳۱ میلیارد ورقه در ۷۷ میلیون دفعه  داد و ستد شده است. که شامل ۲۳۹۳ روز معاملاتی می شود.

وی تصریح کرد: آیفکس شاخص فرابورس از ابتدای سال جاری تا به امروز ۵۰ درصد بازدهی را به ثبت رسانده و در عین حال ارزش بازاری فرابورس نیز با ۳۵۰ هزار میلیارد تومان، ۳۶ درصد رشد را رقم زده است. همچنین در حال حاضر ارزش ETF ها حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان است و رونق خوبی در این بازار حاکم است.

هامونی گفت: در حوزه بین الملل فرابورس در آمارهای رتبه بندی از جایگاه های ویژه ای قرار دارد به طوری که در بین اعضای فدراسیون بورس های آسیایی و اروپایی، آیفکس شاخص فرابورس با ۱۰۶ درصد بازدهی رتبه اول، ارزش بازار رتبه ۵۵ و ارزش معاملات نیز رتبه ۵۰ را کسب کرده است.

گسترش حوزه تکنولوژی در دستور کار است

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران با بیان اینکه به لحاظ تکنولوژی درصدد گسترش این حوزه هستیم، گفت: فرابورس به منظور ایجاد توسعه در این شرکت راهی جز توسعه تکنولوژی، سرمایه گذاری در تکنولوژی مالی  و شرکت های دانش بنیان که در راستای افزایش ارزش فرابورس در حال فعالیت هستند، ندارد.

وی گفت: اکنون در شرف امضا قراردادهایی هستیم که امیدواریم قادر به ارائه خدمات لازم در ارکان مختلف بازار مالی و عرضه  تکنولوژی و فناوری نوین مالی به بازارهای مالی باشیم.

آخرین وضعیت حضور استارتاپ ها در بازار سرمایه

هامونی به اشاره به درخواست های صورت گرفته در راستای حضور استارتاپ‌ها در  بازار فرابورس گفت: تعدادی از شرکت های استارتاپ به دلیل  ورود به فرابورس بودند اما به دلیل وجود صورت مالی معتبر غیرشفاف و نبود نظام مالی مقتدر و اصولی تاکنون قادر به ورود در این بورس نبوده اند و اکنون دیگر خود این شرکت ها  به دنبال پیگیری های لازم برای ورود به بازار سرمایه نیستند.

به گفته مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، تا کنون ۲۹ شرکت دانش‌بنیان در بورس و فرابورس با ارزش بیش از  ۳۰ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه شده‌اند.

هامونی خط قرمز بازار سرمایه را عدم شفافیت مالی اعلام کرد و گفت: در صورت رعایت قوانین حاکم در این بازار می توان در آینده شاهد رشد استارتاپ‌ها در بازار سرمایه باشیم.

مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از سخنان خود به  راه اندازی بازار متشکل ارزی اشاره و خاطرنشان کرد: شرکت فرابورس ایران در زمینه راه اندازی بازار متشکل ارزی سهم ۲۰ درصدی در همکاری با بانک مرکزی را دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از اردیبهشت‌ماه فرایند ثبتی بازار متشکل ارزی انجام شده و براساس صحبت های صورت گرفته از سوی بانک مرکزی نهایتا تا عید سعید قربان این بازار راه‌اندازی خواهد شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.