مذاکرات ایران و تاجیکستان برای برقراری خط پروازی تهران-دوشنبه

مذاکرات ایران و تاجیکستان برای برقراری خط پروازی تهران-دوشنبه

وزیر راه و شهرسازی در دیدار با سفیر تاجیکستان از آغاز مذاکرات برای برقراری خط پروازی بین تهران و دوشنبه خبر داد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته خط هوایی مشهد- دوشنبه برقرار شده و هم‌اکنون فعال است.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایرنا، نظام‌الدین شمس‌الدین‌زاده زاهدی، سفیر تاجیکستان با محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی دیدار و گفت‌وگو کرد.

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در این دیدار با اشاره به پیوند دیرینه تاریخی، فرهنگی و زبانی میان ایران و تاجیکستان گفت: گروه‌هایی در پی ایجاد و تلقین حس بدخواهی میان دو کشور هستند؛ کشور ما ۴۰ سال است که تصمیم گرفته مستقل باشد و در این مسیر زحمات بسیاری متحمل شده است.

وی با اشاره به تحریم و دشمنی ۴۰ ساله آمریکا علیه ایران، افزود: به یاری خداوند پیشرفت‌های فراوانی در زیر سایه این تحریم‌ها اتفاق افتاده است و ما به این شرایط عادت کرده‌ایم.

اسلامی با اشاره به خدعه دشمنان برای تحت تاثیر قرار دادن و خارج کردن روابط ایران و همسایگان از حالت عادی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این تفرقه‌افکنی‌ها در اکثر موارد با شکست مواجه شده و موفق نبوده است و دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور ایران و تاجیکستان نیز پیام مثبت و روشنی در این خصوص داشت.

وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته برای برقراری خط هوایی میان دو کشور گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته خط هوایی مشهد- دوشنبه برقرار شده و هم‌اکنون فعال است و می‌توانیم خط پروازی تهران-دوشنبه را نیز از طریق سازمان هواپیمایی کشوری برقرار کنیم.

اسلامی با اشاره به اینکه سیاست ایران برای اتصال ریلی کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و چین تغییری نکرده و برای انجام این پروژه باید اراده‌ای وجود داشته باشد، گفت: با وجود ناامنی ایجاد شده و حادثه‌ای که منجر به شهادت یکی از کارکنان ما در بخشی از خط ریلی خواف-هرات در خاک افغانستان اتفاق افتاد، ما این پروژه را متوقف نکردیم؛ تاکنون سه‌چهارم این مسیر ریلی تکمیل شده و برای اتمام مابقی پروژه مصمم هستیم. افغانستان و تاجیکستان نیز باید در این مسیر مصمم باشند و اقدامات لازم  را انجام دهند.

وی در پاسخ به درخواست سفیر تاجیکستان برای فراهم کردن زمینه حضور این کشور در چابهار با اشاره به توسعه این بندر و ارتقاء ظرفیت تخلیه و بارگیری آن به ۸/۵ میلیون تن، از این کشور برای حضور در چابهار دعوت کرد و گفت: ما آمادگی داریم در هر کدام از بنادری که تاجیکستان تمایل دارد کمک و همکاری لازم را انجام دهیم و فضای مورد نیاز را در اختیار این کشور قرار دهیم.

اسلامی با تاکید بر ضرورت افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور از آمادگی شرکت‌های ایرانی برای سرمایه‌گذاری در تاجیکستان خبر داد و گفت: دو کشور می‌توانند منافع مشترک جدیدی تعریف کنند و با استفاده از روش‌ها و شیوه‌های نوآورانه در مسیر توسعه تعاملات مختلف گام بردارند.

سفیر تاجیکستان در بخشی از این دیدار با اشاره به همزبانی، نزدیکی فرهنگی و مشترکات دینی و تاریخی دو کشور بر ضرورت رشد و توسعه همکاری‌های دو جانبه تاکید کرد و گفت: سفر اخیر حجت‌الاسلام روحانی، رئیس‌جمهوری ایران به تاجیکستان برگ جدیدی در روابط دو کشور گشود.

وی حوزه راه و حمل‌ونقل را از زمینه‌های مهم همکاری ایران و تاجیکستان برشمرد و افزود: از بدو استقلال تاجیکستان، توسعه راه‌ها از اهداف این کشور بوده و در این زمینه ایران کمک‌های فراوانی به تاجیکستان کرده است و پروژه‌ احداث تونل استقلال در تاجیکستان از جمله این همکاری‌ها بوده است.

شمس‌الدین‌زاده زاهدی در ادامه به موضوع اتصال ریلی کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و چین پرداخت و با اشاره به اینکه سه کشور همزبان ایران، افغانستان و تاجیکستان می‌توانند این مسیر ریلی را سریع‌تر میان خود برقرار کنند از عزم کشورش به این منظور خبر داد.

وی در ادامه با بیان اینکه تاجیکستان فاقد دسترسی به آب‌های آزاد است از علاقه‌مندی این کشور برای استفاده از ظرفیت و امکانات بندر چابهار برای اتصال به آب‌های اقیانوسی خبر داد و خواستار مساعدت جمهوری اسلامی ایران در این خصوص شد.

برقراری پرواز تهران-دوشنبه و برعکس موضوع دیگری بود که سفیر تاجیکستان در این دیدار از آن سخن گفت و با اشاره به اینکه این خط پروازی در گذشته میان دو کشور وجود داشته است، خواهان برقراری دوباره آن شد.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.