خسروی گفت: در ۲ ماه گذشته میزان معاملات مسکن کاهش داشته بنابراین آمارهای بانک مرکزی واقعی نیست.
کاهش ۳۷ درصدی خرید و فروش مسکن در تهران
کاهش ۳۷ درصدی خرید و فروش مسکن در تهران
به گزارش دیوان اقتصاد,مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک استان تهران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در ماههای محرم و صفر بسیاری از متقاضیان مسکن به دلیل رعایت شرعیات اقدام به خرید مسکن نمیکنند, گفت: تا تمام شدن ماه های حرام(محرم و صفر) میزان معاملات مسکن در مقایسه با سایر ماهها روند کاهشی دارد بنابر این آماری که بانک مرکزی درباره رشد ۲۲ درصدی معاملات مسکن داده است آماری غیر واقعی است.
او توضیح داد: تا پایان امسال قیمتها هیچ افزایشی نخواهد یافت و از ابتدای امسال هم به دلیل رشد جهشی قیمتها میزان معاملات مسکن کاهش داشته است.
خسروی با اشاره به اینکه در مهر سال ۹۷، ۱۱۳ هزار و ۴۳۲ معامله در کشور انجام شده است، گفت: در مهر امسال میزان معاملات ثبت شده در سامانهها ۷۵ هزار و ۶۰۳ معامله بوده که بررسیها نشان میدهد ۳۳ درصد کاهش معامله نسبت به سال گذشته داشته ایم.
بیشتر بخوانید: گرمتر شدن معاملات بازار مسکن در نیمه دوم سال/ رشد ۲۵ درصدی معاملات در مهر ۹۸
رئیس اتحادیه املاک استان تهران توضیح داد: میزان معاملات ثبت شده در استان تهران هم در مهر سال ۹۷، ۲۷ هزار و ۱۴۵ قرارداد بوده، اما در مهر امسال میزان معاملات ثبت شده ۱۷ هزار و ۳۲ قرارداد بوده که نشان دهنده کاهش ۳۷ درصدی معاملات در استان تهران است.
او با اشاره به اینکه تمامی معاملات ثبت شده در یک ماه گذشته نشان دهنده وضعیت رکود در بازار مسکن است, گفت: بانک مرکزی باید با هماهنگی اتحادیه املاک آمارهای حوزه مسکن را ارائه کند تا آمارهای دقیقتر و واقعیتر بازار مسکن را مخابره کند.
خسروی با اشاره به اینکه در چند ماه گذشته هم زمان با ایجاد ثبات در بازارهای موازی, قیمتها در بازار مسکن بهتر شده است، گفت: در صورتی که روند نزولی در بازارهای موازی ازجمله طلا و ارز ادامه یابد شاهد بهبود قیمتها در بازار مسکن تا پایان سال خواهیم بود.
رئیس اتحادیه املاک استان تهران تاکید کرد: ظرفیت افزایش قیمت از سال گذشته در بازار مسکن تکمیل شده بنابراین متقاضیان دیگر قدرت خرید برای مسکن ندارند در نتیجه این بازار کششی برای رشد بیشتر قیمت ندارد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد