صنعت بیمه ، تنها صنعتی است که در پوشش ریسک هم نقش آفرینی می کند 

رییس پژوهشکده بیمه:

صنعت بیمه ، تنها صنعتی است که در پوشش ریسک هم نقش آفرینی می کند 

حمید کردبچه رییس پژوهشکده بیمه صنعت بیمه علاوه بر نقش آفرینی در صنایع مالی و واسطه گری، تنها صنعتی است که در پوشش ریسک هم نقش آفرینی می کند.
 

به گزارش دیوان اقتصاد ، رییس پژوهشکده بیمه و در اولین روز از بیست و ششمین دوره همایش بیمه و توسعه که با حضور غلامرضا سلیمانی رییس کل بیمه مرکزی و عادل منیر دبیرکل "فیر" در دانشگاه الزهرا (س) در حال برگزاری است اعلام کرد که نسبت حق بیمه تولیدی به تولید ناخالص داخلی (ضریب نفوذ) در ایران در ١٠ سال گذشته به طور متوسط ٨ درصد رشد داشته است.
حمید کردبچه ، با بیان این مطلب افزود: صنعت بیمه علاوه بر نقش آفرینی در صنایع مالی و واسطه گری، تنها صنعتی است که در پوشش ریسک هم نقش آفرینی می کند.
وی افزود: رشد ٨ درصدی ضریب نفوذ بیمه در ایران به معنای واقعی مایه مباهات است زیرا اقتصاد ایران به قیمت ثابت به دلایل مختلف از جمله تحریم و رکود در ١٠ سال گذشته رشدی یک درصدی داشته است.
رییس پژوهشکده بیمه همچنین سهم صنعت بیمه از تولید ناخالص جهانی را ٥ هزار و ٢٠٠ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: پیش بینی های بسیار درخشانی درباره آینده صنعت بیمه وجود دارد زیرا جوانع و ریسک ها در حال پیچیده تر شدن هستند.
کردبچه تصریح کرد: در طول یک دهه گذشته ضریب نفوذ بیمه از حدود ۱.۲ به ۱.۳۸ در سال ۱۳۹۷ رسیده است یعنی از رشد سالانه حدود ۸ درصد برخوردار بوده است. رییس پژوهشکده بیمه تصریح کرد: مقایسه ضریب نفوذ بیمه کشور با میانگین جهانی که حدود ۶ درصد است و یا مقایسه آن با کشورهایی مانند کره جنوبی که حدود ۱۲ درصد است نشان دهنده وضعیت این چندان رضایت بخش و البته ظرفیت بالقوه عظیمی است که در صنعت بیمه کشور وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه با فرض تداوم نرخ رشد سالانه یک دهه گذشته ضریب نفوذ بیمه تحقق هدف برنامه ششم که رسیدن به ضریب نفوذ ۷ درصد در سال ۱۴۰۰ است محقق نخواهد شد افزود: ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۴۰۰ حداکثر ۲.۷ درصد خواهد بود و به عبارت دیگر صنعت بیمه اگر بخواهد بر اساس الگوی رشد یک دهه قبل خود حرکت کند برای رسیدن به میانگین عملکرد جهانی و هدف ۷ درصدی ضریب نفوذ بیمه باید حداقل ۱۵ سال منتظر بماند.
گفتنی است، همایش بیمه و توسعه در صدد بررسی چالش‌ها و راهکارهای افزایش ضریب نفوذ بیمه در دو روزه پیاپی است هم اکنون این همایش در حال برگزاری است.
پایان پرونده بیمه زندگی با اخذ مالیات بر ارزش افزوده
رییس پژوهشکده بیمه تاکید کرد در صورت تصویب اخذ مالیات بر ارزش افزوده از بیمه‌های زندگی، باید پرونده و بحث این رشته را در کشور شاهد باشیم.
حمید کردبچه درباره احتمال خروج بیمه‌های زندگی از شمول معافیت مالیات بر ارزش افزوده و آسیبی که این موضوع می‌تواند به رشد پرتفوی این رشته برساند، گفت: به طور حتم تصویب چنین موضوعی آسیبی جدی خواهد زد و نگرانی اصلی صنعت بیمه در حال حاضر نیز همین بحث است.
وی ادامه داد: نگرانی صنعت بیمه نیز با مقامات و سیاستگذاران در رابطه با خارج شدن بیمه‌های زندگی از معافیت مالیاتی مطرح شده زیرا که این موضوع بحث پرونده بیمه‌های زندگی در ایران را پایان خواهد داد.
رییس پژوهشکده بیمه تصریح کرد: بیمه مرکزی به دنبال آن است که بتواند این موضوع را به شکلی مدیریت کند که با چنین شرایطی مواجه نشویم. کردبچه گفت: با توجه به اینکه ماهیت سرمایه‌گذاری بیمه‌های زندگی در ایران به دلیل شرایط تورمی بسیار ضعیف است، چنین مصوبه ای هم می‎تواند برای بیمه زندگی و صنعت بیمه زندگی کشور مخاطرات جدی به همراه داشته باشد.
 




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.