مدیرعامل بانک قرضالحسنه رسالت با اعلام فعالیت ۸ هزار تعاونی قرضالحسنه در کشور گفت: در قالب بانکداری اجتماعی و ارائه شناسه به ۱۲۰۰ کانون، فعالیت این تعاونیها نظاممند شد.
اجرای مدل جامع بانکداری اجتماعی
اجرای مدل جامع بانکداری اجتماعی
به گزارش دیوان اقتصاد، محمدحسین حسین زاده در گفتگو با ایبِنا. اظهارداشت: بانک قرضالحسنه رسالت در حال ارتقاء جایگاه خود بهعنوان یک بانک قرضالحسنه خرد اجتماعی است زیرا بهعنوان نخستین بانک قرضالحسنه خصوصی کشور در این ابعاد بهطور حرفهای و تخصصی فعالیت میکند.
وی تصریح کرد: فضای قرضالحسنه نیازمند توسعه بانکداری اجتماعی است ازاینرو این بانک با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی فعالیت در قالب طرح بانکداری اجتماعی را در اولویت اهداف خود قرار داده است.
بانکداری نوین رکن اصلی بانکداری اجتماعی است
حسین زاده اذعان داشت: اکثر تراکنشهای خرد امروزه بر بستر بانکداری نوین که بعد دیگری از بانکداری اجتماعی است متمرکز شده ازاینرو بهرهمندی از زیرساختهای فناورانه بهمنظور اجرای این مدل از بانکداری و ارائه خدمات بانک قرضالحسنه رسالت در بستری شرعی، آسان، ارزان و مدرن مورد توجه است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه رسالت گفت: در پروژه مشترکی که این بانک با همکاری پژوهشکده پولی و بانکی بهمنظور توسعه بانکداری اجتماعی در دست دارد ۴ فاز بهمنظور دستیابی به یک مدل جامع از بانکداری اجتماعی در دستور کار است.
وی تصریح کرد: در فاز اول با بهرهمندی از گروه پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی یکسری از مطالعات تطبیقی در خصوص این مدل از بانکداری، آرمان و هدفهای آن در دنیا انجام و مدلهای کسبوکار آن سنجیده میشود.
حسین زاده ادامه داد: در فاز بعدی شناخت وضع موجود بانک قرضالحسنه در اجرای بانکداری اجتماعی که بهصورت پایلوت از یک سال پیش در این بانک عملیاتی شده و اصلاح و ارتقاء آن در دستور کار قرار میگیرد.
وی افزود: همچنین در فاز سوم پژوهشکده پولی و بانکی بعد از شناخت و بررسی مدل تطبیقی بانکداری اجتماعی در تمام دنیا پیشنهادهای خود را به بانک قرضالحسنه رسالت میدهد تا با اولویتهای مختلف در این بانک اجرایی شود.
ایجاد بسترهای قانونی در توسعه بانکداری اجتماعی
مدیرعامل بانک قرضالحسنه رسالت با تأکید بر اینکه برای گسترش یک مدل بسترهای قانونی آن نیز باید فراهم باشد، گفت: مدلهای جدید در جوامع رشد پیدا نمیکنند مگر اینکه بسترهای قانونی آن نیز فراهم باشد.
حسین زاده اذعان داشت: در فاز چهارم این قرارداد نیز یکسری مطالعات تطبیقی در خصوص قوانین و مقررات حاکم بر بانکداری اجتماعی انجام و همچنین الزامات و زیرساختها به منظور پیادهسازی قوانین حاکم بر این نوع بانکداری و بومیسازی آن از سوی پژوهشکده پولی و بانکی انجام و پیشنهادها به منظور پیادهسازی آن به مراجع ذیصلاح ارائه میشود.
نظاممند کردن فعالیت صندوقهای قرضالحسنه
وی گفت: بانک قرضالحسنه رسالت به بانکداری اجتماعی در تمامی ابعاد توجه داشته است، از اینرو نظاممند کردن فعالیت صندوقهای قرضالحسنه خانگی و محلی و هم صندوقهای تعاونی اعتباری که از سوی ارگانهای مختلف راهاندازی شده را در دستور کار قرار داده است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه رسالت با اشاره به وجود هشت هزار تعاونی رسمی اعتباری در کشور، گفت: این بانک توانسته در فعالیت یکساله خود در قالب بانکداری اجتماعی که به صورت آزمایشی در این بانک عملی شده فعالیت یک هزار و ۲۰۰ صندوق اعتباری را با دادن شناسه به صورت نظاممند در بستر بانکی متمرکز کند.
حسین زاده تأکید کرد: شکلگیری این فعالیتها در بستر مدرن بهم نظور کاهش هزینه در این بخش بسیار مؤثر است زیرا جامعه هدف بانکداری اجتماعی ۸۰ درصد مردم است از اینرو فراهم کردن الزامات قانونی در این بخش به منظور تحقق بانکداری اجتماعی بسیار مؤثر است.
پرداخت یکمیلیون و ۸۰۰ هزار فقره تسهیلات
وی با اشاره به سخنان وزیر تعاون، کار و رفاه در خصوص نیاز ۵۰ درصد مردم به ارائه تسهیلات خُرد یادآور شد: بانک قرضالحسنه رسالت از ابتدای سال ۹۲ تا به امروز در حدود یکمیلیون و ۸۰۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده که بیانگر نیاز مردم به این نوع از تسهیلات است.
حسین زاده در خاتمه گفت: این بانک در هفت ماه ابتدای سال ۹۵ در حدود ۳۵۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده و هر سال نزدیک به ۷۰۰ هزار فقره تسهیلات به مشتریان خود ارائه میکند که نشان از اهمیت این مدل از بانکداری در اقتصاد کشور دارد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد