توجه به رکن ارزیابی ریسک منجر به ارتقاء اثر بخشی کنترل های داخلی می شود

مدیرعامل بانک قوامین :

توجه به رکن ارزیابی ریسک منجر به ارتقاء اثر بخشی کنترل های داخلی می شود

شنبه, نوامبر 19, 2016 - 10:02 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

غلامحسن تقی نتاج مدیرعامل بانک قوامین در پانزدهمین جلسه شورای راهبردی حسابرسی داخلی بانک ها و موسسات مالی که به میزبانی بانک قوامین برگزار شد ؛ با بیان اینکه رکن ارزیابی ریسک در میان پنج رکن کنترل داخلی بسیار حائز اهمیت است گفت : تجربیات و پژوهش های انجام گرفته در حوزه کنترل داخلی و چارچوب کوزو نشان دهنده اهمیت حوزه ارزیابی ریسک در این ساختار است و با استناد به همین منابع می توان گفت توجه به رکن ارزیابی ریسک منجر به ارتقاء اثر بخشی کنترل های داخلی می شود .

به گزارش دیوان اقتصاد، وی در ادامه با اشاره به اینکه ریسک مقوله حذف نشدنی است اما می توان آنرا مدیریت کرد افزود : هیچ گاه نمی توان این اطمینان خاطر را داد که جلوی همه انحرافات گرفته شده است و بیان این موضوع خود نقطه سقوط کنترل داخلی در سازمان ها و به ویژه در بانک هاست چرا که منابع انسانی در عین حال که وجودش برای سازمان و بانک مفید است اما خطرات و انحرافات نیز پیرامون همین منابع انسانی روی می دهد .
نتاج در تبیین این موضوع خاطرنشان کرد؛ نیروی انسانی در بانک ها و موسسات به نوعی در مثلثی از تقلب گیر کرده اند چرا که فرصت و نیاز دارند و با اخباری که هر روزه در زمینه اختلاس و تقلب می شنوند توجیه هم برای کار خود پیدا می کنند و باید به گونه یی عمل کنیم که نیازهای کارکنان رفع شود تا دست درازی به منابع مالی صورت نگیرد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد : در حوزه ارزیابی ریسک باید اقدامات کنترلی طراحی شود و این اقدامات در هر بانک خاص همان بانک است و به جرأت می توان گفت کنترل داخلی بر مبنای نظری از قبل طراحی شده و جامع در این خصوص نداریم و همانطور که شاهد بوده ایم انحرافات اخیر بیشتر در بانک های باسابقه روی داد .
مدیرعامل بانک قوامین با بیان اینکه زمانی که بحث کنترل داخلی مطرح می شود انتظار ارتقاء کارآیی و اثر بخشی را نیز در سازمان داریم افزود : کنترل داخلی باید متناسب با هر بانک طراحی شود و کارآیی و اثر بخشی آن همواره مدنظر قرار گیرد .
نتاج در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه وحدت در نظارت هم چون وحدت رویه در مدیریت بسیار حائز اهمیت است بیان کرد ، در هر سازمان شاهدیم که کلکسیونی از واحدهای نظارتی شکل گرفته و در عمل وظایف یکسانی برای هریک پیش بینی شده و این هم پوشانی سبب می شود در برخی مواقع خلاء های جدی را شاهد باشیم ضمن اینکه هدر رفت منابع سازمان را نیز نظاره گر خواهیم بود .
وی پیشنهاد داد تمامی مراجع نظارتی ( حسابرسی ، بازرسی، کنترل ریسک و ....) در یک جایگاه با عنوان معاونت نظارتی تجمیع شوند و از دست آوردهای هریک از این بخش ها استفاده شود .
نتاج در ادامه کنترل را وظیفه همگانی برای تمامی افراد یک سازمان دانست و افزود : باید تک تک کارکنان یک سازمان خود را در حوزه کنترل مسئول بدانند و مسئولیت را بر دوش بخش های نظارتی نگذارند .
نگاهی که از بعد تعالیم اسلامی مورد تأیید است .
مدیرعامل بانک قوامین در ادامه با بیان اینکه مقوله نظارت در درون سازمان ها تکه تکه شده است؛ خاطرنشان کرد : این اقدام سبب شده زمینه برای فساد در سطح مدیران کلان بانک ها بوجود بیاید .
وی هم چنین با اشاره بدهی و معوقات کلان بانک ها و هزینه های تمام شده برای آنها گفت : این وضعیت سبب شده حساب سازی در بانک ها صورت گیرد و سیستم نظارتی باید به این مسئله هم توجه داشته باشند .




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.