مدیر بیمههای مسئولیت، مهندسی و انرژی شرکت بیمه تجارتنو، یکی از مهمترین برنامههای شرکت متبوع خود را بهرهمندی از پرتفوی کامل سهامداری خود در حوزه بیمههای انرژی و ورود به کنسرسیوم انرژی با عضویت ثابت عنوان کرد.
ورود به کنسرسیوم انرژی با عضویت ثابت از برنامههای مهم بیمه تجارتنو
ورود به کنسرسیوم انرژی با عضویت ثابت از برنامههای مهم بیمه تجارتنو
به زارش دیوان اقتصاد،محبوبه ضیاء فروغی، پرتفوی انرژی سال گذشته شرکت بیمه تجارتنو را معادل ۲٫۲ درصد از ترکیب پرتفوی شرکت عنوان کرد و گفت : تورم حاکم برکشور فشار سنگین اقتصادی را بر بنگاههای اقتصادی به دنبال داشته و باعث رشد چندین برابری ارزش اموال در صنایع نفت و گاز شده است و به تبع آن با توجه به مخاطرات و ریسکهایی که این قبیل فعالیتها به دنبال دارند حق بیمه قابل توجهی به بیمهنامههای مربوطه تعلق خواهد گرفت.
وی ، تاکید کرد که شرکت بیمه تجارتنو در راستای حمایت از صاحبان صنایع مختلف از جمله نفت و گاز سعی کرده تا بافراهم کردن ایجاد مزیت قابل توجه درقالب تسهیلات ازطرف بانک تجارت، با طرح “وام_بیمه سازمانی” بیمهگذاران خود در این حوزه را در پرداخت حق بیمه یاری کند.
ضیا فروغی ، توضیح داد : حق بیمه ، بیمهنامهها میتواند به درخواست بیمهگذاران تقسیط شود و بیمهگذار موظف است براساس ماده یک قانون بیمه اقساط را مطابق سررسیدهای مقرر طبق بیمه نامه پرداخت کند.
وی، افزود : درصورت عدم پرداخت به موقع حق بیمه و وقوع خسارت، تعهدات بیمهگر به نسبت حق بیمه پرداختی تا تاریخ حادثه به حق بیمهای که میبایست پرداخت میشد کاهش مییابد(قاعده نسبی حق بیمه) بهرهمندی از طرح وام بیمه سازمانی این امکان را برای بیمهگذار فراهم میکند که کل حق بیمه را در زمان صدور بیمهنامه به صورت نقدی و یکجا تسویه و متعاقبا اقساط وام دریافتی را در وجه بانک عامل واریز کند.
مدیر بیمههای مسئولیت ، مهندسی و انرژی شرکت بیمه تجارتنو، با بیان اینکه “ایران پس از دوکشور ونزوئلا و عربستان در رتبه سوم ذخایر نفتی و مقام دوم جهانی پس از روسیه از نظر ذخایر گاز طبیعی قراردارد.” افزود: شرایط تحریم ، فرصت مناسبی را به وجود آورده که با کسب الگوی مناسب از بیمهگران بینالمللی بزرگ و استفاده از تمامی ظرفیتهای بیمهای داخل کشور برای تامین پوشش بیمهای مناسب فعالیتهای مرتبط با حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بهره برداری شود.
حفظ و صیانت از سرمایههای عظیم صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
ضیاء فروغی، تاکید کرد: حفظ و صیانت از سرمایههای عظیم صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، در پروژههای درحال اجرا و واحدهای درحال بهرهبرداری که به دلیل ویژگی حادثه پذیری بالا در معرض خطرات فرآیندی و حوادث طبیعی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی، خاطرنشان کرد : درگذشته برای مقابله با تحریمها و تقسیم ریسک در بازارهای داخلی ، وزارت نفت و گاز برآن شد تا تمامی بیمهنامههای مرتبط با حوزه نفت، گاز و پتروشیمی را نزد شرکت بیمه ایران، بیمه کند و بیمه ایران هم با توجه به ماهیت ، نوع و میزان مخاطرات و سرمایههای بالای صنایع نفت و گاز تصمیم گرفت تا ریسکها و تعهدات را با سایر شرکتهای بیمهگر که از ظرفیت بالایی برای نگهداری برخوردار بودند و سابقه و تجربه مناسبی در صدور این بیمهنامهها داشتند تقسیم نماید.
مدیر بیمههای مسئولیت ، مهندسی و انرژی شرکت بیمه تجارتنو : با اشاره به “کنسرسیوم بیمههای مشترک انرژی”، گفت: این کنسرسیوم با راهبری بیمه ایران تشکیل شد و در حال حاضر متشکل از ۹ شرکت بیمه است تا در صورت بروز خسارتهای فاجعه آمیز، امکان جبران خسارت بهراحتی میسر شود.
ضیاء فروغی، اذعان داشت که طبق بررسیهای انجام شده متوسط سهم رشته انرژی در سال ۱۳۹۸ در صنعت بیمه ۲٫۳ درصد بوده است و درحال حاضر هم سهم عمده بازار این رشته درانحصار کنسرسیوم انرژی قرار دارد.
انحصار پرتفوی بیمههای انرژی در قالب کنسرسیوم، مانع پیش روی شرکتهای بیمه نوظهور
وی، یکی از موانع و مشکلات پیش روی شرکتهای بیمه نوظهور برای دستیابی به سهم بازار بیمههای انرژی را انحصار این پرتفو در قالب کنسرسیوم انرژی دانست و تاکید کرد که ایجاد انسجام و وحدت رویه ، جلوگیری از رقابت ناسالم و افزایش سطح کیفی و دانش فنی کارشناسان صنعت بیمه ازجمله فواید حضور و استفاده از توان سایر شرکتهای بیمه در کنسرسیوم انرژی است.
مدیر بیمههای مسئولیت، مهندسی و انرژی شرکت بیمه تجارتنو، ادامه داد : از آنجاییکه دلیل اصلی انتخاب اعضاء به منظور ایفای تعهدات، ظرفیت نگهداری آنها از هر ریسک است ، چرا سایر شرکتهای بیمه به میزان ظرفیت نگهداری خود نمیتوانند دراین پرتفو سهیم باشند؟
ضیاء فروغی ، با بیان اینکه شرکت متبوع وی از پتانسیل سهامداری هلدینگ نفت و گاز پارسیان ( به میزان ۲۰درصد) به عنوان یکی از بزرگ ترین اکانتهای حوزه نفت ، گاز و پتروشیمی برخوردار است ، گفت : بیمه تجارتنو با تکیه بردانش، تجربه و تخصص مدیران ارشد و کارشناسان خود ، باوجود تلاشهای فراوان ، مکاتبات و مذاکرات متعدد انجام شده، تا کنون موفق به ورود به کنسرسیوم مذکور نشده است.
وی، عنوان کرد : انتظار میرود که نهاد ناظر و اعضای کنسرسیوم بیمه در توافقات قبلی تجدید نظر کنند و با بهرهبرداری از همه ظرفیتهای بیمهای موجود ، مشارکت تمامی شرکتهای بیمه را در تامین پوشش بیمهای ریسکهای مرتبط با حوزه نفت، گاز و پتروشیمی درنظر گرفته و کنسرسیوم موجود را توسعه دهند.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد