آسان ترین راه برای حضور بیمه گران خارجی، سهامدار شدن و شریک شدن آن ها در شرکت های بیمه داخلی است.
نداشتن اهلیت، نقطه ضعف شرکت های بیمه
نداشتن اهلیت، نقطه ضعف شرکت های بیمه
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از اخبار پولی مالی، محمد علی پور، مدیرعامل پیشین بیمه «ما» و کارشناس ارشد صنعت بیمه در رابطه با مشکلات موجود در مسیر حضور پررنگ شرکت های بیمه خارجی در بازار بیمه داخلی با اعلام مطلب بالا، ادامه داد: ما باید راه ورود شرکت های بیمه خارجی به سهامداری شرکت های جدید را تسهیل کنیم. و این امر مستلزم این است که شرکت های بیمه دارای عملکرد شفاف و روشنی باشند.
وی با بیان اینکه یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم جهت ورود شرکت های بیمه خارجی؛ این است که باید موسسات حسابرسی بین المللی در ایران فعال شوند تا بتوانند برای شرکای خارجی گزارش های مالی قابل اعتماد و قابل اطمینان تهیه کنند؛ اظهار داشت: زیرا شرکت های خارجی باید بتوانند حساب شرکت ها را بازرسی و به آن ها تسلط پیدا کنند و از ارزش آن ها آگاهی داشته باشند و این مسئله هم نیازمند این است که گروه های حسابداری که همان شرکت های بین المللی قابل اطمینان شرکت های خارج هستند؛ به امور رسیدگی کنند.
این کارشناس صنعت بیمه افزود: در حال حاضر خلاء حضور شرکت های بین المللی در کشور احساس می شود. چه در حوزه بیمه و چه در سایر حوزه ها، مادامی سرمایه گذاران خارجی وارد کشور می شوند که از وضعیت مالی شرکت های ایرانی به صورت شفاف و روشن بتوانند گزارش های لازم را تهیه و ارزیابی کنند.
علی پور در پاسخ به این پرسش که آیا با ورود مستقیم بیمه گران خارجی به بازار بیمه داخلی از جمله بازار بیمه انرژی، حمل و نقل، عمر و سرمایه گذاری موافقید، چرا؛ گفت: بله، اقدام بسیار خوبی است؛ قبل از اعمال تحریم ها، یکسری شرکت های خارجی وارد ایران شدند و دفاتری تاسیس کردند و به شرکت های ایرانی پوشش های اتکایی فروخته و یا از آنه ا پذیرفته اند. چنین حضوری باعث خروج ارز از کشور می شود و بازار اتکایی مناسب زمانی شکل می گیرد که ما با خارج تبادل ریسک داشته باشیم.
وی ادامه داد: درصورتی که تا به امروز شرکت های خارجی در ایران تنها به دنبال این هدف بوده اند که از ایران بیمه اتکایی قبول و حق بیمه دریافت کنند؛ ولی اگر شرکت های خارجی به منظور سرمایه گذاری و شراکت در شرکت های ایرانی وارد کشور شوند؛ ضمن اینکه مبادله در قالب شرکت انجام می شود، صنعت بیمه نیز به سهولت می تواند به بازارهای بین المللی نزدیک شود و در نتیجه آن انتقال دانش فنی اتفاق بیفتد.
به گفته علی پور؛ همچنین در چنین شرایطی، سطح کارشناسی در شرکت های بیمه ارتقا پیدا می کند و آن ها دارای استانداردهای بین المللی خواهند شد. این موضوع اهمیتی به مراتب بالاتر از این دارد که ما به فکر خرید و فرش تعدادی بیمه نامه باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که صنعت بیمه کشور در حال حاضر نیازمند ایجاد کدام نهاد و یا سازمان جهت ایجاد ظرفیت های بالاتر می باشد، چرا به خبرنگار اخبار پولی مالی گفت: در وهله اول بیمه مرکزی باید در سیاست هایی که بر صنعت بیمه و خود نهاد بیمه مرکزی حاکم بوده تجدیدنظر جدی کند.
علی پور ادامه داد: در حال حاضر نقطه ضعف بزرگ شرکت های بیمه؛ مربوط به سهامداران است. عدم اهلیت سهامداران باعث می شد شرکت های بیمه سرانجام خوبی نداشته باشند. در چنین حالتی مدیران خوب و اصلح امور شرکت را به دست نخواهند گرفت و همچنین شاهد به انحراف کشیده شدن شرکت های بیمه و بروز مشکلات اجتماعی خواهیم بود.
وی خاطر نشان شد: شاید یکی از بدترین عملکردها در صنعت بیمه از جانب خود دولت بوده است؛ به صورت عمده چند شرکتی که با دولت در ارتباط بوده اند عملکرد خوبی را از خود نشان نداده اند و شاهد بوده ایم شرکت های وابسته به دولت به طور مستمر تحلیل رفته اند. بنابراین دولت باید در رویکرد خود در صنعت بیمه تجدید نظر اساسی کند.
علی پور تصریح کرد: همچنین بیمه مرکزی نیز باید سیاست های 5 سال اخیر خود را مورد نقد و بررسی قرار دهد و به صورت جدی در نظارت بر بازار و شرکت ها تغییر روش دهد.
به گفته وی؛ همچنین لازم است درباره صلاحیت و شایستگی مدیران صنعت بیمه تدبیری اندیشیده شود تا بتوان امیدوار بود که از مسیر چند ساله ای که به تحلیل صنعت بیمه منجر شده است می توان به یک مسیر بهتر تغییر جهت داد./
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد