فروکش کردن تب بازار ارز

فروکش کردن تب بازار ارز

دوشنبه, ژانویه 2, 2017 - 08:56 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

بانک مرکزی صبوری کرد تا اثر شوک‌های کوتاه مدت در بازار تخلیه شود و در صورت لزوم مداخله کند.

به گزارش دیوان اقتصاد، محمد ارباب‌ افضلی، کارشناس‌ارشد و پژوهشگر پژوهشکده پولی‌و بانکی، در گفتگو با ایلنا در مورد فروکش کردن تب بازار ارز اظهار داشت: بازار ارز کشور با فروکش‌کردن تقاضای مسافرتی برای ژانویه، مدیریت اربیتراژ دلار آمریکا با کشورهای همسایه، کاهش قیمت حواله درهم امارات، کاهش تقاضای احتیاطی، سفته‌بازی و تبدیل دارایی، افزایش فروش‌های ارزی و کاهش نرخ معاملات امروزی و فردایی از یکسو و افزایش عرضه ارز توسط ازسوی بانک مرکزی از سوی دیگر روند نزولی به خود گرفت.
وی افزود: این روند باعث شد تا نرخ دلار آمریکا طی روزهای گذشته تا ۳۰۰ تومان کاسته شده و به رقم ۳۸۵۰ تومان برسد.
وی ادامه داد: تاثیر انتخابات ریاست جمهوری در امریکا و روی کار آمدن ترامپ و تغییر در نرخ بهره فدرال رزرو امریکا باعث شد نرخ برابری دلار نسبت به بقیه ارز‌ها تقویت شود.
ارباب افضلی تصریح کرد: بانک مرکزی هم صبوری کرد تا یک مقدار اثر این شوک‌های کوتاه مدت در بازار تخلیه شود تا در صورت لزوم مداخله کند.
وی با بیان اینکه این شوک‌ها گذرا است و خیلی افسار گسیخته نبوده؛ گفت: به هر حال دلار با توجه به تفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی تاثیرات مستقیم در بازار دارد و باید همواره رصد شود.
این کار‌شناس ارشد بانکی افزود: هرچند نرخ تورم در کشور به زیر ۱۰ درصد رسیده اما این نرخ همچنان نسبت به سایر کشور‌ها بالاست و در مقاطعی با ثابت شدن نرخ ارز زمینه فشرده شدن فنر دلار ایجاد می‌شود و با‌‌ رها شدن این فنر قیمت‌ها بالا می‌رود.
وی با اشاره به اینکه دلار نقش پیشرو در بازارهای جهانی دارد؛ تصریح کرد: درهم امارات و سایر ارز‌ها نیز در بازار همسو با نرخ دلار افزایش پیدا می‌کنند و به مرور بر سایر حوزه‌ها نیز تاثیر می‌گذارند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.