مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با اعلام عملیاتی شدن حذف فیزیکی لاشه چک در ۲۴ هزار شعبه بانکی در قالب طرح چکاوک افزود: از سال آینده چک الکترونیکی وارد بازار میشود.
حذف فیزیکی چک از چرخه مبادلات
حذف فیزیکی چک از چرخه مبادلات
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از ایبِنا ناصر حکیمی با اعلام معامله ۵ برابر تولید ناخالص ملی با ابزارهای پرداختی الکترونیکی در سال گفت: سالانه ۵ برابر تولید ناخالص ملی کشورمان توسط ابزارهای پرداختی الکترونیکی معامله می شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی افزود: حجم سامانه هایی که مردم در زمینه بانکی استفاده می کنند به قدری زیاد است که اگر کوچکترین خدشه ای در کیفیت این سامانه ها ایجاد شود، حجم تقلب و سوء استفاده از حساب های مردم بالا خواهد رفت و منجر به توقف آن سامانه خواهد شد.
وی ادامه داد: البته ممکن است کلاهبرداری هایی انجام شود اما این کلاهبرداری ها در نتیجه فریب افراد است نه اشکال سامانه های بانکی. حکیمی با اشاره به اینکه کارت های بانکی در کشور ما بسیار مرسوم است گفت: ۸۰ هزار میلیارد تومان در ماه فقط با کارت در شبکه شاپرک خرید می شود و دو برابر این مبلغ پرداخت های تجاری از طریق سامانه ساتنا انجام می شود.
حکیمی ادامه داد: از طریق "پایا" هم به همین میزان تسویه انجام می شود و به اندازه همین مبلغ تبادلات اشخاص از طریق کارت به کارت و حواله جات داریم. مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان اینکه طرح چکاوک در ۲۴ هزار شعبه بانکی کشور تکمیل شد و به انجام رسید گفت: با اجرای این طرح، فیزیک و یا لاشه چک گردش نمی کند و تصویر آن مبادله می شود و چک ها در هر جای کشور قابل پردازش است.
این مقام مسئول در بانک مرکزی افزود: بخش دیگری از این طرح که در برنامه سال آینده است این است که چک الکترونیکی تعریف می شود که از طریق گوشی همراه صادر می شود و کاغذی نیست. ویژگی های این چک این است که از طریق گوشی همراه به گوشی منتقل می شود و همچنین همان لحظه می توان متوجه شد که آیا این چک کارسازی می شود یا خیر؟
مدیرکل فناوری و اطلاعات بانک مرکزی گفت: شبکه شاپرک در هر روز ۵۰ هزار واقعه امنیتی دارد. حکیمی درباره کارت های اعتباری هم گفت: قبلاً کل مصارف بانک ها صرف بنگاه های بزرگ اقتصادی می شد اما سیاست بانک مرکزی این است که به تدریج به سمت وام های تسهیلات مصرفی حرکت کنیم و بهترین الگوی این نوع تسهیلات، کارت های اعتباری است.
وی با اشاره به اینکه در شرایط تنگنای اعتباری بانک ها هستیم افزود: حدود ۵۰۰ هزار کارت اعتباری از جمله کارت های اعتباری ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی صادر شده امّا این کار تدریجی است که باید ادامه یابد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد