اجرای ۵۴ پروژه راهبردی در نقشه راه ۱۴۰۰

اجرای ۵۴ پروژه راهبردی در نقشه راه ۱۴۰۰

سه‌شنبه, ژانویه 10, 2017 - 13:20 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تأکید بر بازمهندسی نظام پرداخت در کشور گفت: ۵۴ پروژه راهبردی در نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی تعریف‌شده که ارتقای زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و پرداخت در کشور نیز  از جمله آن است.

به گزارش دیوان اقتصاد،علی کرمانشاه در گفت‌وگو با ایبِنا، افزود: بانک مرکزی به‌منظور توسعه فعالیت‌های خود، توسعه ظرفیت سازمانی، اطلاعاتی، ادامه و تکمیل سامانه‌های موجود و همچنین ایجاد سامانه‌های جدید با رویکرد مدل‌های کسب‌وکار نوین و با تکیه‌بر فناوری اطلاعات در کشور را در دستور کار قرار داده است.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی در جهت ظرفیت‌سازی در چند سال گذشته نقشه راه ۱۴۰۰ را برای سال‌های آینده با محوریت فناوری اطلاعات تدوین کرده است ازاین‌رو این نقشه راه، رویکرد تحول در بانک مرکزی را در دستور کار دارد.

کرمانشاه با اشاره به اجرای ۵۴ پروژه راهبردی در نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی گفت: این پروژه‌ها شامل تمامی قسمت‌های کسب‌وکار بانکی از بخش‌های سیاست‌گذاری پولی تا نظارت و بررسی‌های اقتصادی می‌شود و همچنین ارتقای زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و پرداخت در کشور  مورد توجه است.

وی یادآور شد: یکی از برنامه‌های جدی بانک مرکزی با محوریت تحول درزمینهٔ فناوری اطلاعات در نقشه راه ۱۴۰۰ تعریف قوانین، مقررات، استانداردها و فرآیندهای کارا و مبتنی بر دانش است تا بتوان به‌وسیله این قوانین به‌صورت مؤثرتر این ظرفیت نهادی در کشور را توسعه داد.

کرمانشاه با اشاره به این‌که در حال حاضر قوانین موجود در کشور هم‌راستا با فناوری و تکنولوژی‌های نوین در عرصه بانکداری نیست، گفت: فناوری گاهی اوقات جلوتر از قوانین حرکت می‌کند ازاین‌رو نیازمند توسعه قوانین و رگولاتور در این بخش هستیم.

وی افزود: با قوانین مبهم بستر فعالیت ذینفعان اعم از بانک‌ها، مشتریان و نهادهای ناظر فراهم نمی‌شود و آن‌ها نمی‌توانند در یک فضای مشارکتی فعالیت‌های خود را در مسیر توسعه برنامه‌ریزی کنند.

معاون فناوری نوین بانک مرکزی با تأکید بر این‌که بسیاری از قوانین و مقررات موجود مانع نوآوری و خلاقیت هستند، اظهار داشت: قوانین و مقررات به‌منظور توسعه تکنولوژی باید توسعه‌دهنده و مروج نوآوری‌ها در شبکه بانکی و پرداخت باشند.

وی افزود: به‌منظور اصلاح این روند جهت‌گیری قوانین در نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی به این سمت است و چندین پروژه محوری در آن ناظر بر اصلاح و بهبود قوانین تعریف‌شده است.

کرمانشاه در خصوص بازمهندسی نظام پرداخت و بانکداری الکترونیک در کشور تصریح کرد: یکی از پروژه‌ها در این بخش اتصال نظام پرداخت کشور به‌نظام پرداخت بین‌المللی است از این رو و با ایجاد یک تحول ساختاری به‌منظور یک دهه عقب‌ماندگی از نظام مالی بین‌الملل در بخش بانکداری و پرداخت اقدام شده است.

وی با تأکید بر این‌که نظام پرداخت در کشور از فاصله با نظام‌های پرداخت بین‌المللی رنج می‌برد، یادآور شد: نظام پرداخت در سال‌های تحریم تا حد زیادی در کشور شکل‌گرفته و بومی‌سازی شده است ولی به دلیل دورافتادگی از فضای بین‌الملل از منظر استانداردها، مقررات و امنیت عقب هستیم که این فاصله باید با اقدامات مؤثر پر شود.

کرمانشاه خاطرنشان کرد: به‌منظور برخورداری از یک صنعت پرداخت مدرن، کارا و مؤثر صنعت پرداخت در داخل کشور نیازمند یک باز مهندسی مجدد است تا بازیگران آن اعم از بزرگ و کوچک بتوانند در یک تعامل سازنده فعالیت و مشتریان از منافع آن بهره‌مند شوند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در پاسخی به سؤالی مبنی بر مشارکت بانک مرکزی در تدوین نظام مالی اقتصاد دانش‌بنیان اظهار داشت: تماس‌هایی از سوی معاونت فناوری ریاست جمهوری به‌منظور مشارکت بانک مرکزی در تدوین این نظام گرفته‌شده است.

وی افزود: از منظر دانش‌بنیان باید برای فعالیت استارت آپ ها و فین تک‌ها چارچوب تعیین شود به همین دلیل بانک مرکزی معتقد است یکی از دانش‌بنیان ترین بخش‌های کشور نه‌تنها فین تک‌ها بلکه فناوری‌های نوین در عرصه بانکداری الکترونیک و پرداخت است.

کرمانشاه تصریح کرد: صنعت بانکداری به دلیل این‌که محصول و فرآیند آن از جنس فعالیت‌های مالی و بانکی است حاوی بیشترین محتوای اطلاعات است.

وی با اشاره به این‌که بیشترین استفاده از فناوری اطلاعات در نظام بانکی انجام می‌شود، اذعان داشت: طبیعت محصولات، خدمات و فرآیندهای صنعت مالی و بانکداری بر مبنای اطلاعات و دانش است و از این منظر این صنعت دانش‌بنیان تلقی می‌شود.

تدوین نظام مالی اقتصاد دانش در کشور بر عهده معاونت فناوری ریاست جمهوری قرارگرفته  و قرار است در آن با راه‌اندازی و فعال کردن فین تک‌ها به‌عنوان یک نوع کسب‌وکار الکترونیکی دانش‌بنیان، فعالیت در این بخش رسمیت پیدا کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.