کارشناس اقتصادی: مالیات بیشتر، در ایران به فقر می‌افزاید

کارشناس اقتصادی: مالیات بیشتر، در ایران به فقر می‌افزاید

چهارشنبه, دسامبر 11, 2024 - 15:15 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

نسبت مالیاتی، که به معنای نسبت درآمد مالیاتی یک کشور به تولید ناخالص داخلی (GDP) آن کشور است، در حال حاضر در ایران حدود 13 درصد است و در صورتی که درآمد مالیاتی شهرداری‌ها نیز لحاظ شود، این رقم به بیش از 20 درصد می‌رسد. این در حالی است که تولید سرانه ایران حدود 5000 دلار است.

محمدرضا منجذب، کارشناس اقتصادی، در گفت وگو با دیوان اقتصاد در این خصوص توضیح داد: نسبت مالیاتی نشان‌دهنده سهم مالیات‌ها در تأمین منابع مالی بخش عمومی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور است. در ایران، چون درآمد سرانه پایین است، افزایش این نسبت می‌تواند آثار منفی زیادی به همراه داشته باشد.
 وی افزود: این افزایش مالیات‌ها ممکن است موجب کاهش رفاه عمومی و گسترش فقر در جامعه شود.
منجذب همچنین به مقایسه وضعیت مالیاتی در کشورهای دیگر منطقه پرداخت و گفت: امارات متحده عربی از ابتدای سال 2024 مالیات بر درآمد افراد و شرکت‌ها را به میزان 9 درصد اعمال کرده است. سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور حدود 67,700 دلار است.
به گفته این کارشناس اقتصادی ، عربستان سعودی یکی از معدود کشورهای جهان است که هیچ مالیات بر درآمد شخصی برای شهروندانش ندارد و سرانه تولید ناخالص داخلی آن 57,000 دلار است.
منجذب همچنین اشاره کرد که در بحرین مالیات بر درآمد، فروش و سود سرمایه به میزان 10 درصد از ابتدای سال 2022 اعمال شده است و سرانه تولید ناخالص داخلی این کشور حدود 50,000 دلار است. 
وی ادامه داد: در کویت هیچ مالیات بر درآمد شخصی از شهروندان دریافت نمی‌شود و این شرایط آن را به مقصدی جذاب برای مهاجرت کاری تبدیل کرده است. سرانه تولید ناخالص داخلی کویت هم 71,300 دلار است.
وی در پایان افزود: در عمان، مالیات بر شرکت‌ها حداکثر 15 درصد از کل درآمد خالص است و در قطر مالیات بر درآمد از حقوق و دستمزد افراد شاغل به میزان 10 درصد است. سرانه تولید ناخالص داخلی قطر بیش از 129,700 دلار است، که این کشور را به گزینه‌ای مناسب برای مهاجرت کاری تبدیل می‌کند.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.