قیمت طلا هفته گذشته، به بالاترین حد خود رسید، اما پس از ارزیابی سرمایهگذاران و لحاظ کردن ریسکهای احتمالی تعرفههای آمریکا و همچنین مسیر سیاست نرخ بهره فدرال رزرو، در معاملات روز جمعه، بیشترین کاهش را از دسامبر تاکنون، متحمل شد.
طلای جهانی افت کرد
طلای جهانی افت کرد
![](https://divaneghtesad.ir/sites/default/files/styles/600x400/public/field/image/%D8%B7%D9%84%D8%A7%20%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1%201_8.jpg?itok=h-6c2gDi)
به گزارش دیوان اقتصاد، هفتر اونس طلا برای تحویل فوری، در روز جمعه ۱.۶ درصد کاهش یافت و به ۲۸۸۲ دلار و ۵۷ سنت رسید اما موفق شد ۰.۸ درصد رشد هفتگی را به ثبت برساند. اوایل هفته گذشته، قیمت هر اونس این فلز گرانبها، از مرز ۲۹۰۰ دلار گذشت و روز سهشنبه، به رکورد ۲۹۴۲ دلار رسیده بود.
بهای هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا، با ۱.۵ درصد کاهش، در ۲۹۰۰ دلار و ۷۰ سنت بسته شد.
اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر واردات فولاد و آلومینیوم نیز از رشد قیمت طلا پشتیبانی کرده بود.
خرده فروشی آمریکا در ژانویه، به بیشترین میزان در حدود دو سال اخیر افت کرد، که نشان دهنده عقب نشینی ناگهانی مصرفکنندگان، پس از ولخرجی در ماههای پایانی سال ۲۰۲۴ است و این موضوع، انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا در سال جاری را احیا کرد.
ترامپ پنجشنبه گذشته، برنامههایی را برای تعرفههای متقابل با شرکای تجاری آمریکا اعلام کرد، اما اجرای آن را به تعویق انداخت و در نتیجه، گمانه زنیها افزایش یافت که تعرفههای جدید ترامپ به عنوان ابزار مذاکره پس از اعمال تعرفههای متقابل برای کشورها، در نظر گرفته شده است.
سرمایهگذاران به سمت طلا هجوم آوردهاند، زیرا اختلالات در تجارت و ژئوپلیتیک معمولاً سرمایهگذاران را به سمت طلا به عنوان پوششی در برابر بیثباتی سوق میدهد. این فلز گرانبها نیز اغلب به عنوان پناهگاه امن دارایی در برابر تورم عمل میکند. طلا به دلار قیمتگذاری میشود، بنابراین با کاهش قدرت خرید دلار در هنگام افزایش تورم، قیمت آن افزایش مییابد.
شاخص دلار بلومبرگ ۰.۳ درصد کاهش یافت. طبق گزارش بلومبرگ، دادههای رسمی آمریکا در روز جمعه نشان داد که مدیران پول در هفته منتهی به ۱۱ فوریه، انتظارات صعودی در بازار طلا را به پایینترین حد چهار هفته اخیر کاهش دادند. با این حال، این فلز گرانبها با ادامه خرید بانکهای مرکزی از جمله چین و افزایش داراییها در صندوقهای سرمایهگذاری، هفتمین رشد هفتگی متوالی خود را ثبت کرد که طولانیترین روند رشد قیمت از سال ۲۰۲۰ است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره از بالاترین رکورد سه ماهه، عقب نشینی کرد و با ۰.۳ درصد کاهش، به ۳۲ دلار و ۲۷ سنت رسید. هر اونس پلاتین با یک درصد کاهش، به ۹۸۵ دلار و چهار سنت رسید و هر اونس پالادیوم نیز با ۱.۱ درصد کاهش، ۹۸۲ دلار و ۹ سنت معامله شد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد