رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در چرخه معیوب تورم و تامین مالی نامناسب گرفتار شدهایم، گفت: صندوق توسعه ملی باید به جای پول دادن، سهامدار بانکهای توسعهای شود.
اختصاص 45 درصد ازدرآمد نفت به صندوق توسعه عدد بسیار بزرگی است
اختصاص 45 درصد ازدرآمد نفت به صندوق توسعه عدد بسیار بزرگی است

به گزارش دیوان اقتصاد، محمدرضا فرزین امروز (دوشنبه) در همایش "حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازیها" اظهار کرد: پیشنهاد این است که صندوق با خرید سهام بانکهایی همچون کشاورزی، صنعت و معدن و مسکن، نقش سهامدار را ایفا کند. ما باید یک بانک کشاورزی با سرمایه ۵۰ میلیارد دلاری، بانک صنعت و معدن با ۱۰۰ میلیارد دلار و بانک مسکن با ۵۰ میلیارد دلار داشته باشیم که اهداف توسعهای کشور را دنبال کنند.
فرزین گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز میتواند توسط بانکهای توسعهای انجام شود. البته باید بانکهایی با سرمایه ۵۰ میلیارد دلاری و ۱۰۰ میلیارد دلاری داشته باشیم تا بتوانیم طرحهای توسعهای را دنبال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۸۹ صندوق توسعه ملی با ضرورت تشکیل شد در آن زمان درآمدهای بالای نفتی داشتیم و کشور با مشکل بیماری هلندی مواجه بود. اما در حال حاضر شرایط کاملاً تغییر کرده و با ضعف تامین مالی مواجهیم؛ بنابراین دولت دائماً دست در جیب بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی میبرد.فرزین تاکید کرد، وقتی 45درصد درآمد نفتی به صندوق توسعه ملی واگذار میشود باید در حوزه توسعه وارد شود..پون این عدد بسیار بزرگ است این موضوع باید از طریق بانکهای توسعه ای انجام شود. در همین خصوص فردا جلسه ای مشترک با آقای غضنفری در مورد انتشار 200میلیوندلار اوراق ارزی با مشارکت و ضمانت صندوق توسعه ملی در پیش داریم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ما چالشهای متعددی در تامین اعتبار داریم، گفت: در اعتبارسنجی و رتبهبندی بنگاهها دقت کافی صورت نمیگیرد. بعضاً شرکتها و اشخاصی را که نباید پول بدهیم تامین مالی میکنیم و به شرکتهایی که باید، پول نمیدهیم. مسئله دیگر مداخلات دستوری است که ناترازیها را تشدید میکند.
پرداخت یارانه تسهیلات ضرورت دارد
فرزین تصریح کرد: سالها در کشور ما دولت یارانه تسهیلات پرداخت میکرد اما هم اکنون کل این موضوع جمع شده و در قانون برنامه هفتم توسعه نیز دیده نشد. توجه کنیم که تامین مالی کشاورزی را نمیتوان با پتروشیمی مقایسه کرد؛ بنابراین پرداخت یارانه تسهیلات ضرورت دارد.
رئیس کل بانک مرکزی، تورم مزمن و بیثباتی را معضل اقتصاد کشور دانست و افزود: در یک چرخه تورم، تامین مالی نامناسب، مجدداً تورم و تامین مالی نامناسب گرفتار شدهایم.
وی تاکید کرد: مسئله آخر اولویتبندی طرحها و پروژههاست. شناسایی، رتبهبندی و ارزیابی پروژهها باید مدنظر قرار گیرد بعضاً این اولویتبندیها جابجا میشود.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد