تصمیم قطر برای افزایش ۳۰ درصدی برداشت از میدان گازی مشترک با ایران

تصمیم قطر برای افزایش ۳۰ درصدی برداشت از میدان گازی مشترک با ایران

سه‌شنبه, ژولیه 4, 2017 - 16:13 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

یک روز بعد از امضای قرارداد ایران با شرکت توتال برای افزایش ظرفیت تولید گاز از میدان پارس جنوبی قطر اعلام کرد قصد دارد ظرفیت تولید ال ان جی خود را به میزان ۳۰ درصد افزایش دهد.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از تسنیم ، یک روز بعد از امضای قرارداد ایران با شرکت توتال برای افزایش ظرفیت تولید گاز از میدان پارس جنوبی، مدیرعامل شرکت دولتی قطر پترولیوم اعلام کرد، این کشور نیز قصد دارد ظرفیت تولید ال ان جی خود را به میزان 30 درصد افزایش دهد و به 100 میلیون تن در سال برساند.
این خبر 3 ماه پس از آن اعلام می شود که دولت قطر در ماه آوریل دوره 12 ساله تعلیق توسعه بیشتر میدان گازی شمال (پارس جنوبی) را که در آن با ایران شریک است را لغو کرد.
شرکت قطر پترولیوم در اوایل ماه آوریل اعلام کرد که قصد دارد یک پروژه گازی جدید را در بخش جنوبی میدان شمال با ظرفیت حدود 2 میلیارد فوت مکعب در روز گاز برای صادرات توسعه دهد.
قطر در حالی امروز از برنامه خود برای افزایش تولید گاز از میدان شمال خبر داده که ایران نیز که در بزرگترین میدان گازی جهان با قطر شریک است، دیروز قراردادی به ارزش 4.8 میلیارد دلار با کنسرسیومی به سرپرستی توتال فرانسه برای افزایش ظرفیت تولید گاز خود از این میدان منعقد کرده است.
بر اساس اعلام شرکت توتال، ظرفیت تولید این پروژه 2 میلیارد فوت مکعب در روز، معادل 400 هزار بشکه نفت در روز است. گاز تولیدی از این پروژه از سال 2021 به بازار داخلی ایران تزیرق خواهد شد.
سعد الکعبی مدیرعامل شرکت قطر پترولیوم در بیانیه خود گفته: «در ماه آوریل قصدمان برای توسعه یک پروژه گازی جدید در قسمت جنوبی میدان شمال را که هدف آن صادرات گاز است اعلام کردیم. با تصمیم (دولت قطر) برای مطالعات فنی بیشتر، ما به این نتیجه رسیده ایم که بهترین گزینه دو برابر کردن بزرگی این پروژه و رساندن ظرفیت آن به 4 میلیارد فوت مکعب در روز است که موجب افزایش 20 درصدی میزان فعلی تولید گاز از میدان شمال خواهد شد. این رقم معادل تولید روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت خام است.»
«بدین ترتیب ظرفیت تولید گاز قطر از 77 میلیون تن به 100 میلیون تن در سال خواهد رسید که به معنای افزایش 30 درصدی تولید گاز است.»




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.