نایب رییس اتاق بازرگانی به دولت پیشنهاد کرد به جای روش آزمون و خطا و شتاب در جداسازی وزارت صنعت، بهتر است در یک دوره معین، بازنگری اساسی در ماهیت و ساختار شکل نهادهای موجود را در دستور کار قرار دهد.
ضرورت آیندهنگری در اصلاح اساسی ساختار وزارتخانهها
ضرورت آیندهنگری در اصلاح اساسی ساختار وزارتخانهها
به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از صدا و سیما، حسین سلاح ورزی خاطرنشان کرد که دولت به جای شتاب در جداسازی وزارتخانه صنعت و بازرگانی با توجه به عنصر آیندهنگری و آیندهپژوهی ساختار شکل نهادهای موجود را در دستور کار خود قرار دهد.
وی گفت: زمانی آزمایش و خطا در دستور کار دولت قرار گرفت و دولت وقت وزارت بازرگانی و وزارت صنایع و معادن را تجمیع کرد؛ در حالی که این نهاد نوپا در مقایسه با وزارتخانههای قدیمی هنوز آزمایش نشده بود و دو وزیر منصوب شدند که هیچکدام جامعیت نداشتند و کار را به درستی پیش نبردند؛ چراکه این اقدام در واقع ادغام به معنای واقعی نبود و حالا زمزمه جداسازی به عمل نزدیک شده است.
سلاحورزی افزود: به نظر میرسد آزمایش و خطا به مثابه روش اصلاح امور برای نظام اداری و سیاسیکه حالا نزدیک به ۴ دهه تجربه و عمل را در سابقهاش دارد، زیبنده نیست.
وی تصریح کرد: بازنگری اساسی در ماهیت و ساختار شکل نهادهای موجود که توصیه فعالان اقتصادی و کارشناسان و اکثریت بخش خصوصی است، چند مزیت دارد. مزیت نخست این است که دولت از میدان راستیآزمایی تعامل واقعی با بخش خصوصی پیروز بیرون میآید و دایره اعتماد را گسترش میدهد.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: مزیت دوم این است که با درنگ بیشتر و با توجه به اینکه قرار است اقتصاد روی ریلی حرکت کند که محور آن بخش خصوصی است، میتواند جداسازیها را با این فلسفه هماهنگ و سازگار کند.
وی اظهارداشت: سازگاری و مدارا با آینده اقتصاد از سوی نهاد دولت شاید در این روزگار مهمتر از جداسازی وزارتخانهها با هدفهای ناشناس باشد. دولت میتواند و باید با برگزاری همایش ملی و نظرخواهی گسترده از فعالان خصوصی و نهادهای مدنی کار جداسازی و چابکسازی دولت را با کارآمدی بیشتر و تنش کمتر پیش ببرد.
سلاح ورزی گفت: دولت در حال تاسیس دوازدهم نباید کارش را با ابهام و تنش ناشی از جداسازیها و آزمایش و خطا شروع کند بلکه با آینده نگری به سمت راههای افزایش کارآیی باشد.
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد