برای پیاده سازی دولت الکترونیک نیازمند کمک مجلس هستیم

برای پیاده سازی دولت الکترونیک نیازمند کمک مجلس هستیم

یک‌شنبه, اوت 13, 2017 - 10:43 لینک کوتاه اشتراک گذاری با تلگرام پرینت

وزیر پیشنهادی ارتباطات دولت دوازدهم تصریح کرد: برای پیاده سازی دولت الکترونیک نیازمند کمک مجلس هستیم؛ متاسفانه مجموعه قوانین مربوط به دولت الکترونیک کامل اجرا نشده است و نیاز است به این موضوع توجه شود.

به گزارش دیوان اقتصاد به نقل از خانه ملت، محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات عصر امروز (شنبه 21 مرداد) در نشست فراکسیون نظارت بر اجرای برنامه های توسعه کشور با بیان اینکه در حوزه برنامه ششم توسعه تلاش زیادی برای تصویب برنامه های مرتبط داشتیم، افزود: تمامی تلاش من این بود که برنامه های ارائه شده مبتنی بر برنامه ششم توسعه باشد و نگاه و سندی کلان برنامه ششم را در این حوزه داشته باشیم.

این وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم ادامه داد: اصلی ترین بند ما در حوزه برنامه ششم توسعه بند 67 است؛ به لحاظ اقتصادی ماموریت مهمی را مجلس بر عهده وزارت ارتباطات گذاشت و شرکت ارتباط زیرساخت که ظرفیت ترانزیت بین الملل را به 60 برابر ظرفیت فعلی توسعه داد.

وی افزود: این به معنای این است که مفاهیم در حوزه حمل ونقل هوایی یا ریلی ترانزیت برای کشور درآمدزا و امنیت زا است در حوزه ترانزیت دیتا بین الملل این موضوع وجود دارد.

آذری جهرمی ادامه داد: 600گیگابیت بر ثانیه امروزه ترانزیت داریم که شامل 70 درصد ظرفیت اینترنت عراق، 30درصد ظرفیت افغانستان وبخشی هم در رابطه با ارتباطات بین آذربایجان و بخشی در حوزه ترکمنستان است که بزرگترین مشتری ما در حوزه ترانزیت مربوط به کشور عراق است.

وی یادآور شد: شرکت زیرساخت که متولی ترانزیت دیده شده بنابر ماده 2 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی اساسنامه زیرساخت در هیات دولت مصوب شده است در این چارچوب شرکت مادر مخابراتی سرمایه گذاری و توسعه و نگهداری صددرصد با وزارت ارتباطات است و اجازه واگذاری به بخش خصوصی نداریم.

این وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم تصریح کرد: برای پیاده سازی دولت الکترونیک نیازمند کمک مجلس هستیم؛ متاسفانه مجموعه قوانین مربوط به دولت الکترونیک کامل اجرا نشده است و نیاز است به این موضوع توجه شود.

آذری جهرمی گفت: استاندارد مشخصی باید برای دولت الکترونیک وجود داشته باشد؛ در واقع وظیفه شورای عالی فناوری اطلاعات این موضوع بود اما متاسفانه به شورای اجرایی تبدیل شد و دامنه مسئولیت های آن محدود و در حال حاضر اختیارات را ندارد و این مشکل قانونی را در دولت الکترونیک داریم و باید با حمایت های مجلس در برنامه ششم آن را پوشش دهیم.

وی افزود: موضوع دیگر ذکر شده در برنامه ششم حوزه توسعه متوازن است که در واقع توسعه مناطق روستایی است و این موضوع مطالبه ای که از مدت ها وجود داشته و در بخش خصوصی سازی اتفاقی که افتاده در این حوزه دچار مشکل هستیم.

آذری جهرمی ادامه داد: در برنامه ارائه شده تعهد دادیم که با کیفیت مناطق شهری در مناطق روستایی بتوان 90 درصد مناطق کمتر برخوردار و مناطق روستایی را به طور کامل پوشش ایجاد کنیم.

این وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم یادآور شد: کل شعب بانکی 16هزار و پست بانک ها 8300 شعبه و باجه در سراسر کشور دارد اما 30 درصد جغرافیایی کشور به وسیله پست پوشش داده شده است و ماموریت پست بانک به درستی محقق نشده است؛ به هوشمندسازی مدارس توجه خواهد شد و آگاهی رسانی عمومی را نیز مدنظر قرار خواهیم داد.

وی افزود: با کمک مجلس ایرادات این حوزه را رفع و به اهداف برنامه ششم که قابل دسترس است دست می یابیم.

آذری جهرمی ادامه داد:  با پارامترها و محدودیت هایی که داریم خرید ماهواره زمان را از ما با توجه به تحریم های بین المللی می گیرد و این برای آنها راحت تر است و این را در برنامه ششم دیدیم که نقطه مداری را پر کنیم البته بخشی از این موضوع مربوط به ما و برخی مربوط به صداوسیما است.

وی گفت: یکی از موانع جدی که مانع رسیدن به اهدف برنامه ششم و پروژه های  اقتصاد مقاومتی است واگذاری ناسالم مخابرات است و ما نمی توانیم این را برگردانیم؛ یعنی برگرداندن واگذاری مخابرات صحیح نیست.

این وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم، یادآور شد: حریم خصوصی به عنوان یکی از زیرساخت های مهم شبکه ملی اطلاعات است که اگر بخواهیم کسب و کارهای نوپا شکل بگیرد باید اعتماد آسیب دیده مردم را به سمت سرویس ها برگردانیم و نیاز به تجدید نظر در قوانین حوزه حریم خصوصی است که در برنامه آمده است که آن را با کمک حقوق دانان تدوین خواهیم کرد و از ظرفیت مجلس برای این موضوع استفاده خواهیم کرد.

آذری جهرمی یادآور شد: برخی مواقع سازمان های قدیمی تر برای استارتاپ ها ایجاد مشکل می کنند و ما در صنعت استارتاپ نوپا هستیم و چیزی که در وزارت ارتباطات شکل گرفته این است که به سمت تشکیل این صنف ها پیش رفتیم و در حال حاضر صنف تولیدکنندگان محتوای ویدویی شکل گرفته و صنف های کوچک نیز در حال شکل گرفتن است که ما نیاز است آنها را به رسمیت بشناسیم.

این وزیرپیشنهادی دولت دوازدهم ادامه داد: واقعیت آن است که مدل مفهومی استارتاپ ها متفاوت است و باید نسبت به صنف انها اقدام کرد؛ اینکه آنها را با نظام صنفی ادغام کنیم باید به نحوه تعاملات آنها توجه کرد؛ البته آنها مستقل از ما هستند اما باید با راه حل ها آنها را اصلاح کرد.

وی در رابطه با نظام شفافیت مالی، گفت: زیرساخت این موضوع دولت الکترونیک است و به نظر می رسد که پایه این موضوع ایجاد شبکه دولت الکترونیک است و بخشی از مشکلات سد راه دولت الکترونیک قوانین اجرا نشده و بخشی هم مربوط به این است که در تناقض نیستند اما اختیارات متفاوتی وجود دارد که عملی نمی شوند.

آذری جهرمی افزود: در رابطه با اینترنت و تلفن روستایی بنا براین است که تصدی گری را کنار گذاشته و این موضوع را در اولویت قرار داده و آن  را 18 ماهه حل پیاده سازی کنیم.

این وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم، ادامه داد: مشکلات حوزه وزارت ارتباطات با یک مساله علمی حل نمی شود و برای رفع آن توان اجرایی لازم نیاز است.




ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

کانال تلگرام دیوان اقتصاد صفحه اینستاگرام دیوان اقتصاد
.
.
.
.